Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Tudománynap, 2011 november

Tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak diákjaink a Tudástársadalom Alapítvány szervezésében november 17-én. Az előadásokat a tehetségfejlesztő program részeként a természettudományos tárgyak iránt fokozott érdeklődést mutató, kiemelkedő eredményeket elérő tagozatos és fakultációs csoportok diákjainak szervezzük.

  • WebCam Laboratory: Természettudományos kísérletek számítógéppel (2. órában)
Az előadás keretein belül a diákokat bevonva azt mutatjuk be, hogy egy egyszerű webkamera segítségével milyen könnyen lehet igazi, érdemi természettudományos méréseket, megfigyeléseket végrehajtani. A kísérletek legtöbbjéhez nincsen szükség semmilyen drága eszközre, csak egyszerű, hétköznapi tárgyakra és anyagokra. Az előadás alatt kísérleteket és méréseket fogunk végrehajtani a biológia, fizika és kémia tantárgyakban. (9.B és 10.B osztály természettudományi tagozatos csoportja számára)
  • Kővári Zsolt: Csillagok születése és halála (4. órában)
Csillagbölcsők, csillagok kialakulása és fejlődése, vörös óriások, fehér törpék, neutroncsillagok, fekete lyukak... (9.A osztály számára)
  • Dr. Nagy Zsolt: Egyénre szabott kardiovaszkuláris orvoslás: géntérképezés, génterápia, génsebészet (5. órában)
A genetika tudománya napjainkban a forradalmát éli. Szinte nem múlik el hét genetikai hír és újdonság nélkül. Az előadás betekintést nyújt a modern géndiagnosztika, és az arra épülő génterápiák világába. Az előadó számos emberi, állati és növényi példán keresztül mutatja be a genetika széleskörű alkalmazhatóságát. Az előadó biológus, az orvostudomány doktora, a NAGY GÉN Kft. ügyvezetője, a Genetikával Az Egészségért Egyesület elnöke. (12.-es biológia fakultációs csoport számára)

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish