Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Tankönyvrendelés 2018

A hatályos - többször módosított - tankönyvrendelet idén is igen kevés időt ad a tankönyvrendelés lebonyolítására, így ismét kérjük a szülők és diákok fokozott együttműködését. A teendők, határidők a következők:

A 2018/2019-es tankönyvjegyzéket április 1-jén hozta nyilvánosságra az Oktatási Hivatal, viszont az iskola teljes tankönyvrendelését a jogszabály alapján április utolsó munkanapjáig kell leadnunk (tankerületi jóváhagyást követően?) a KELLO-nak.

Jelenleg az egyes osztályok tankönyvlistáját állítjuk össze, hogy azután azt tanulókra lebontva eljuttassuk a szülőkhöz, diákokhoz.

A hivatalos tankönyvjegyzéken szereplő könyveket az iskola a KELLO-n keresztül rendeli/rendelheti meg. Az ehhez szükséges névre szóló rendelőlapokat az osztályfőnökök - reményeink szerint - legkésőbb május 11-én megkapják, és átadják a diákoknak. Ezen a rendelőlapon nyilatkozik minden szülő, hogy az osztály listáján szereplő tankönyvek közül melyeket szeretné gyermekének megrendelni.

  • Akik normatív támogatásra jogosultak (és a tankönyvrendeléssel egyidejűleg leadják az erre vonatkozó igénylőlapot), a kedvezményt csak a KELLO-n keresztüli rendelés esetében (= a kapott rendelőla­pon rendelve) vehetik igénybe.
  • Akik nem részesülnek normatív támogatásban, dönthetnek úgy, hogy bizonyos tanköny­veket nem rendelnek meg az iskolán keresztül (például ha már megvan a könyv a családban, vagy egyénileg szeretnék beszerezni), ez esetben a rendelőlapon ezt jelezniük kell. (Természe­tesen egy normatív támogatásban részesülő diák is megteheti, hogy nem tart igényt valamelyik tankönyvre.)

Nagyon kérjük, hogy a kitöltött és aláírt dokumentumokat május 18-ig a tanulók hozzák vissza, mert ezek alapján tudjuk az iskolai összesített rendelést elkészíteni - ami 650 diák esetében nem kis munka. (A határidő elmulasztása esetén nem tudjuk garantálni, hogy a kért tankönyvek a tanévkezdésig megérkeznek.)

A bejövő osztályok tanulóira, azaz a leendő 9. évfolyamos diákokra mindez nem vonatkozik: ők majd április végén, a felvételükről szóló értesítésben kapnak tájékoztatást teendőkről!

Együttműködésüket, segítségüket köszönjük!

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM: 035235 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish