Innovációk a Leövey Klára Gimnáziumban

Gimnáziumunk sikerrel szerepelt az európai innovatív iskolahálózatban (ENIS) való magyar részvételért kiírt pályázaton, így 2003. júniusában tagja lett ezen hálózatnak.

Ezen a lapon az innovatív iskolahálózat keretében végzett munkánkról adunk ízelítőt - a teljesség igénye nélkül.

Néhány projektünk - dióhéjban

Gimnáziumunk - 9 hazai iskola egyikeként - 2003. februárjában bekapcsolódott az European Schoolnet Celebrate projektjébe, mely az e-learning fejlesztését célozza meg. A projekt 2. szakasza - melyben az európa szerte fejlesztett tananyagok kipróbálása a cél - 2003. novemberében kezdődött.
Az európai innovatív iskolahálózat tagjaként gimnáziumunk 2003. októberében bekapcsolódott a vitamódszerrel történő tanulás eszközrendszerének kifejlesztését megcélzó SCALE projektbe.

Az európai innovatív iskolahálózat tagjaként gimnáziumunk 2004. áprilisában bekapcsolódott a természettudományi oktatás fejlesztését célzó ZORKA projektbe.

Gimnáziumunk a SuliNova Kht. által kiírt "Iskolák a parlagfű okozta allergia ellen" című pályázaton sikeresen szerepelt, így 2004. november 19. és december 16. között megvalósíthattuk ezt a kerületet is mozgósító programot.

Gimnáziumunk 2005 elejétől vesz rész a Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) tesztelésében, fejlesztésében, egy az Országos Közoktatási Intézet (OKI) által koordinált kutatás keretében.

Gimnáziumunk sikerrel pályázott az Európai Bizottság Socrates/Comenius programjának iskolafejlesztési programjára. Az "Egy európai szolidáris iskoláért, megtanulni együtt élni a sokszínűségben" című, 3 éves projektben gimnáziumunk 6 ország 8 iskolájának munkáját koordinálja.

Lezárult az ESZTER projekt. A Sulinet Programiroda vezetésével zajló munkában diákjaink "Egység a sokféleségben, sokféleség az egységben" címmel készítettek az EU országairól weblapot.

Gimnáziumunk 2007. december 15. - 2008. április 30. között folytatta le a "Leövey a környezettudatos nevelésért" című projektjét, a Fővárosi Környezetvédelmi Alap támogatásával.

Gimnáziumunk 11.E osztályának 12 diákja Bors Lászlóné tanárnő vezetésével 2007. novembere óta dolgozik az "Emlékező macskakövek" projektben, a Fővárosi Közoktatásfejlesztési Közalapítvány támogatásával.

nft logo

Kisfilmek

Média tagozatos leöveysek arról forgattak etűdöket, hogyan élnek a fiatalok, milyen gondjaik vannak, hova járnak szórakozni, milyen zenét szeretnek, és ha kiejtik a szót "Európa" milyen képek villannak fel előttük.