Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Avram Hershko Országos Természettudományi Verseny

A verseny döntőjébe jutott lányaink - Horváth Szilvia, Keserű Barbara (11.B), Malatinszky Mercédesz (11.C) - nagyszerű versenyzéssel a 4. helyet szerezték meg! Az egész napos program során a résztvevők képességeit laboratóriumi gyakorlattal és elméleti feladatsorral is próbára tették, továbbá a versenyre előzetesen beadott esszéjüket is össze kellett foglalniuk egy tízperces prezentációval. Utóbbi versenyszámban lányaink a legjobbnak bizonyultak, így a zsűri döntése alapján különdíjban részesültek! Gratulálunk! Felkészítő tanáraik Sebőkné Orosz Katalin és Seregélyes János voltak.

Találatok: 1566

Rajztagozatosaink sikere

A Kondor Béla Közösségi Ház által meghirdetett Gyermek-és Ifjúsági Művészeti Találkozók 2013 képző-, ipar- és fotóművészeti pályázatán kiemelt díjat kapott Balázs Bence (9. D) fotóművészet kategóriában, valamint különdíjat kapott Pozsgai Barnabás (10. C) képzőművészet kategóriában.

A pályázaton, kiállításon szerepel még Dedinszky Vivien Beatrix (9.D), Tóth Brigitta (9.D), Bihaly Nikolett (10.D), Dani Orsolya (10.D), Hranyczka Stephanie (11.B), Várady Szonja (11.C), Danielfy Marianna (11.D), Holicza Anna (11.D), Szombati Dorina (11.D), Tapolcai Anett (11.D), Törtei Rita (11.D) fotó-, és képzőművészet kategóriákban.

A tárlat március 30-ig tekinthető meg.

Találatok: 1637

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2013

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

  • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2013-ban: 2013.03.18-19.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
  • gimnáziumunkba 857 tanuló 1528 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2013. április 19-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket az iskoláknak. Ezt követően - 2013. április 25-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 8997

Kazinczy Szépkiejtési Verseny

A Kazinczy Szépkiejtési Verseny fővárosi fordulójában szépen szerepelt Vásárhelyi-Varga Míra (11.D), s így bejutott az országos döntőbe! Gratulálunk és szurkolunk!

Találatok: 1686

ECDL vizsgák márciusban

Az alábbi modulokból lehet vizsgát tenni:

2013. március 7-én 14:15-kor:
  • operációs rendszerek (Windows XP)
  • internet és kommunikáció (Mozilla FireFox 3)

2013. március 14-én 14:15-kor:

  • képszerkesztés (Gimp)
  • szövegszerkesztés (MS Office 2007)

2013. március 21-én 14:15-kor:

  • webkezdő (Kompozer)
  • táblázatkezelés (MS Office2007)

Kérem a vizsgázókat, hogy a vizsga előtti hétfőn 10:45 és 12:00 között adják le a pontosan kitöltött jelentkezési lapot a vizsgadíjjal együtt a 040-es tanáriban. Kérem, hogy mielőbb jelezzétek e-mailben is, hogy melyik vizsgára szeretnétek regisztrálni. (E-mail cím a honlapunkon.) Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter
Találatok: 1226

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish