Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Érettségi hírek

Érettségi, 2020: A SZÓBELI KÖVETKEZIK!

A hét második felétől a szóbeli vizsgákkal folytatódik a rendhagyó május-júniusi vizsgaidőszak. Nappali tagozatos vizsgázóink felé az az általános kérésünk, hogy a ténylegesen szóbelizők és az írásbeli észrevételükre felüljavítást benyújtó tanulók kivételével csak az eredményhirdető értekezleten jelenjenek meg. Természetesen ennek során is tartsák meg az egészségügyi ajánlásokat.

  • A 12.A osztály tanárai június 11-én, csütörtökön reggel 8 órakor tartják az előzetes értekezletüket, 8 óra 15 perckor adnak tájékoztatást a szóbeli menetrendről és a felüljavításokkal kapcsolatos döntésekről, és 12 órára tervezik az eredményhirdető értekezletet.
  • A 12.B osztály tanárai június 12-én, pénteken reggel 7 óra 45 perckor tartják az előzetes értekezletüket, ezután adnak tájékoztatást a felüljavításokkal kapcsolatos döntésekről, és 9 órára tervezik az eredményhirdető értekezletet.
  • A 12.C osztály tanárai június 13-án, szombaton reggel 8 óra 30 perckor tartják az előzetes értekezletüket, 8 óra 45 perckor adnak tájékoztatást a szóbeli menetrendről és a felüljavításokkal kapcsolatos döntésekről, és 12 órára tervezik az eredményhirdető értekezletet.
  • A 12.E osztály tanárai június 15-én, hétfőn reggel 7.30 órakor tartják az előzetes értekezletüket, 8 órakor adnak tájékoztatást a szóbeli menetrendről és a felüljavításokkal kapcsolatos döntésekről, és 10 órára tervezik az eredményhirdető értekezletet.
  • A 12.D osztály tanárai június 16-án, kedden reggel 7.30 órakor tartják az előzetes értekezletüket, 8 órakor adnak tájékoztatást a szóbeli menetrendről és a felüljavításokkal és az írásbelivel kapcsolatos döntésekről, és 12 órára tervezik az eredményhirdető értekezletet.

 

KORÁBBI INFORMÁCIÓINK:

2020. május 28–29-én, csütörtökön és pénteken 8–16 óra között az írásbeli dolgozatok megtekintésére nyílik lehetőség. Nyomatékosan kérjük kedves maturálóinkat, hogy a járványügyi óvatossági szabályokat ezúttal is tartsák meg!

Bővebben: Érettségi, 2020: A SZÓBELI KÖVETKEZIK!

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2020

A határidő (idén február 17.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

  1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
  2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
  3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, szintemelő vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Bővebben: Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2020

A 2020. évi érettségiről - "külsős" diákok számára

Gimnáziumunk lehetőséget biztosít korábban nálunk vagy más gimnáziumban végzett diákoknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek közép- és/vagy emelt szintű (ún. szintemelő, kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos középszinten nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, továbbá a többi tárgyból is csak a szabad kapacitásunknak megfelelően!)

Fontos: csak olyanok jelentkezését tudjuk fogadni, akik már NEM ÁLLNAK TANULÓI JOGVISZONYBAN középfokú intézménnyel, továbbá az iskola nem köteles mindenki jelentkezését befogadni. A tudnivalók:

Bővebben: A 2020. évi érettségiről - "külsős" diákok számára

Megváltoztak az előrehozott érettségire jelentkezés szabályai

2019 végén megváltozott az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. kormányrendelet szövege. A változás lényege, hogy immár nem csak idegen nyelvből és informatikából, hanem mindazon érettségi tárgyakból, amelyek tanítása a középiskola helyi tanterve szerint befejeződik, a diákok az azt következő vizsgaidőszakban előrehozott érettségi vizsgát tehetnek. Nézzük részletesebben.

Bővebben: Megváltoztak az előrehozott érettségire jelentkezés szabályai

1. oldal / 2

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish