Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi hírek

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2021

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a latin csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 19. 12:00 óra és május 20. 23:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás véglegesítésére.

Bővebben: Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2021

Idegen nyelvi szintfelmérők

Az idegen nyelvi szintfelmérőt május 25-én (kedden) tartjuk a leendő kilencedik osztályosoknak, melynek célja a diákok nyelvtudásának felmérése, hogy valamennyien a megfelelő csoportba kerülhessenek.

A nyelvi előkészítős osztály (9.NY) tanulói kivételével valamennyi diákot várjuk a 15 órakor kezdődő angol nyelvi szintfelmérőre.

Azoknak a tanulóknak, akik második nyelvként a német nyelvet választották 16 órától német nyelvből is meg kell írniuk a szintfelmérőt, a német nyelvet még nem tanulók is várják meg a 16 órát, hogy jelezni tudják az írató kollégának ezt a tényt.

A szintfelmérő időtartama tantárgyanként 45 perc, a feladatlaphoz szótár vagy egyéb segédeszköz nem használható. A terembeosztás a bejáratnál ki lesz függesztve.

Felvételi adatlapok

Tisztelt beiratkozásra készülő Szülők!

A felvételt nyert tanulók beiratkozására 2021. június 24-én 13 óra és 17 óra között kerül sor. A beiratkozás zökkenőmentessége érdekében kérjük a különböző adatlapokat, nyilatkozatokat előre töltsék ki, és úgy hozzák magukkal. Az adatlapok elérhetősége: Felvételi adatlapok

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Üdvözlettel: iskolavezetés

Tájékoztató az ideiglenes felvételi rangsorról

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

A nyelvi tagozatokon a szóbeli elbeszélgetés során szerzett pontokkal, a többi tagozat esetében pedig a szóbelit helyettesítő tagozatos többletpontszámokkal frissült a felvételi eljárásunk lekérdező felülete, amely innen elérhető.

Az adatbázis tovább frissült. A felületre belépve a felvételiző és szülei egyes tagozatonként a felvételi eredmény alapján elért ideiglenes felvételi rangsort is látják már. 

Iskolánknak fontos szempont volt a folyamatos és lehetőleg naprakész tájékoztatás, ami azzal jár, hogy az ideiglenes rangsorban elfoglalt hely változhat többek között az alábbi okok miatt:

  • az eljárás során jóváhagyott tagozatbővítések miatt új tanulók kerülnek be a tagozatra jelentkezők névsorába,
  • egy esetleges számszaki hiba miatt korrigálni kell egy jelentkező pontszámát,
  • az azonos pontszámú jelentkezők miatt volt szükség korrekcióra.

Figyelem! Új tagozatra történő jelentkezést csak akkor tudunk támogatni, ha a tanuló eléri az adott tagozaton érvényes "mentességi" határt.  A mozgóképkultúra, média- és társadalomismeret, a dráma és a vizuális kultúra tagozatok kívételt képeznek, mert ezen tagozatokra március 19-e után már semmilyen formában sem tudjuk támogatni a tagozat bővítést! Kérjük, hogy a változtatási szándékot a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  címen jelezzék! (A tanévre vonatkozó ponthatárok itt tekinthetők meg.)

A weblapunkon legkésőbb április végén (általában a jogszabályban megjelölt határidő előtt) közzétesszük a felvételt nyert tanulók névsorát, melyről az Oktatási Hivatal dönt.

A tavalyi felvételi pontszámok és az idei összesített jelentkezési adatok itt érhetőek el

Tájékoztató a szerzett felvételi pontokról

Köszönjük a nyolcadikos felvételizők kitartó munkáját és szüleik türelmét.

A nyelvi tagozatokon a szóbeli elbeszélgetés során szerzett pontokkal, a többi tagozat esetében pedig a szóbelit helyettesítő tagozatos többletpontszámokkal frissült a felvételi eljárásunk lekérdező felülete, amely innen elérhető.

Terveink szerint március 13-án az adatbázis tovább frissül. Az igazolt egészségügyi okok miatt engedélyezett online szóbeli elbeszélgetést követően (melyek március 12-én zajlanak) az azokra adott pontszámokkal a felvételi rangsor teljessé válik. Így a felületre belépve a felvételiző és szülei egyes tagozatonként a felvételi eredmény alapján elért ideiglenes felvételi rangsort is látni fogják. A weblapunkon legkésőbb április végén (általában a jogszabályban megjelölt határidő előtt) közzétesszük a felvételt nyert tanulók névsorát, melyről az Oktatási Hivatal dönt.

A tavalyi felvételi pontszámok és az idei összesített jelentkezési adatok itt érhetőek el

Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

A Leövey iránt érdeklődő nyolcadikos diákoknak és kedves szüleiknek nem kell tovább várni, megnyílt a középiskolai felvételi eljárás lekérdező felülete. A felvételivel kapcsolatos adatok megadásához a továbbiakban ezt a felületet használjuk.
A lekérdező felület erre a linkre kattintva már most elérhető, és ott a felvételi eljárás adott tanulóra vonatkozó adatai az oktatási azonosító és a születési dátum (ÉÉÉÉ.HH.NN formátumban)  megadása alapján kérhető le.

A tagozatos többlet pontok (megfelelő tagozatok esetén ennek részeként a központi írásbeli súlyozott pontjai) a jelenleg lekérdezhető adatok között nem szerepelnek. A központi írásbeli extra súlyozott pontjai a 'szóbeli eljárás' során szerezhető 25 pontnak a része. Az elutasított tanulók tagozatos többlet pontot már nem kapnak!

Az idei szóbeli ponthatárok itt tekinthetőek meg

Innen letölthető egy hozottpont-kalkulátor önellenőrzéshez.

Bővebben: Megnyílt a felvételi eljárásunk lekérdező felülete

Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Kedves Felvételiző Diákok, Szülők!

Az iskola a jelenléti formában megtartott szóbelik alatt az általános járványügyi szabályok betartására kéri a felvételizőket. Tájékoztató füzetünk tartalmát módosítva a tanórai füzetet, félévi értesítőt, egyéb dokumentumokat a vizsgáztató tanárok nem várják el és nem fogják kérni a tanulóktól! 

Az iskola épületébe csak a felvételiző léphet be. A belépés után számára kötelező a testhőmérséklet mérése és a kihelyezett kézfertőtlenítő használata.

https://felveteli.leovey.eu/ oldalon lekérdezhető, hogy melyik tanuló melyik tanteremben fog vizsgázni, kérjük, hogy előzetesen nézzék meg a beosztást.

Bővebben: Megtartjuk a szóbeli felvételit!

Központi írásbeli dolgozatok megtekintése

A kijavított, értékelt központi írásbeli dolgozatokat 2021. január 28-án 8–16 óra között tekinthetik meg iskolánkban. A dolgozatok eredményét feltüntető pontozó-értékelő lapot a tanuló vagy képviselője is ekkor veheti át.

A dolgozatok javításával kapcsolatban – kizárólag a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés esetén - írásbeli észrevételt lehet beadni iskolánk igazgatójának, legkésőbb 2021. január 29-én 16 óráig.

Az észrevételt a vizsgázó és szülője benyújthatja az intézményben személyesen, vagy e-mailben is eljuttathatja észrevételét az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre. (Kérjük az emailben tárgyként ÉSZREVÉTEL és a tanuló neve szerepeljen.)

Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

A koronavírus-járvány következtében intézményünk – számos budapesti középiskolához hasonlóan – úgy döntött, hogy a személyes jelenlétet igénylő szóbeli elbeszélgetést kivételesen ebben a felvételi folyamatban tagozatos többletpontszámokra cseréli. 

Tagozatos többletet csak azon jelentkezőktől kérünk, akiknek a „hozott” és az írásbelin szerzett összesített pontszámuk alapján esélyük van arra, hogy tanulmányaikat a Leövey Klára Gimnáziumban folytassák. Ennek ponthatárát a hozzánk jelenetkezők felvételi dolgozatainak eredményeinek ismeretében határozzuk meg, előreláthatólag február 26-ig. Azok a tanulók, akik a hozott és az írásbelin szerzett pontjaik alapján kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, mentesülnek a szóbeli felvételi alól. Ez nem jelenti azt, hogy iskolánkba automatikusan felvételt nyernek, csupán azt, hogy úgy sorolódnak be a felvételi rangsorba, mintha a szóbelin maximális pontszámot szereztek volna („hozott” + „írásbeli” + maximális tagozatos többlet = felvételi pontszám).

Értelmező szabály: A bemutatkozó portfólióban feltett kérdésekre adott válasz formájában kell elkészíteni a motivációs levelet. A kérdésekkel a tanulóknak adtunk támpontot, hogy miről kell szólnia a motivációs levélnek.

Bővebben: Frissítve! – Tagozatos többlet a felvételi eljárásban

KIFIR jelentkezési lap

Kedves érdeklődő Szülők, nyolcadikos Diákok!

A járványügyi veszélyhelyzet február 1-jéig történt meghosszabbítása miatt felvételi eljárásunk is módosításra szorul. Ennek egyeztetése és annak a KIFIR-rendszerben való rögzítése miatt január 12-én, kedden 16 óráig az ott közvetlenül történő jelentkezésre nincs lehetőség.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Tagozatok bemutatkozása

A vírusveszélyhelyzet miatt ebben az évben minden hagyományt felül kell írnunk, így az érvényben lévő rendelkezések alapján az iskolával jogviszonyban nem álló érdeklődőket sem fogadhatunk. A nyílt órák helyett is érdekes riportfilmeket készítettek a médiások az egyes tagozataink értékeiről.

Esetleges kérdéseikre készséggel állunk rendelkezésre munkaidőben az 1/215-9590-es telefonszámon, azon kívül az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

Bővebben: Tagozatok bemutatkozása

Sportlap, 2021: a letöltés helye

Az élsportolói tagozatra történő jelentkezéshez szükséges "sportlap" letölthető  innen. A központi írásbeli napjáig kell kitöltve benyújtani e-mailben a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

A Leövey felvételi füzete

Sem nyílt napokat, sem igazgatói-szülői tájékoztatót nem tudunk idén élőben tartani a világjárvány következtében, de a középiskolai beiskolázással kapcsolatban minden fontos információt összegyűjtöttünk a Leövey-gimnázium jövő tanévi tájékoztató füzetébe. Tagozatok, beiskolázási létszámok, határidők, az írásbeli és szóbeli felvételi vizsga rendje és feladatai: minden egy helyen a megújult arculatú felvételi füzetünkben, melyet erre a linkre kattintva érhetnek el. Kellemes böngészést kívánunk! Felmerülő kérdéseiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldött elektronikus üzenetben fogalmazhatják meg, és legjobb tudásunk szerint rövid határidőn belül válaszolunk.

Viszontlátásra a Leöveyben!

Továbbtanulási tájékoztató helyett

Száznegyvenhat éves alma materünk vezetője, Sebőkné Orosz Katalin igazgatónő évről évre több mint ezer érdeklődő szülő és nyolcadikos diák részére szokott 4-5 teltházas továbbtanulási tájékoztatót tartani a jelentkezési lap leadása előtti hetekben. Idén ez is másként történik…

A vírusveszélyhelyzet miatt ebben az évben minden hagyományt felül kell írnunk, így az érvényben lévő rendelkezések alapján az iskolával jogviszonyban nem álló érdeklődőket sem fogadhatunk. Nem lesznek sem nyílt napok, sem igazgatói tájékoztatók. Hogy a Leövey iránt érdeklődő sokaság ne maradjon aktuális információk nélkül, az igazgatónő élő környezetben, a Kodály-díszteremben az LKG TV kamerái előtt elmondta a szokásos tájékoztatót, melynek filmjét erre a linkre kattintva lehet megtekinteni. A nyílt órák helyett is érdekes riportfilmeket készítenek médiások az egyes tagozataink értékeiről, ezekkel a szpotokkal is rövidesen jelentkezünk.

Bővebben: Továbbtanulási tájékoztató helyett

1. oldal / 2

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish