Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Kézilabdás sikereink

December 14-én és 15-én rendezték meg a kézilabda diákolimpia területi döntőjét. Ami nem sikerült szerdán a lányoknak, az csütörtökön összejött a fiúknak: csodálatos játtékkal bejutottak az országos döntőbe. Az alábbiakban fiú- és leánycspatunk szép eredményeiről tudósítunk.
 
IMG 4543
 
Lányainkra méltán büszkék lehetünk, az első meccsüket az egri Andrássy gimnázium ellen tíz góllal megnyerték. A területi döntőben a váci Boronkayval kerültünk össze, melyben az NB I felnőtt csapatban játszó és válogatott játékosok is szerepeltek. Nagy küzdelem után alulmaradtak, így ezüstérmesek lettek. Az ellenfél méltán jutott az országos döntőbe.

A fiúk területi döntőjét a lehető legtávolabb, Szentgotthárdon vívták. Mile Pál Lajos tanár úr fiai az „ismerd meg szép hazádat!” mozgalom keretében zötykölődtek kétszer négy órát az Intercitynek eufemizált túlzsúfolt vonaton, mire elérték a verseny helyszínét. A sorsolásnak hála az NB I-es csurgói Csokonai református gimnázium csapatát kaptuk meg első ellenfélként, a legkomolyabb favoritot. Fiaink vért izzadva, de nagyon szépen játszva három góllal megverték őket (24:27). A tanár úr a döntő mérközésen az első sor nagy részét pihentette, védte a sérüléstől, de így is a győri Jedlik Ányos Gimnáziummal szemben 34:18-as kimagasló győzelmet arattunk, így a fiúcsapat bekerült az országos döntőbe! Gyönyörű eredmény, mert a diákolimpia is országos tanulmányi verseny, ezért ők már a továbbtanulás során többletpontot kapnak. Sajnos csapatunk egyik erőssége, Mészáros Márk megsérült, mentőt kellett hozzá hívni, így őt az igazgatónőék autója  hozta haza a fővárosba. Szerencsére törése nincs, a többiek pedig hazaúton is élvezhették a kötött pálya előnyeit.

Csaptaink névsora, lányok: Balogh Veronika, Bokros-Mokalisz Janula, Dam Zsófia, Deák Réka, Kárász Szonja, Kasnya Krisztina, Kiss Tamara, Hudák Adrienn, Molnár Panna, Pokrivtsák Bettina, Mészáros Virág, Soós Julianna, Kurucz Kinga, Jordán Emese, Fábián Alina, Fábián Laura és Szabó Renáta.

lany ezustermesek kezi

A fiúk pedig: Árvai Balázs, Fekete Dávid, Fülöp Péter, Gál Benedek, Gonda Gergő, Gyöngyösi Dénes, Győri Zsombor, Kuti Zoltán, Mészáros Márk, Mészáros Máté, Nyeső Soma, Oláh Sándor, Varga Ádám, Zentai Márk és Zsigmond Attila.

lkgfiu aranyermesek

Alábbiakban a korábbi eseményekről tudósítunk:
A november 7-ei héten rendezték a budapesti kézilabda diákolimpiát. Előbb 7-én, hétfőn fiúcsapatunk 46:25-re verte a Budai Ciszterci Gimnázium csapatát, majd gigászi ütközetben egyetlen góllal, 36:35-re kikapott a Telepytől, a Ferencvárosi Sportiskola csapatától. Így ezüstéremmel zárta a fővárosi döntőt. A 12.D osztály tanulói teljes hangerővel buzdították csapatunkat. A második helyezés területi selejtezőre jogosított fel, és azon november 28-án, hétfőn Móron 14 gólos (42:28), fölényes győzelmet arattak a Székesfehérvári SZC Széchenyi István Műszaki Technikum csapatával szemben. Ezzel a gyönyörű eredménnyel nekik is sikerült elérni a területi döntőt.
Másnap a lányok óriási küzdenitudásról adtak tanúbizonyságot. Az első meccsükön vesztes helyzetből álltak fel a kezdés után néhány perccel, és utána már uralták a meccset. Végül 25:22-re megverték a Szent István Gimnázium csapatát, így a fővárosi döntő meccse várt rájuk, ahol végig vezettek a Telepy csapata ellen, míg az utolsó percben ki nem egyenlítettek. Nagyon izgalmas percek követték, mert 5-5 hetest dobott a két csapat, ahol a telepysek három büntetőt kihagytak, így 21:21 után lányainknak 24:23-ra sikerült győzniük, ezzel egyenes ágon bejutottak a területi döntőbe.
A fiú- és lánycsapatunk területi döntőjét december közepén rendezik meg.
Köszönet Mile Pál tanár úrnak a két cspat menedzseléséért, aki egyébként – a véletlen szeszélye folytán – egyetlen kézilabdázót sem tanítja személyesen.
A lányok névsora: Balogh Veronika, Bokros-Mokalisz Janula, Dam Zsófia, Deák Réka, Kárász Szonja, Kasnya Krisztina, Kiss Tamara, Hudák Adrienn, Molnár Panna, Pokrivtsák Bettina, Mészáros Virág, Soós Julianna, Kurucz Kinga, Jordán Emese, Fábián Alina, Fábián Laura és Szabó Renáta.
 
small 313391547 1034665470677395 5314482925395560386 n
 
A fiúk névsora: Árvai Balázs, Fekete Dávid, Fülöp Péter, Gál Benedek, Gonda Gergő, Gyöngyösi Dénes, Győri Zsombor, Kuti Zoltán, Mészáros Márk, Mészáros Máté, Nyeső Soma, Oláh Sándor, Varga Ádám, Zentai Márk és Zsigmond Attila
Lányok, Fiúk, büszkék vagyunk rátok!
 
small 310418081 1259181114626307 1500337134152983852 n

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish