Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Érettségi hírek

Nyilvános érettségi anyagok, 2023. május

A nappali tagozatos előrehozott érettségizők osztályozóvizsgáit április 24-én, hétfőn tartjuk a 119. és 121. számú termekben, illetve április 25-én, a könyvtárban. Kezdés 12.05 órakor és 13.15 órakor.

A 2023. május–júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Középszintű vizsgák

A felnőttoktatási tagozat tanulói és a külsős tanulók a tagozat weblapján itt érhetik el a nyilvánosságra hozott anyagokat. 

Emelt szintű vizsgák

Az emelt szintű vizsgák vonatkozó anyagai az OH honlapján, A 2023. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai cím alatt találhatók meg.

A 2023. évi érettségiről – korábbi diákok számára

Gimnáziumunk lehetőséget biztosít korábban nálunk vagy más gimnáziumban végzett diákoknak arra, hogy – amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges – nálunk tehessenek közép- és/vagy emelt szintű (ún. szintemelő, kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos középszinten nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, továbbá a többi tárgyból is csak a szabad kapacitásunknak megfelelően!)

Fontos: csak olyanok jelentkezését tudjuk fogadni, akik már NEM ÁLLNAK TANULÓI JOGVISZONYBAN középfokú intézménnyel, továbbá az iskola nem köteles mindenki jelentkezését befogadni.

A külsős tanulóknak csak előzetes időpontfoglalással lehet jelentkezni az érettségi vizsgára, melyhez időpontot itt foglalhatnak.

A jelentkezésről bővebben ITT  lehet olvasni.

Érettségi infók

Még csak éppen befejeződött az őszi érettségi vizsgaidőszak, de már nyakunkon a következő ciklus, és ez végzős diákjainkat is döntő mértékben érinti. Az Oktatási Hivatal oldalán (www. oktatas.hu) már tanulmányozhatóak az egyes vizsgatárgyakhoz kapcsolódó, előzetesen nyilvánosságra hozott dokumentumok, például a szóbeli vizsgarész témakörei, választható projektfeladatok stb. Iskolánkban a munkaközösségek a napokban véglegesítik a középszintű érettségi vizsgák szóbeli részére vonatkozó témaköröket, és azokat várhatóan a jövő héten honlapunkon nyilvánosságra hozzuk, addig a tanulók szíves türelmét kérjük.

10.-es és 11.-es tanulóink február 15-éig előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek. Ezzel kapcsolatos fontos tudnivaló, hogy az érettségi vizsgát megismételni azonos szinten csak az érettségi bizonyítvány megszerzését követően, javítani először csak a rendes érettségi vizsgán lehet. Egy rosszul megválasztott előrehozott vizsgajelentkezés tehát a továbbtanulási terveket, a pontszámítást is kedvezőtlenül befolyásolja. Az érettségi vizsgabizonyítvány megszerzéséig minden szintű és tárgyú vizsgajelentkezés díjmentes, ezt követően viszont minden egyes utólagos jelentkezésért tantárgyanként borsos díjat kell fizetni. Amennyiben a tanuló olyan tárgyból jelentkezik érettségire, melyből a középiskolai tanulmányait még nem teljesítette, a hiányzó értékeléseket az érettségi írásbeli vizsgaidőszak megkezdéséig osztályozóvizsgán kell megszereznie.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish