Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Leövey Akadémia, 2016 ősz

Idén is folytatódik a Leövey Akadémia, ahol havonta egyszer (pénteken délután) neves előadók érdekes előadásait hallgathatjuk diákok, tanárok és szülők közösen a Kodály teremben. Mindenkit szeretettel várunk! Az első félév tervezett előadásai:

 Idén ünnepeljük az 1956-os forradalom 60.évfordulóját, ezért októberben 3 alkalommal lesz Leövey Akadémia.

Október 7-én 14 órától Eörsi László történész, az 1956-os Intézet tudományos munkatársa mesél az 56-os forradalom ferencvárosi eseményeiről.

Október 11-én 14 órától Valluch Tibor a MTA doktora, az Eszterházy Károly Egyetem Új- és Jelenkori Történeti Tanszékének tanára tart előadást "Hogyan éltünk Magyarországon 50-es években?" címmel az 1950-es, 60-as évek divatjáról, hétköznapjairól, zenéről... stb.

Október 21-én 14 órától Nagy György, a Magyarország története című történelmi dokumentumfilm-sorozat író-műsorvezetője beszél az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeiről a korabeli események és neves történészek munkái alapján.

November 11-én közös filmvetítés keretében nézzük meg a Kodály teremben a Temetetlen halott c. filmet.

November 18-án 13 órától Kökény Bea, Imre Géza és Kiss Gergely olimpikonok beszélnek az 1956 évi melbourne-i olimpia kapcsán a mai olimpikonok életéről, versenyzésről, felkészülésről és hétköznapjaikról.

December 2-án 14 órától dr Meskó Bertalan orvosi jövőkutató, az Ember és technológia című könyv szerzőjének előadása. Orvosként olyan eszközöket, megoldásokat kutat és tesztel, illetve próbál megismertetni az emberekkel, amelyek átírják a mai orvos-beteg kapcsolatát, új alapokra helyezik az egészségtudatos életmódot, a prevenciót, de a betegek kezelésében is forradalmian új megoldásokat hoznak.

Januárban Till Attila és Fenyvesi Zoltán,az Oscar-díjra jelölt Tiszta szívvel című film rendezője és főszereplője lesznek vendégeink .

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish