Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Nemzetközi kapcsolataink

Gimnáziumunk 2006 óta rendszeresen és folyamatosan részt vesz az Európai Bizottság Egész életen át tartó tanulás programjának Comenius alprogramjában. Ezen idő alatt számos iskolával alakítottunk ki együttműködést, sok országból láttunk vendégül diákokat és tanárokat, s a mi tanulóink és pedagógusaink is eljutottak a partneriskolákba. Az alábbiakban erről adunk rövid áttekintést.

"Egy európai szolidáris iskoláért, megtanulni együtt élni a sokszínűségben"

Comenius projekt, 2006-2009

Az Európai Bizottság Socrates/Comenius programjának három éves iskolafejlesztési programjában gimnáziumunk 6 ország 8 iskolájának munkáját koordinálta.

A projektben résztvevő iskolák:

A projekt közös weblapja

Megosztott emlékeink - Európaiak a „hatvanas években”

Comenius projekt, 2009-2011

A projekt célja, hogy a tanulókkal jobban megismertessük a hatvanas évek kettéosztott Európájának atmoszféráját és szellemét. Ez az évtized alapozta meg a jelenlegi társdalmak alapjait: a Római Szerződés végrehajtása, társadalmi mozgalmak, szabadság iránti vágy, a fitalaság lázadása, a fogyasztói társadalom kezdete, új művészeti kifejezések… ”Utazni” fogunk, diákjainkkal felfedezve néhány területet: történelem és társdalomtudományok, színház, film, iparművészet, zene… Írott szöveggel, tárgyakkal, fotókkal, plakátokkal, filmekkel, zenével, családi emlékekkel fogunk dolgozni. Olyan hordozó eszközöket fogunk alkotni, amelyek lehetővé teszik számunkra, hogy interaktív módszerekkel az interkultúralitásban dolgozzunk: közös honlap, kiállítások, filmklub, forrásgyűjtés. Meggyőződésünk, hogy a múlt jobban segít a jelenben elhelyezni magunkat, “és nem lehet hagyni a Nyugat és Kelet emlékeit, nem lehet egymásnak hátat fordítani” Tehát az emlékezetek megosztásával lehet alakítani az európai polgárt, illetve dolgozni az európai tudat kialakításán.

A projektben résztvevő iskolák:

A projekt közös weblapja

Az Európai Charta

Comenius projekt, 2010-2012

Iskolánk 2010 októberétől egy kétéves, kétoldalú iskolai gyüttműködés keretében a göteborgi Utmarksskolannal dolgozik együtt az Európai Unió "Egész életen át tartó tanulás" programjában. Az együttműködés pontos címe: "Challenges and situations in Europe reflected in the Charter of the Fundamental Rights of the European Union."

A projekt alapvető célja, hogy a diákokkal megismertessük a CHARTA" cikkelyeihez kapcsolódó jogokat, illetve kötelességeket. Az iskolai együttműködés során a diákok képessé válnak arra, hogy megértsék és érdemben megvitassák azokat a problémaköröket, melyek életükhöz kapcsolódnak. A "CHARTA" cikkelyeinek megvalósulását és a társadalomra tett hatását a két kultúrkörből származó diákok közösen kutatják. A mai tinédzserek szinte az első olyan korosztály, mely tanulmányai és munkája során élni tud az Európai Unió adta lehetőségekkel és szabadságjogokkal. Ehhez olyan felnőttekké kell válniuk, akik nyitottak a más nemzetek kultúrájának megismerésére. Reményeink szerint ez az iskolai együttműködés ezen törekvéseinket támogatja.

A projekt közös weblapja

Utmarksskolan - Göteborgs Stad

Cikk a projektről a nol.hu-n

ACTIVITY PLAN.pdf

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish