Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Érettségi hírek

Speciális szabályok az érettségi vizsgán – 2021. május

Kedves érettségi vizsgára készülő Tanulók!

Az országban továbbra is fennálló vészhelyzet miatt a 167/2021. (IV. 9.) Kormány rendelethez köthető legfontosabb változtatásokról és a vizsgák időpontjáról ezen az az oldalunkon tájékozódhat.

Szabályok az írásbeli vizsgákhoz:

  • A középszintű vizsgákon a vizsga kezdete előtt fél órával meg kell jelenniük és rögtön a kijelölt terembe kell menniük. 
  • A kialakult helyzet miatt nem szükséges “ünneplő” ruhába jönni, hogy mindenki naponta tudjon teljes ruházatot váltani.
  • A maszkot és a kesztyűt nem kötelező a teremben viselni, de javasolt.
  • A vizsga közbeni evést és ivást kérjük, hogy higiéniai okokból mellőzzék.

Aki nem jelenik meg a vizsgán vagy elkésik (akár egyetlen percet is!), annak a vizsgajelentkezését az adott tárgyból törölni kell, ebben a vizsgaidőszakban semmilyen körülmények között nem tudja pótolni a vizsgát (szóbeli vizsgán sem). A következő vizsgaidőszakban újra kell jelentkeznie, de az a jelentkezés nem javító vizsgának fog számítani.

Mindenkinek sok sikert és egészséget!

A 2021. évi érettségiről - korábbi diákok számára

Gimnáziumunk lehetőséget biztosít korábban nálunk vagy más gimnáziumban végzett diákoknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek közép- és/vagy emelt szintű (ún. szintemelő, kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos középszinten nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, továbbá a többi tárgyból is csak a szabad kapacitásunknak megfelelően!)

Fontos: csak olyanok jelentkezését tudjuk fogadni, akik már NEM ÁLLNAK TANULÓI JOGVISZONYBAN középfokú intézménnyel, továbbá az iskola nem köteles mindenki jelentkezését befogadni. 

A kialakult járványügyi helyzet miatt, a külsős tanulóknak csak előzetes időpont foglalással lehet jelentkezni az érettségi vizsgára, melyhez időpontot az érettségi időpontfoglalás oldalunkon foglalhat.

A jelentkezésről bővebben ITT  lehet olvasni.

Megváltoztak az előrehozott érettségire jelentkezés szabályai

2019 végén megváltozott az érettségi vizsga vizsgaszabályzatának kiadásáról szóló 100/1997. kormányrendelet szövege. A változás lényege, hogy immár nem csak idegen nyelvből és informatikából, hanem mindazon érettségi tárgyakból, amelyek tanítása a középiskola helyi tanterve szerint befejeződik, a diákok az azt következő vizsgaidőszakban előrehozott érettségi vizsgát tehetnek. Nézzük részletesebben.

Bővebben: Megváltoztak az előrehozott érettségire jelentkezés szabályai

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish