Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

LKG ExtraNet

A bal oldalon látható menü szolgáltatásait csak a Leövey Klára Gimnázium informatikai rendszerének regisztrált felhasználói tudják igénybe venni. Mindegyik szolgáltatás jelszóhoz kötött; többségük biztonságos (https) protokollt használ. (A hivatkozások többnyire új ablakban nyílnak meg!)  Az egyes szolgáltatásokról, használatukról bővebben az alábbiakban...

e-Napló

A 2008/2009-es tanévben kísérleti jelleggel - két osztályban - bevezettük az elektronikus napló használatát. A kínálkozó lehetőségek közül választásunk a Városmajori Gimnáziumban kifejlesztett (és ott már évek óta használt) MaYoR rendszerre esett, amit több középiskola is alkalmaz.
A „kísérlethez” két osztályt választottunk: egy „egyszerűt” (egy nyelv, nincs fakultáció, stb.) – ez lett a 9.B; és egy „bonyolultat” (nyelvi sáv, fakultáció) – ilyen a 11.B. Ezekben az osztályokban viszont teljes körűen (= haladási + osztályozó napló), a tanév végéig folyamatosan az e-naplót használjuk.

Bővebben az e-naplóról...

Hozzáférés a Novell fájlszerverhez

Ezen szolgáltatás ("Netware Remote Manager") révén minden iskolai felhasználó hozzá tud férni a Novell Netware szerveren tárolt állományaihoz.
A szolgáltatás biztonsági okokból csak titkosított protokollon (https) keresztül érhető el!
A bejelentkezéskor a teljes (ún. contextet tartalmazó) felhasználói nevet (de nem ponttal kezdve!), majd a jelszót kell megadni. (Pl.: b10vezke.b10.d.lkg, vagy ikszy.tanar.lkg)

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

Dokumentumtár

Itt tárolódnak az iskolai munkához szükséges dokumentumok, "hagyományos" - azaz .doc, .xls, stb. - formában, alapvetően tanárok számára. Ezek a dokumentumok szabadon másolhatók, nyomtathatók, DE! jelentős részükhöz valamiféle szerzői jog kapcsolódik (hiszen szellemi termékek), tehát iskolán kívüli terjesztésük csak a szerző(k) - iskolai anyagok esetében: az igazgató - engedélyével lehetséges!

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

Napi helyettesítés,  teljes órarend

A "napi helyettesítést" és a "teljes órarendet" csak belső felhasználók láthatják (felhasználói név és jelszó szükséges): az utóbbi tartalmazza a terembeosztást, tanárokat, stb. Az órarendek új ablakban nyílnak meg.

Netware Extranet

Az iskola tanárai és diákjai számára készített (csak jelszóval látogatható) oldalakon minden olyan információt igyekeztünk összegyűjteni, elérhetővé tenni, amelyet az iskola életében /-hez fontosnak, szükségesnek érzünk.

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

 

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish