Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Gyászolunk

Galló AndrásnéMegrendülten tudatjuk, hogy gimnáziumunk egykori diákja, tanára, igazgatója, dr. Galló Andrásné hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után 2019. szeptember 17-én, életének 73. évében elhunyt.

Búcsúztatója október 3-án, 11:45 órakor lesz Rákoskeresztúri Új Köztemető 10. ravatalozójában.

Dr. Galló Andrásné – akkor még Széplaki Zsuzsannaként – 1965-ben érettségizett iskolánk IV.A osztályában. Gimnáziumi évei alatt tagja volt iskolánk Andor Ilona vezette nemzetközi hírű Kodály kórusának.

1971-ben történelem-orosz szakos középiskolai tanárként végzett az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Diplomája megszerzése után tanárként tért vissza az alma materbe. Rögtön osztályfőnök lett, majd később a történelem munkaközösség vezetője.

Alapító tagja volt a Fővárosi Pedagógiai Intézet keretében működő, a történelem tantárgy oktatásának fejlesztésén munkálkodó Alkotó Pedagógus Körnek, részt vett a tantervelőkészítő bizottság munkájában. Szakmai munkájának elismerését jelentette, hogy 1978-tól történelemből vezetőtanári megbízást kapott az ELTE-től; részt vett az ELTE történelem felvételi előkészítő bizottság munkájában is.

Egy kritikus, de egyben termékeny időszakban, 1984-1991 között volt iskolánk igazgatója. Ekkor zajlott gimnáziumunk épületének teljes rekonstrukciója, bővítése; az 1985-ös – hatalmas változásokat hozó – Oktatási törvény alkalmazásának megkezdése; a kötelező orosz nyelvoktatás helyett a nyugati nyelvek oktatásának bevezetése; a rendszerváltás. Dr. Galló Andrásné fáradhatatlanul, energiáit nem kímélve állt helyt a nehéz helyzetben. Még arra is jutott ideje, hogy – az elsők között – átképezze magát az angol nyelv tanáráva.

Pályafutását 1994-től nyugdíjba vonulásáig a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (ma Corvinus Egyetem), az angol nyelv tanáraként folytatta.

Egykori iskolájától azonban ekkor sem szakadt el. Alapító tagja volt az Andor Ilona Baráti Társaság Kodály Zoltán Női Karának, amely a Ranolder Intézet és a Leövey Klára Gimnázium 120 éves évfordulója alkalmából alakult meg 1995 őszén, és amely kórus rendszeresen fellépett iskolánkban.

Emlékét őrizni fogjuk.

A gyászjelentés

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish