Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Új járványügyi protokoll

Felhívjuk kedves tanulóink, kollégáink és a szülők figyelmét, hogy Magyarország kormánya csütörtöki tájékoztatása és Kásler Miklós miniszter VIII/2769-1/2022/KOHAT iktatószámú, január 14-én, péntek délután a köznevelési intézmények vezetői részére küldött levele alapján változik a járványügyi protokoll, melyet az alábbiakban ismertetünk.

Bővebben: Új járványügyi protokoll

Felvételi aktualitások – friss, ropogós infók!

Még csak éppen befejeződött az őszi érettségi vizsgaidőszak, de már nyakunkon a következő fontos megmérettetés, a kis nyolcadikosok középiskolai felvételi eljárása. Reméljük, idén is több ezren érdeklődnek majd a jó, öreg fráncstatti alma mater iránt. Néhány hasznos infót alább közlünk!

IMG 2983

Bővebben: Felvételi aktualitások – friss, ropogós infók!

Wapikoni Projekt

A kanadai Wapikoni Mobile és a magyar Vizuális Világ Alapítvány szervezésében a ferencvárosi önkormányzat és a kanadai nagykövetség támogatásával, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részvételével került sor a Wapikoni – Hangos KÉPviselet 2 című projekt megvalósítására, melyben iskolánk is méltóképpen reprezentálta magát.

BhSB1wfCUAAidyn

Bővebben: Wapikoni Projekt

Áldott karácsonyt, boldog új évet kívánunk!

Ennek a szomorú és viszontagságos esztendőnek a végén a Leövey Klára Gimnázium teljes közösségének áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk! Töretlen szívvel reméljük, hogy a jövő év mindenki számára jobb és boldogabb lesz. Kedves tanítványainknak ezúton kívánjuk, hogy megvalósuljanak terveik és elképzeléseik. Mindannyian tudjuk, hogy Füredyné Gróf Gizella tanárnő ilyenkor évről évre felkarolja a majd' százfős kórus tagjait, és jól felöltözve beveszik magukat az Üllői úti Örökimádás-templomba, hogy megajándékozzanak bennünket karácsonyi dalaikkal. A vírushelyzet miatt sajnos erre idén sincsen lehetőség, de így sem maradtunk adventi dalcsokor nélkül. A kórus idén a zenetermi otthona mellett a Gát ucai Kaníziuszi Szent Péter-templomban készítette a felvételeket. Hála és köszönet érte! – Találkozzunk az alma materben 2022-ben!

 Az elhangzó dalok és elérhetőségük:

1.  Victoria: Jesu dulcis memoria https://youtu.be/Wbdqed4oAxY

2.  Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal https://youtu.be/kbsWnT0FnJo    

3. Rutter: Look at the world https://youtu.be/KlMCcRhZA4g

4. Mary Lynn Lightfoot: Dona nobis pacem https://youtu.be/e8mMWIBFTTs

(A filmfelvétel és -szerkesztés Czakó András és Fülöp Levente munkája.)

karacsonyi udvozlet

Belépés csak védettségivel!

Felhívjuk kedves vendégeink, a szülők és partnerek figyelmét, hogy december 1-je után a Leövey Klára Gimnzáuim épületébe vagy az iskola által külső helyszínen szerevzett rendezvény területére történő belépés diákjainkon kívül mindenki másnak – Kásler Miklós miniszter utasítása értelmében – csak érvényes védettségi igazolvány felmutatásával lehetséges. Minden belépés alkalmával a portás felé felszólítás nélkül be kell mutatni a védettségi igazolványt.

A Tájoló előadóit keressük!

Kedves Szülők és volt leöveys Diákok!

December 17-én megtartjuk II. ONLINE Tájoló, pályaorientációs napunkat.

Várjuk mindazokat, akik a napon szívesen bemutatnák munkájukat, szakmájukat vagy felsőoktatási intézményüket és szakjukat az érdeklődő diákoknak.

Jelentkezésüket várjuk Holicsné Gémes Boróka programszervezőnél a holicsne.gemes.boroka/kukac/leovey.hu címen NOVEMBER 26-ig.

Segítségüket nagyon köszönjük!

Szendvicsek szeretettel

Az elmúlt két év nehézségei a +1 szendvics programot sem kímélték. Most ismét lendülettel és nagy reményekkel indítjuk újtára a szerdai szendvics napokat a Leöveyben

A hetedik éve futó projekt az elmúlt nehéz időszakban ugyan szünetelt az iskolánkban, de november 17-től ebben a tanévben is belevágunk és csatlakozunk a Budapest Bike Maffia +1 szendvics - Diákok a rászorulókért akciójához.

Bővebben: Szendvicsek szeretettel

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish