Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Tungsram Díj

A Fény Nemzetközi Éve, a "Fizika mindenkié" és a Fény Világnapja alkalmából április 18-án a Leövey-laborban lebonyolított világítástechnikai mérések jegyzőkönyvei alapján a mérést végző csapatunk (vezetője: Barabás Péter tanár úr) megosztott I. díjat kapott!  Gratulálunk! A döntés indoklása:

 Az alábbiakban Dr. Fábián Margit, valamint Dr. Újfalussy Balázs és Dr. Szipőcs Róbert akadémikusok levelét idézzük.

Tungsram Schréder Zrt mérések során készült jegyzőkönyvek értékelése alapján megosztott első helyezett:

  • Leövey Klára Gimnázium, Budapest, tanára Barabás Péter
  • Városmajori Gimnázium, Budapest, tanára Kólyi Tibor

Indoklás: A bizottság nem tudott különbséget tenni a két díjazott iskola beküldött anyagai között. Mindkét iskolában a fényforrások vizsgálatára rendkívül színvonalas, tudományos igényű mérést terveztek. A kísérletek kivitelezése ötletes, az iskola lehetőségeit maximálisan kihasználták. Mindkét laboratóriumban vizsgálta a lámpák spektrumát és mind szubjektív, mind méréseken alapuló következtetéseket vontak le. Kiemelendő a Városmajori Gimnázium kiterjedt mérési hibavizsgálata, illetve a Leövey Klára Gimnáziumban végzett alapos spektrális vizsgálat, amely ennek következményeire is kiterjedt. Ötletes volt az izzólámpa bevétele a vizsgált fényforrások körébe. Mind a tanároknak, mind a diákoknak gratulálunk gondos munkájukhoz!

Dr. Újfalussy Balázs, Dr Szipőcs Róbert, Dr. Fábián Margit

További információk a mérésről a  Leövey-labor oldalán találhatók.

 

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish