Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

ECDL vizsgák májusban

Május 23-án képszerkesztés (Gimp), táblázatkezelés (Excel2007) valamint internet és kommunikáció (Firefox, Thunderbird) modulokból lehet vizsgázni 14:15-kor. Május 30-án 14:15-kor adatbázis-kezelés (Access2007), június 6-án 14:15-kor pedig prezentáció (PowerPoint2007) vizsga lesz.

Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter (40-es tanári szoba)

Találatok: 1239

Karate sikerek

Gróz Bettina (9.B) az Ashihara Karate Európa Kupán bronzérmes lett, továbbá a Kyokushin Karate Diákolimpiai Nagydöntőjében is a 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Találatok: 1470

Idegen nyelv választása

A Leövey Klára Gimnázium kilencedikes tanulói (2013-tól) az első és a második idegen nyelvüket is megválaszthatják. Diákjaink első idegen nyelvként angolt vagy németet tanulhatnak. Tanulóink második idegen nyelvet gimnáziumunk nyelvi kínálatából választhatnak: angol, finn, francia, latin, német, orosz, spanyol. (Az angol és a német kivételével a nyelvi csoportok kezdő szintről indulnak.) A választási lehetőségeket az alábbi táblázat foglalja össze.

A fentieknek megfelelően a tanulóknak igazából nyelvpárok közül kell választaniuk az online kérdőív kitöltése során. A kérdőív május 6-10. között lesz elérhető, ezen idő alatt a választás akár módosítható is. Kis létszámú (kevesebb, mint 10 fős) csoportot várhatóan nem tudunk elindítani!

A felvett tanulóknak nyelvi szintfelmérőt kell írniuk az általuk választott nyelvekből, hogy a diákok fejlődését legjobban szolgáló csoportokat tudjunk kialakítani.

  • Az első idegen nyelvből nem írnak szintfelmérőt a következő tagozatokra felvett diákok: angol ill. német nyelvi előkészítő (11, 12), emelt angol (41), hiszen ők a szóbeli vizsgán már számot adtak nyelvi tudásukról.
  • Második idegen nyelvből nem ír szintfelmérőt a „nyekes” osztály (tagozatok: 11, 12), hiszen az angolosok második idegen nyelve a német, a németeseké pedig az angol lesz. Azok sem írnak „második nyelves”szintfelmérőt, akik a finn, francia, latin, orosz vagy spanyol nyelvet választják második nyelvként.

Tovább a nyelvválasztó kérdőívhez...

Találatok: 6113

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish