Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2012

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

  • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2012-ben: 2011.03.14-19.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
  • gimnáziumunkba 846 tanuló 1662 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2012. április 19-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket az iskoláknak. Ezt követően - 2012. április 25-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish