Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Ifjúsági tagozatosunk sikere

Handlovics-Joó Hanna (11.FI) az I. FEHOVA Nemzetközi Nyílt Preparátor Versenyen, a Kezdő divízióban, a Vadfej preparátumok kategóriájának teljes győztese lett. Hanna három állattal indult, melyek az első három helyen végeztek. Gratulálunk! 

Hanna a nevezők között a legfiatalabb induló volt. Ez volt élete második versenye, az első 2018 tavaszán a salzburgi Európai Bajnokság volt. A mostani versenyen nemzetközi bírók zsűrizték a 40 versenyző 74 pályamunkáját.

Hanna az országban legfiatalabbként, már 18 évesen preparátor vizsgát tett. Gyerekkora óta rajong az állatok és a természet iránt. Néhány évig a Magyar Természettudományi Múzeumban madárpreparálást tanult, de az emlősökkel már egyedül foglalkozik. A munkáiul szolgáló állatok döntő többsége gázolásban, vagy természetes úton pusztultak el. Munkájában fontosnak tartja az elmúlt lény szépségének megmentésére tett próbálkozást, amely egyben kihívás is, hiszen vissza kell adnia az állat igazi jellegzetességeit, és ehhez elengedhetetlen az élő állat ismerete.

A preparátumokban az előkészületekkel együtt közel három hónap munkája, a véghajrában pedig megállás nélkül három hét munkája van.

A csoportkép forrása: Hungexpo.hu.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish