Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi hírek

Megnyílt a felvételi jegyzék!

Íme, a Leövey iránt érdeklődő nyolcadikos diákoknak és kedves szüleiknek nem kell tovább várni, elkészült a középiskolai felvételi eljárás felvételi jegyzéke. A https://felveteli2023.leovey.eu/ linkre kattintva pillanatok alatt láthatják a felvételi eredményt és a szóbeli elbeszélgetés beosztását azon tanulók esetében, akiknek eredményét hétfő estéig feldolgoztuk. Az adatok lassú beérkezése miatt ez a lista a következő napokban még bővülni fog. KÉRJÜK, hogy időpont módosítási igényt már ne küldjenek be, ezt teljesíteni sajnos nem áll módunkban a szoros határidők, és a beérkezett jelentkezések nagy száma miatt. Megértésüket kérjük és köszönjük!

Az írásbeli eredmények már korábban elérhetőek voltak, és ott a felvételi eljárás adott tanulóra vonatkozó adatai az oktatási azonosító és a születési dátum (ÉÉÉÉ.HH.NN formátumban)  megadása alapján kérhető le. Az idei szóbeli ponthatárok itt tekinthetőek meg. 

Aktuális felvételi információk!

Felhívjuk a hozzánk jelentkező nyolcadikos tanulók és kedves szüleik figyelmét, hogy mivel a jelentkezési lapok általános iskolák általi postázásának határideje a mai nap – azaz február 22-e –, így a beérkező adatok feldoglozása folyamatos, ezért a szóbeli elbeszélgetés időpontjáról legkorábban csak jövő szerdán, március 1-jén tudunk nyilatkozni.  Az idei felvételi mentességi és elutasítási ponthatárai itt már elérhetőek.  Amint a lekérdező felület elkészült, és használható, arról ebben a hírben azonnal tudósítunk. Ettől függetlenül kérjük a kedves tanulókat, hogy úgy készüljenek, hogy március 2-án, csütörtökön, reggel 8 órától a szóbeli elbeszélgetést az összes tagozat esetében megkezdjük. A jelentkezési lapok feldolgozása ezzel párhuzamosan zajlik, így a később regisztrált jelentkezőket értelemszerűen a két következő napra, 3-ára, péntekre és 6-ára, hétfőre fogjuk beosztani.

A sűrű határidőkért kérjük szíves megértésüket. A szóbeli elbeszélgetés tagozatonkénti tudnivalóiról itt lehet tájékozódni. 

Fontos infók a felvételiről

Kedves Nyolcadikosok, érdeklődő Szülők!

A szóbeli behívás, a mentesség és az elutasítás ponthatárainak megadása a felvételi jelentkezési lapok hosszadalmas feldolgozása miatt február 25-e környékén várható. A szóbeli felvételi elbeszélgetés tudnivalói itt érhetők el: szobeli_tudnivalok_targyankent_2023.pdf

Az írásbeli vizsgarész eredményei, az ezek alapján megállapított mentességi és behívási ponthatárok, valamint a szóbeli ponthatárok itt érhetőek el:
http://www.leovey.hu/index.php/felveteli-adatok.html

Novemberi nyílt órák

Kedves Szülők és nyolcadikos Diákok! – Köszönjük a nagyfokú érdeklődést a novemberi nyílt órák iránt. Sajnos Marossyné Barva Mária tanárnő november 15-ei németórájának paraméterezésébe hiba csúszott: nem a 4. órában 10.40-kor, hanem az 5. órában 12.05-kor kezdődik. Továbbbá Németh Viktória tanárnő november 16-ai 5. (matematika) órája véletlenül került a 15-ei órák közé. A hibákért szíves megértésüket kérjük. Azt szeretnénk kérni, hogy akik ezekre az órákra jelentkeztek, a tényleges időpontban jöjjenek, és –, amennyiben jelentkeztek rá – ugyanezen a napon vegyenek részt az igazgatói tájékoztatón.

Továbbá kérjük azokat, akik akaratukon kívül többször jelentkeztek egy órára, és erről több visszaigazolást kaptak, hogy ezt jelezzék részünkre a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen. A felesleges jelentkezések törlésével további lehetőségeket tudunk biztosítani a lemaradók részére.

Bővebben: Novemberi nyílt órák

Fontos felvételi információk – lehet jelentkezni a nyílt órákra, iskolabejárásra és az igazgatói tájékoztatóra

Az érdeklődő nyolcadikos diákok és szülők részére október 11-én és 12-én, kedden és szerdán 10 órától Sebőkné Orosz Katalin igazgatónő tart felvételi tájékoztatót. Ugyanezen a napokon – a régi hagyományokhoz híven – nyílt órákra is várjuk a Leövey iránt elkötelezett szülőklet és gyermekeiket. A regisztráció – most már mindkét napra – honlapunk Felvételi / Felvételi hírek menüpontja alatt lehetséges.

Sajnos 2022-ben annyira extrém magasak az osztálylétszámok, hogy legjobb szándékunk ellenére sem tudunk minden tárgyból vendéget fogadni. Október 15-én, szombaton viszont "kovid-túlélő" iskolabejárást tervezünk. (Ezt a programot az elmúlt két ősszel, a korlátozások idején vezettük be, és rendkívül népszerűnek bizonyult az iskolánk iránt érdeklődők körében.) Az iskolabejárás jelentkeztetési felülete október 7-én, pénteken 14 órától innen válik elérhetővé. Iskolánk felvételi tájékoztatója és az élsportolói tagozatra való jelentkezéshez szükséges adatlap immár letölthető. A részletek alább olvashatók.

Bővebben: Fontos felvételi információk – lehet jelentkezni a nyílt órákra, iskolabejárásra és az igazgatói...

Sportlap, 2022: a letöltés helye

Az élsportolói tagozatra történő jelentkezéshez szükséges "sportlap" letölthető innen. A központi írásbeli napjáig kell kitöltve benyújtani e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címre.

Központi felvételi feladatsorok

Kedves Szülők! Kedves nyolcadikos Diákok!

A Leövey Klára Gimnázium iránt érdeklődők számára honlapunkon csokorba gyűjtöttük az elmúlt évek központi írásbeli felvételi feladatsorait magyar és matematika tárgyakból. Ezeket a feladatokat és a hozzájuk tartozó javítási útmutatókat a linkre kattintva lehet megtekinteni és letölteni. 

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish