Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Gyászolunk

Meli néniMegrendülten tudatjuk, hogy gimnáziumunk volt tanára Németh Miklósné Pusztay Melánia 2014. október 7-én elhunyt. Németh Miklósné 89 évet élt, közel négy évtizeden át volt iskolánk magyar nyelv és irodalom és történelem szakos tanára.

„Ne gyászolj! ... legyek én körötted valami szelíd és nem bántó emlék, olyan, akire jólesik gondolni, de már nem könnyeztet meg. Ne úgy jussak az eszedbe, hogy belerándulj a fájdalomba, hanem úgy, hogy elmosolyodj....”  Szabó Magda

Szép kort ért meg – mondják arra, aki ennyi évet élt.

Meli néni – már jóval túl a nyugdíjkor határán – a gimnázium esti tagozatán tanított felnőtteket. Na jöjjön, szép szőke hercegem – szólította vizsgázni az egyik férfi diákját. Az osztálytársnők csodálkoztak: Ez? Nem szőke, nem is herceg, és végképp nem szép! De Meli néni tudta szépnek látni, mert akarta annak látni.

Mint ahogy tudta szépnek látni a tanári pályát minden nehézségével együtt. Tudta szépnek látni a tantárgyát, akkor is, mikor fárasztó munka volt számára. Tudta szépnek látni az őt körülvevő embereket minden esendőségükkel együtt. Tudta szépnek látni az életét, minden nehéz pillanatával együtt.

Egy héttel ezelőtt, mikor a régi tanárok találkozóját tartottuk, az utolsó pillanatig készült, végül nem volt elég ereje eljönni. De a szép ruháját előre kikészítette.

Meli néni szép kort élt meg.

Meli néni szépen élte meg a kort, amit megélt.

Tisztelettel, hálával és szeretettel emlékezünk rá.

A Leövey Klára Gimnázium tanárai és diákjai

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish