Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

A 2019. évi érettségiről - korábban végzett diákjaink számára

(Frissítve, 2019.02.08) Gimnáziumunk természetesen lehetőséget biztosít korábban nálunk végzett diákjainknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek közép- és/vagy emelt szintű (ún. szintemelő, kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos nem tudunk jelentkezéseket elfogadni!) A tudnivalók:

Ezek a vizsgák - a vonatkozó jogszabályok szerint - díjkötelesek. A vizsgadíjak az OH közleménye szerint az alábbiak:

  • a középszintű érettségi vizsgáért az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 15 %-ának megfelelő összeget kell fizetnie (ez az összeg 2019-ben 22.000 - Ft),
  • az emelt szintű érettségi vizsgáért minden vizsgadíjra kötelezett jelentkezőnek az adott évre érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25 %-ának megfelelő, összeget kell fizetnie (ez az összeg 2019-ben 37.000 - Ft),

A fenti összegek vizsgatárgyanként értendőek.  Ha jelentkező a középszintű vizsgajelentkezését egy középiskolába nyújtja be, úgy a középszintű vizsga fent meghatározott vizsgadíját a középiskola által biztosított belföldi postautalványon (= csekken) kell befizetni. Emelt szintű vizsgajelentkezés esetén a vizsga díját minden esetben az Oktatási Hivatalnak kell befizetni, az iskola által biztosított belföldi postautalványon (= csekken).

A jelentkezőket arra kérjük, hogy a jelentkezés adminisztrációjának módja miatt (internetes adatfelvitel) legkésőbb február 13-ig személyesen keressenek föl bennünket az iskolában, hétfőn, kedden vagy csütörtökön 17:00-18:00 között. Feltétlen hozzák magukkal személyi igazolványukat vagy útlevelüket, érettségi bizonyítványukat, 12.-es középiskolai bizonyítványukat, illetve nyelvvizsga-bizonyítványukat.

Esetleges kérdéseikkel, problémáikkal keressék Kriska Ádám tagozatvezető igazgatóhelyettest (216-0304).

Az idei érettségi vizsgákról további információk találhatók portálunk érettségi oldalain.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish