Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Nyertes Erasmus+ pályázatunk

Nyertes Erasmus+ KA1 pályázat a Leöveyben (2017-1-HU01-KA101-035623)

Iskolánk 7 tanára részt vesz Erasmus + mobilitási projektben az Európai Unió támogatásával.

A Tempus Közalapítványhoz januárban benyújtott pályázatunk címe: Együtt a változásban -- jobb tanárok a jobb diákokért.

A szakmai beszámolók:

A projektben résztvevő tanárok folyamatosan képzik magukat, fontosnak tartják a szakmai-módszertani megújulást. Pályázatukba olyan elveket/gondolatokat foglaltak, amelyek egyeznek iskolánk törekvéseivel, azaz hogy diákjainknak korszerű ismereteket közvetítsünk, minőségi követelményeket támasszunk. Továbbá, hogy feladatunknak tekintjük a kiegyensúlyozott életkörülmények kialakítását, a tanulók igényeinek, motivációinak figyelembe vételét.

A projekt középpontjába a 21. századi Z generációs diákok motiválását, ezáltal a korai iskolaelhagyás visszaszorítását állították. A pályázatírók egyetértenek iskolánknak azzal a vezetési elvével, miszerint céljaink megvalósulásához a kulcs a pedagógusok kezében van, ezért a diákokat oktató-nevelő pedagógusok munkáját kell megtámogatni: javítani kell az intézmény belső működését, munkájának megszervezését; szemléletváltásra van szükség a tudatos életpályaépítésben; szakmai-módszertani és az IKT kompetenciákat fejlesztő képzésekre van szükség. A kiválasztott külföldi kurzusok a fenti célkitűzések megvalósításában segítenék iskolánk életének átalakítását.

A mobilitások alkalmával az iskolánkat képviselő 7 tanár mind saját, mind hazai tapasztalatait nemzetközi kontextusba helyezi; megismerkedik más európai jó gyakorlatokkal, s azok eredményeit, tapasztalatait iskolánkban és a tankerületen belül megosztja.

A kiutazó tanárok visszatérésük után igyekeznek majd megszerzett tapasztalataik segítségével iskolánk életében módszertani és szerkezeti változásokat generálni, valamint az intézmény falain túlmutató szakmai tapasztalatcseréket indítani más hazai és külföldi oktatási intézmények között.

A projektcsapat tagjai iskolánkon belül sokrétű tevékenységet végeznek: sokféle képességű, tehetségű, családi hátterű diákkal dolgoznak együtt.

Boda Emese tanárnő egy norwichi "British Culture and Contemporary English" című mobilitáson fog részt venni, amely az interkulturális tudatosságot mélyíti, valamint a meglévő kulturális és nyelvi ismereteket bővíti.

Egyedi Csabáné tanárnő a „Kreatív tanítási módszerek alkalmazása, e-learning módszerek: tabletek, appok, web 2.0. használata” düsseldorfi mobilitástól a modern szemléletű oktatás minőségének fejlesztését, a digitális pedagógia elterjesztését, alkalmazásának szélesítését, valamint a tantárgyi integrációban betöltött szerepének megerősítését várja.

A daugavplisi "Kreatív módszerek alkalmazásai az orosz nyelv oktatásában" mobilitás során Frankó Emília tanárnő az orosz nyelv változásának mai tendenciáival való megismerkedést, szakmai tapasztalatcserét vár.

A canterbury-i "21st Century Thinking Skills" című kurzustól Károlyi Júlia tanárnő nemzetközi kapcsolatépítést, a tanterv és a tanulásszervezés egyes aspektusainak újragondolását várja.

A cambridge-i "Mobile Pedagogy for Language Teachers" tanfolyamon való részvevő Somlyai Gabriella tanárnő a képzéstől a korszerű technológiák beépítésén túl azt is várja, hogy segítségére lesz az ELTE iskolánkban gyakorlaton lévő hallgatóinak módszertani ismereteinek bővítésében.

A "Life Coaching for Teachers" firenzei mobilitás segítségével Soltész Viktória tanárnő az intézmény szervezeti életét, a pedagógusok mentorálását gondolja megújítani.

A dunfermline-i "Focus on Scotland" című képzés során Varga Anikó tanárnő a külföldi iskolákban tett látogatásai kapcsán szélesíteni tudja módszertani bázisát.

Gratulálunk tanáraink/kollágáink sikeres pályázatához, s az abban foglaltak megvalósításához sok erőt és kitartást kívánunk nekik!

“A projektet az Európai Bizottság támogatta. A honlapon megjelentek nem szükségszerűen tükrözik az Európai Bizottság nézeteit.”

 

 

 

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish