Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi hírek

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2021

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a latin csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 19. 12:00 óra és május 20. 23:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás véglegesítésére.

Bővebben: Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2021

Idegen nyelvi szintfelmérők

Az idegen nyelvi szintfelmérőt május 25-én (kedden) tartjuk a leendő kilencedik osztályosoknak, melynek célja a diákok nyelvtudásának felmérése, hogy valamennyien a megfelelő csoportba kerülhessenek.

A nyelvi előkészítős osztály (9.NY) tanulói kivételével valamennyi diákot várjuk a 15 órakor kezdődő angol nyelvi szintfelmérőre.

Azoknak a tanulóknak, akik második nyelvként a német nyelvet választották 16 órától német nyelvből is meg kell írniuk a szintfelmérőt, a német nyelvet még nem tanulók is várják meg a 16 órát, hogy jelezni tudják az írató kollégának ezt a tényt.

A szintfelmérő időtartama tantárgyanként 45 perc, a feladatlaphoz szótár vagy egyéb segédeszköz nem használható. A terembeosztás a bejáratnál ki lesz függesztve.

Felvételi adatlapok

Tisztelt beiratkozásra készülő Szülők!

A felvételt nyert tanulók beiratkozására 2021. június 24-én 13 óra és 17 óra között kerül sor. A beiratkozás zökkenőmentessége érdekében kérjük a különböző adatlapokat, nyilatkozatokat előre töltsék ki, és úgy hozzák magukkal. Az adatlapok elérhetősége: Felvételi adatlapok

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel: iskolavezetés

Tájékoztató az ideiglenes felvételi rangsorról

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

A nyelvi tagozatokon a szóbeli elbeszélgetés során szerzett pontokkal, a többi tagozat esetében pedig a szóbelit helyettesítő tagozatos többletpontszámokkal frissült a felvételi eljárásunk lekérdező felülete, amely innen elérhető.

Az adatbázis tovább frissült. A felületre belépve a felvételiző és szülei egyes tagozatonként a felvételi eredmény alapján elért ideiglenes felvételi rangsort is látják már. 

Iskolánknak fontos szempont volt a folyamatos és lehetőleg naprakész tájékoztatás, ami azzal jár, hogy az ideiglenes rangsorban elfoglalt hely változhat többek között az alábbi okok miatt:

  • az eljárás során jóváhagyott tagozatbővítések miatt új tanulók kerülnek be a tagozatra jelentkezők névsorába,
  • egy esetleges számszaki hiba miatt korrigálni kell egy jelentkező pontszámát,
  • az azonos pontszámú jelentkezők miatt volt szükség korrekcióra.

Figyelem! Új tagozatra történő jelentkezést csak akkor tudunk támogatni, ha a tanuló eléri az adott tagozaton érvényes "mentességi" határt.  A mozgóképkultúra, média- és társadalomismeret, a dráma és a vizuális kultúra tagozatok kívételt képeznek, mert ezen tagozatokra március 19-e után már semmilyen formában sem tudjuk támogatni a tagozat bővítést! Kérjük, hogy a változtatási szándékot a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen jelezzék! (A tanévre vonatkozó ponthatárok itt tekinthetők meg.)

A weblapunkon legkésőbb április végén (általában a jogszabályban megjelölt határidő előtt) közzétesszük a felvételt nyert tanulók névsorát, melyről az Oktatási Hivatal dönt.

A tavalyi felvételi pontszámok és az idei összesített jelentkezési adatok itt érhetőek el

Tájékoztató a szerzett felvételi pontokról

Köszönjük a nyolcadikos felvételizők kitartó munkáját és szüleik türelmét.

A nyelvi tagozatokon a szóbeli elbeszélgetés során szerzett pontokkal, a többi tagozat esetében pedig a szóbelit helyettesítő tagozatos többletpontszámokkal frissült a felvételi eljárásunk lekérdező felülete, amely innen elérhető.

Terveink szerint március 13-án az adatbázis tovább frissül. Az igazolt egészségügyi okok miatt engedélyezett online szóbeli elbeszélgetést követően (melyek március 12-én zajlanak) az azokra adott pontszámokkal a felvételi rangsor teljessé válik. Így a felületre belépve a felvételiző és szülei egyes tagozatonként a felvételi eredmény alapján elért ideiglenes felvételi rangsort is látni fogják. A weblapunkon legkésőbb április végén (általában a jogszabályban megjelölt határidő előtt) közzétesszük a felvételt nyert tanulók névsorát, melyről az Oktatási Hivatal dönt.

A tavalyi felvételi pontszámok és az idei összesített jelentkezési adatok itt érhetőek el

Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

A Leövey iránt érdeklődő nyolcadikos diákoknak és kedves szüleiknek nem kell tovább várni, megnyílt a középiskolai felvételi eljárás lekérdező felülete. A felvételivel kapcsolatos adatok megadásához a továbbiakban ezt a felületet használjuk.
A lekérdező felület erre a linkre kattintva már most elérhető, és ott a felvételi eljárás adott tanulóra vonatkozó adatai az oktatási azonosító és a születési dátum (ÉÉÉÉ.HH.NN formátumban)  megadása alapján kérhető le.

A tagozatos többlet pontok (megfelelő tagozatok esetén ennek részeként a központi írásbeli súlyozott pontjai) a jelenleg lekérdezhető adatok között nem szerepelnek. A központi írásbeli extra súlyozott pontjai a 'szóbeli eljárás' során szerezhető 25 pontnak a része. Az elutasított tanulók tagozatos többlet pontot már nem kapnak!

Az idei szóbeli ponthatárok itt tekinthetőek meg

Innen letölthető egy hozottpont-kalkulátor önellenőrzéshez.

Bővebben: Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Kedves Felvételiző Diákok, Szülők!

Az iskola a jelenléti formában megtartott szóbelik alatt az általános járványügyi szabályok betartására kéri a felvételizőket. Tájékoztató füzetünk tartalmát módosítva a tanórai füzetet, félévi értesítőt, egyéb dokumentumokat a vizsgáztató tanárok nem várják el és nem fogják kérni a tanulóktól! 

Az iskola épületébe csak a felvételiző léphet be. A belépés után számára kötelező a testhőmérséklet mérése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

https://felveteli.leovey.eu/ oldalon lekérdezhető, hogy melyik tanuló melyik tanteremben fog vizsgázni, kérjük, hogy előzetesen nézzék meg a beosztást.

Bővebben: Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Központi írásbeli dolgozatok megtekintése

A kijavított, értékelt központi írásbeli dolgozatokat 2021. január 28-án 8–16 óra között tekinthetik meg iskolánkban. A dolgozatok eredményét feltüntető pontozó-értékelő lapot a tanuló vagy képviselője is ekkor veheti át.

A dolgozatok javításával kapcsolatban – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén - írásbeli észrevételt lehet beadni iskolánk igazgatójának, legkésőbb 2021. január 29-én 16 óráig.

Az észrevételt a vizsgázó és szülője benyújthatja az intézményben személyesen, vagy e-mailben is eljuttathatja észrevételét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (Kérjük az emailben tárgyként ÉSZREVÉTEL és a tanuló neve szerepeljen.)

Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

A koronavírus-járvány következtében intézményünk – számos budapesti középiskolához hasonlóan – úgy döntött, hogy a személyes jelenlétet igénylő szóbeli elbeszélgetést kivételesen ebben a felvételi folyamatban tagozatos többletpontszámokra cseréli. 

Tagozatos többletet csak azon jelentkezőktől kérünk, akiknek a „hozott” és az írásbelin szerzett összesített pontszámuk alapján esélyük van arra, hogy tanulmányaikat a Leövey Klára Gimnáziumban folytassák. Ennek ponthatárát a hozzánk jelenetkezők felvételi dolgozatainak eredményeinek ismeretében határozzuk meg, előreláthatólag február 26-ig. Azok a tanulók, akik a hozott és az írásbelin szerzett pontjaik alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mentesülnek a szóbeli felvételi alól. Ez nem jelenti azt, hogy iskolánkba automatikusan felvételt nyernek, csupán azt, hogy úgy sorolódnak be a felvételi rangsorba, mintha a szóbelin maximális pontszámot szereztek volna („hozott” + „írásbeli” + maximális tagozatos többlet = felvételi pontszám).

Értelmező szabály: A bemutatkozó portfólióban feltett kérdésekre adott válasz formájában kell elkészíteni a motivációs levelet. A kérdésekkel a tanulóknak adtunk támpontot, hogy miről kell szólnia a motivációs levélnek.

Bővebben: Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

KIFIR jelentkezési lap

Kedves érdeklődő Szülők, nyolcadikos Diákok!

A járványügyi veszélyhelyzet február 1-jéig történt meghosszabbítása miatt felvételi eljárásunk is módosításra szorul. Ennek egyeztetése és annak a KIFIR-rendszerben való rögzítése miatt január 12-én, kedden 16 óráig az ott közvetlenül történő jelentkezésre nincs lehetőség.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

1. oldal / 2

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish