Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.


Diákigazolvány: megváltozott az eljárás!

Távirati stílusban: megszűnt az ideiglenes diákigazolvány; új diákigazolványt már csak elektronikusan lehet igényelni; az eljárás díja 1 400,-Ft lett; a fénykép az okmányirodákban készül...

Megszűnt a hagyományos, zöld kártyás, fényképes ideiglenes diákigazolvány. Ha valaki elveszíti a diákigazolványát, az iskola elektronikus úton készít számára 2 hónapig érvényes, sorszámozott igazolást a nappalis tanulói jogviszonyáról. Erre az igazolásra nem kell fénykép és nem kell érte fizetni.

Az új diákigazolványt már nem papíralapon, fényképpel és csekken, hanem csakis elektronikusan lehet igényelni. Az iskola indítja az igénylést a Diákigazolvány Központnál. Az igénylés díja: 1 400,-Ft, melyet az iskolában kell befizetni. A fénykép és az aláírás felvételét az okmányirodák végzik. Az elkészült diákigazolványt a hivatal a megadott címre postázza.

Az érvényesítő matricánál egyelőre nincs változás. Emlékeztetőül: csak annak a diáknak jár matrica, aki az adott tanév megkezdése (szeptember 1.) előtt töltötte be a 18. életévét.

További részletek a www.diakigazolvany.hu-n és az ugyintezes.magyarorszag.hu-n!


GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish