Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.


Családi pótlék, iskolalátogatási igazolás

A címben jelzett témában az Oktatási Hivatal az alábbi közleményt juttatta el gimnáziumunkba.
"Az intézményi adminisztráció csökkentése érdekében a Magyar Államkincstár, ill. az Oktatási Hivatal együttműködik a családi pótlék igénylés rendszerében.
Az együttműködés lényege, hogy az oktatási azonosító szám nyilvántartás alapján az Oktatási Hivatal igazolja a tanulói jogviszony fennállását vagy hiányát a Kincstár által összeállított állomány tekintetében, így nincs szükség külön iskolalátogatási igazolás kiállítására.
Természetesen az Oktatási Hivatal csak abban az esetben tudja igazolni a tanulói jogviszonyt, amennyiben az oktatási azonosító szám nyilvántartásban tárolt személyes adatok a valóságnak megfelelnek. Továbbra is előfordulhatnak olyan esetek, amikor is a Kincstár hagyományos módon a szülőn keresztül kéri az iskolai igazolás kiállítását, vagy abban az esetben, ha a Kincstár állományában szereplő természetes azonosítók alapján nem sikerült az Oktatási Hivatalnak beazonosítania a tanulót."

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish