Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Fontos felvételi információk

Az érdeklődő nyolcadikos diákok és szülők részére október 11-én és 12-én, kedden és szerdán 10 órától Sebőkné Orosz Katalin igazgatónő tart felvételi tájékoztatót. A regisztráció érdekében kérjük, hogy figyeljék honlapunkat. Néhány tárgyból bemutatóóra is lesz. Sajnos olyan magasak az osztálylétszámok, hogy nem tudunk minden tárgyból fogadni. Október 15-én, szombaton pedig iskolabejárást tervezünk. Iskolánk felvételi tájékoztatója és az élsportolói tagozatra való jelentkezéshez szükséges adatlap immár letölthető.

Tájékoztatjuk iskolánk közösségét, hogy a tanévnyitó ünnepélyt szeptember 1-jén, csütörtökön 9 órakor kezdjük a belső udvaron. Kérjük, hogy a tanulók legkésőbb 8 óra 50 percre érkezzenek meg tantermeikbe. Új osztályaink a következő tantermekben várják osztályfőnöküket: 9.A – 119., 9 B – 105., 9.C – 007., 9.D – 207. és 9.NY – 004. (Érkezéskor az előtérben tájékoztató térképen jelöljük a termeket.) Mindenkit szeretettel várunk!

Az eddigi tapasztalatok alapján szeptember 8-ától, csütörtöktől módosítjuk az étkezési rendet. Az a kérésünk, hogy –, ha az órarend ezt lehetővé teszi – a 10. és 11. évfolyamosok az első (11.40–12.05), a 9. és 12. évfolyamosok a második (12.50–13.15) nagyszünetben étkezzenek. A sorbanállás elkerülésére, tolakodásra az életkor senkit sem jogosít fel. Akinek dupla órája van ebéd előtt, korábban meg tudja kezdeni az ebédet. Mivel a szeptemberi menzás létszám mindkét nagyszünetben meghaladja az alagsori ebédlő kapacitását, kérjük, hogy a dupla órás tanulók vegyék igénybe a korábbi étkezés lehetőségét, továbbá az ebédidőt ne a társasági élet fenntartására fordítsák. Aki befejezte az ebédet, szíveskedjék távozni, hogy mások is le tudjanak ülni. Az ebédlőben fokozottan törekedjünk a tisztaság megőrzésére és a szellőztetésre. A nem menzás ebédet változatlanul meg lehet melegíteni, de a tanuló csak a szabadon maradt ülőhelyet foglalhatja el. Pedagógusaink folyamatosan ellenőrizni fogják az ebédlőben az étkezési ajánlás és a házirend betartását.

Iskolánkban előrehozott, javító, szintemelő vagy ismétlő érettségi érettségi vizsga letételére az őszi vizsgaidőszakban nincs lehetőség. Tanulóinknak középszintű érettségire való jelentkezéshez elsősorban a Leöveyhez legközelebb eső gimnáziumot, a Szent-Györgyi Albert-iskolát (Lónyay utca 4./C–8.) vagy a lakóhelyéhez legközelebbi vizsgaközpontot ajánljuk. (Utóbbiak listája itt elérhető.) Jelentkezési határidő: szeptember 5. 16 óra. – Az előrehozott érettségire jelentkezéssel egy időben a tanuló iskolánkban osztályozóvizsgára is jelentkezik – a tanulmányokat még be nem fejezett tantárgyakból – az innen lementhető jelentkezési lap kitöltésével. Az őszi osztályozóvizsgák tervezett időpontja: október 10–14. A követelmények teljesítéséről szóló igazolás nélkül a tanuló nem kezdheti meg az előrehozott érettségi vizsgát.

A tankönyvosztás ütemterve: szeptember 1-jén a 9–10. évfolyam és a 12. E osztály; szeptember 2-án a 11. évfolyam; szeptember 5-én a többi 12.-es osztály kapja meg a könyveket. Kérjük, hogy ezekre a napokra a tanulók nagy befogadóképességű táskával jöjjenek iskolába.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események
 2022 szeptember 29.  csütörtök ,00:56:28

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!