Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

A 2018. évi érettségiről - korábban végzett diákjaink számára

Gimnáziumunk természetesen lehetőséget biztosít korábban nálunk végzett diákjainknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek középszintű (ún. kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. A tudnivalók:

Ezek a vizsgák - a vonatkozó jogszabályok szerint - díjkötelesek. A vizsgadíjak az OH közleménye szerint az alábbiak:

  • a középszintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15 %-ának megfelelő összeget kell fizetnie (ez az összeg 2018-ban 21.000 - Ft),
  • az emelt szintű érettségi vizsgáért minden vizsgadíjra kötelezett jelentkezőnek az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25 %-ának megfelelő, összeget kell fizetnie (ez az összeg 2018-ban 35.000 - Ft),

A fenti összegek vizsgatárgyanként értendőek.  Ha jelentkező a középszintű vizsgajelentkezését egy középiskolába nyújtja be, úgy a középszintű vizsga fent meghatározott vizsgadíját a középiskolában kell befizetnie, a jelentkezéssel egyidejűleg. Emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni.

A jelentkezőket arra kérjük, hogy a jelentkezés adminisztrációjának módja miatt (internetes adatfelvitel) legkésőbb február 5-ig személyesen keressenek föl bennünket az iskolában. Feltétlen hozzák magukkal személyi igazolványukat vagy útlevelüket, érettségi bizonyítványukat, illetve nyelvvizsga-bizonyítványukat.

Esetleges kérdéseikkel, problémáikkal keressék
· a nappali tagozaton végzettek: Nagy Tamás igazgatóhelyettest (215-9590)
· a felnőttoktatási tagozaton végzettek: Kriska Ádám tagozatvezetőt (215-9590)

Akik emelt szintű vizsgára kívánnak jelentkezni, kérjük közvetlenül a vizsga lebonyolításáért felelős Budapest Főváros Kormányhivatalát keressék. Pontos címe: 1056 Budapest, Váci utca 62-64.
A jelentkezéshez szükséges jelentkezési lap megtalálható az alábbi internet-címen:
http://jelentkezesilap.ketszintu.hu/
(Itt egy részletes tájékoztató is olvasható a tudnivalókról.)
Amennyiben a jelentkező rendelkezik Ügyfélkapuval, jelentkezését az „e-papír” szolgáltatás útján (https://epapir.gov.hu/) is benyújthatja a kormányhivatalhoz.
A kormányhivatalnál természetesen középszintű érettségi vizsgára is lehet jelentkezni.

Az idei érettségi vizsgákról további információk találhatók portálunk érettségi oldalain.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM: 035235 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish