Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Elindult a fakultáció választásának 1. menete

Jelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" lehet/kell választaniuk. A választást a fakt.matfiz.hu oldalon kell megtenni, április 29. és május 15. között.

A tantárgyak felvétele a "kisfakton" nem kötelező, de a "jelentkezési lapot" minden érintett (9-10. évfolyamos)  tanulónak ki kell töltenie, még akkor is, ha nem kíván fakultációs tárgyat választani!

Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat!

Maga a jelentkezés a  fakt.matfiz.hu oldalon - a bejelentkezés után megjelenő - "Fakultációválasztás 2019" menüpontban történik.  A weblapon a felhasználói név az OM azonosító (egyezik az eKrétával), a jelszó pedig a születési dátum kötőjellel írva (pl. 2000-03-14).

Fontos! A rendszer 

  • nem engedi egy napon (egy "sávból") több tárgy választását. (A nap látszik a "Sávja" oszlopban.) 
  • működése szerint a nem-választáshoz az oldalon megjelenő listában azt kell bejelölni: "Nem választok".
  • figyeli, hogy kisfaktból maximum 1-et, míg nagyfaktból maximum 2-öt lehet választani; a “Nem választok” ebbe nem számít bele.
  • ezért aki nem szeretne második nagyfaktot választani az jelölje be a “Nem választok”-ot is egy tetszőleges másik sávban. (Viszont legalább egy nagyfakt választása kötelező!)

További információk a kínálatról, a választás szabályairól: Fakultációs kínálat 2019/2020-ra

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish