Európai jó gyakorlat...

A SIRIKT 2008 nemzetközi konferencia témája az oktatás és kutatás IKT eszközökkel való fejlesztése volt. Az európai "jó gyakorlatokat" bemutató szekcióba három magyar előadást hívtak meg. Ezek egyikeként mutattuk be Leövey Klára Gimnázium Moodle alapú oktatási portálját.
A leöveys előadás
A konferencia programja
Az előadás videófelvétele (kb. a felvétel felénél kezdődik a leöveys anyag - QuickTime szükséges!)

Kapcsolódó oldalak:

Informatika az oktatásban

Gimnáziumunkban 1983-ban indult meg a számítástechnika/informatika oktatása, egyetlen - legendás - HT1080Z típusú számítógépen (órajele 1.7 MHz, a RAM 16 kB, "grafika" 128x48-as). Mára - számos pályázat, saját fejlesztés, önkormányzati és szponzori támogatás eredményeképpen - három számítástechnikai kabinetünkben 120 korszerű masina áll az oktatás szolgálatában; több tucatnyi gépet a pedagógusok használnak; és természetesen vannak számítógépek az irodákban, könyvtárban. Mindez hálózatba szervezve, 1994 óta Internet elérési lehetőséggel; szertárral, "múzeummal", szakkönyvtárral. Számítógépre került a teljes iskolai adminisztráció, könyvelés; iskolaújságunk, évkönyveink is itt készülnek. Négy számítástechnikai tantárgyat oktatunk (alapozó informatika, elméleti és gyakorlati fakultáció, tagozatos osztály). Ma legfőbb törekvésünk, hogy valamennyi tantárgy éljen az informatika adta lehetőségekkel: ezért kapsolódtunk be a Celebrate-projektbe, ezért pályáztunk az innovatív iskola címre is.
Minderről (és sok minden egyébről) részletesen lehet tájékozódni az alábbi oldalakon.

Újabb előadások

Szabad szoftverek intézményvezetői szemszögből (videó: Open Source 2012 - Az innováció motorja)

Leövey Klára Gimnázium Távoktatási Portál

Kiemelten essék itt néhány szó a LKG ToP (=LKG Távoktatási Portál) webhelyről, illetve az azt működtető Moodle-ról.

2004-ben indított, az e-learning (e-oktatás) felé kacsintgató portálunk elsősorban a Leövey Klára Gimnázium diákjainak szellemi épülését hivatott szolgálni, de több tananyag vendégek számára is hozzáférhető.

Hogy mi is ez a Moodle, hogyan és mire lehet használni, megtudható az alábbi ismertetőkből, melyeket a disAbilityknowledge.org csapata tett elérhetővé a magyar Moodle-használók számára.

A Moodle-ról diákok számára
A Moodle-ról tanárok számára