Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Villogj! Újabb díj egy vloggerversenyen tévénknek!

Berecz Péter, a 11.C osztály tanulója, az  LKG TV menedzsere, szerkesztő-riportere október 21-én ismét díjazott lett: ezúttal a Téra Alapítvány által meghirdetett Villogj! vloggerversenyen.

A Téra Alapítvány által meghirdetett Villogj! Vloggerverseny ünnepélyes díjátadóján vegyes érzelmek kavarogtak nemcsak a pályázó Berecz Péterben, hanem az őt elkísérő szüleiben, barátjában Meggyes Bencében és bennem is. A pályázat kiírását értelmezve azt gondoltuk, hogy a feladat egy hátrányos helyzetben élő tehetség felkutatása és bemutatása mozgóképen. Amikor a zsűri értékelési szempontjait meghallgattuk, az derült ki, hogy szinte feledve a magyar dokumentumfilmek kiváló hagyományait és élő gyakorlatát, valamiféle mellbevágó felütéssel, a vlogger harsány, kihívó személyiségére alapozva kellene „tolni” (A helyszínen tanult vlogger-fordulat :-) ) a tehetséges gyereket. Ezen a ponton egymásra néztünk és azt mondtuk, tévedtünk, ez nem video-, hanem vlogger-verseny. Vigasztaltuk kis társaságunk … na, majd a MOL Tehetség-versenyén!

Azt persze, nem értettük, hogy a kivetítőn miért Péter (nem annyira vlogger :-) ) alakját és filmjének egyik kockáját látjuk egész este. A zsűri tagjai annyi meglepetést okoztak, hogy határozottan rendetlenek voltunk Bencével és Péterrel! Félhangosan megjegyzéseket tettünk, kommenteltünk , volt leöveys vloggert is megidéztünk rózsaszínű parókájában. Merészeltük elképzelni Berecz Pétert, az LKG TV külső kapcsolati managerét, szerkesztő-riporterét amint Balogh Attila Andrást népszerűsíti reppelve, mondjuk a zeneművészetin! Érzelmeink tetőfokán elhangzott egy újabb elvárás: a vlogger legyen ön-azonos! Mi tagadás, nehéz volt elfogadni, hogy a populáris média-csatornák és a néha bizony nyers nyelvi fordulatok befurakodni látszanak a klasszikus értékek közé. A zsűri mindhárom tagja értékelte az összes verseny-produkciót. A két órás elemzés alatt már tudtuk, hogy egy igazi vlogger volt csupán, aki a fantasztikus nézettségen túl, 500 ezer Ft pénzjutalmat is kapott az alapítványtól. Stílusosan azt mondhatnám, hogy ekkor jött a fordulat típusú jelenet! A díjazottak sorát Berecz Petivel kezdték! Versenyfilmjéről azt hallhattuk, hogy profin elkészített, kiválóan szerkesztett, vágott anyag, amely a nagy tv-csatornák műsorába is bekerülhetne. Interjú ezúttal is készült Péterrel. Az Attila-filmben megtapasztalt szociális érzékenysége került elő a beszélgetésben. Kapott gratulációt felsőoktatásban dolgozó média-szakembertől. A filmes munkájáért kapott elismerések, a minőségi munka igényességének felismerése a dobogó harmadik fokánál is magasabbra emelte Berecz Petit!

Szilaj Gabriella

 

 

 

 

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish