Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2021

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a latin csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 19. 12:00 óra és május 20. 23:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás véglegesítésére.

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket mindannyian megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9.Ny) tagjait.

Iskolánkban a francia, latin, német, orosz és spanyol nyelvek közül lehet második idegen nyelvet választani.  

Mit jelent a nyelvsorrend? A "fracia, német" páros jelölése azt jelenti, hogy a francia nyelvet szeretnéd második idegen nyelvként tanulni, de ha ez nem lehetséges, akkor szívesen tanulnál németül is…

Megfelelő számú jelentkező esetén a német nyelvet kezdő és emelt szinten is elindítjuk. A többi csoport kezdő nyelvi szintről indul, spanyolból és franciából – a jelentkezők száma alapján – akár több csoporttal.

A nyelvválasztó oldal most május 19. 12:00 óra és május 20. 23:00 óra között fog "élni", addig lehet választani. Aki már választott nyelvpárt (és abban nem szerepelt a latin), annak már nincs teendője.

Amennyiben leendő diákunk a határidőig nem választ 2. idegen nyelvet, véletlenszerűen fogjuk beosztani valamelyik nyelvi csoportba.

A nyelvi csoportok létszáma 8-16 fő között lehet. A csoportokba történő besorolásnál a felvételi összpontszámot fogjuk figyelembe venni. A csoportokba történő besorolás eredményét várhatóan május 25-én a honlapon közzétesszük.

Második nyelv választásának véglegesítése

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish