Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi aktualitások – friss infók a szóbeliről!

Kedves Nyolcadikosok, kedves Szülők! – Már csak pár nap kitartást kérünk, és a felvételi eljárás célegyenesébe érünk. Rengetegen érdeklődnek a portfóliót helyettesítő média bemutatkozó kisfilm beküldésének módjáról. Kérjük, hogy az elkészült mozgóképet tartalmazó fájlt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre küldjék.

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg, a ránk nehezedő adminisztrációs terhek miatt, a nyolcadikosok szóbeii felvételi eljárásáról telefonon nem tudunk információt adni. Alábbiakban minden lényeges infó elolvasható! Felmerülő kérdéseiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen várjuk, és azonnal megválaszoljuk.

A szóbeli elbeszélgetés időpontjai: március harmadika, csütörtök; negyedike, péntek és hetedike, hétfő. A tanulókat minden megjelölt tagozatra egy napon hívjuk be. A pontos beosztást a jelentkezőkkel, szüleikkel legkésőbb március 1-jén, kedden közöljük.

Ígéretünkhöz híven január 17-én, hétfőn nyilvánosságra hozzuk a szóbeli elbeszélgetés tudnivalóit tárgyanként (tagozatonként, melyet egy dokumentumba szerkesztve itt olvashatnak. Az idegen nyelvi és a művésztárgyak (dráma és rajz) kivételével – a tavalyihoz hasonlóan – egy egyoldalas rövid bemutatkozást (portfóliót) kérünk külön-külön elkészítve minden megjelölt tagozatra, melyből kiderülnek a korábbi versenyeredmények, hogy miért akar a tanuló az adott tagozatra bekerülni, és ezt – a feltöltendő média kivételével – a szóbeli elbeszélgetésre kell a tanulónak magával hoznia, mert annak tartalma szintén a szóbeli része lesz.

IMG 2983

  • Tehát: nem kell portfóliót készíteni e tagozatok szóbelijére: angol és német NYEK, angol haladó, rajz, dráma;
  • A bemutatkozás a feltöltendő kisfilmben jelenik meg: médiatagozat;
  • Élsportolói tagozat esetén a bemutatkozás a sportlap része;
  • Minden más tagozaton a portfóliót a szóbelire kell elhozni, és az elbeszélgetés során értékeljük.

Vegyük át még egyszer, nem elölről! A középiskolai felvételi eljárás során intézményünkben maximum 200 pontot lehet szerezni. Ebből 50 pont az általános iskolai „hozott” pontszám: a 7.-es év végi és a 8.-os félévi tanulmányi osztályzat öt tárgyból (a két magyar átlaga, töri, matek, idegen nyelv, fizika). A magyar szövegértés és matematika művetségterületek tartalmát felölelő két központi írásbeli feladatlap kitöltésével 2×50 = 100 pont szerezhető. A szóbeli eljárás összesen 50 pontot ér, ebből legtöbb tagozatunk esetén 10 pont a tavaly bevezetett bemutatkozó portfólió és 40 pont az elbeszélgetés értékhányada.

A sportolói tagozatra jelentkező tanulók esetében a szóbeli felvételi során szerezhető legfeljebb 50 pontból maximum 30 pontot szerezhetnek sporttevékenység (pl.: korosztályos válogatott, I. osztályú sportoló, stb., ennek ismeretében differenciáljuk a sportpontokat), és 20 pontot szerezhetnek angol nyelvismeretük alapján. A sporttevékenység igazolása a gimnáziumunk honlapjáról letölthető, az egyesület és a szakszövetség által igazolt, legkésőbb 2022. január 23-ig egyénileg benyújtandó sportlapon történik. Élsportolói tagozaton az egyoldalas bemutatkozás (portfólió) a sportlap része.

Amennnyiben más tagozatunk esetében a munkaközösségek eltérő módon számolják a „szóbeli” pontszámot, az új infókkal ezt a hírt folyamatosan frissítjük.Iskolánk honlapján mindig elérhető a felvételi tájékoztató füzet, valamint az egyes tagozatok bemutatkozó kisfilmjei. Az Oktatási Hivatal oldalán (www. oktatas.hu) folyamatosan tanulmányozhatóak a korábbi évek központi írásbeli feladatsorai és javítási útmutatói.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish