Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Leendő leöveysek figyelmébe: indul a nyelvválasztás!

Kedves felvételt nyert nyolcadikos Diákok! Kedves Szülők!
  • A második idegen nyelv választása május 16–18., azaz hétfő 12 óra és szerda 17 óra között esedékes. A választás a honlapról induló elektronikus adatgyűjtéssel történik. Ennek elérhetősége: https://felveteli.leovey.eu//nyelv.php A felkínált idegen nyelvek közül mindenkinek kettőt kell választania. Elől legyen a nagyon vágyott nyelv, utána a még elfogadható nyelv. Kérjük leendő kilencedikeseinket, hogy mindenki éljen a nyelvválasztás lehetőségével.
  • Angol nyelvű szintfelmérőt minden felvételt nyert tanuló ír, kivéve a német NYEK-esek. Ennek időpontja május 25-e, szerda,15 óra. Aki második nyelvként németet választ, az angol szintfelmérő után a németet is megírja aznap. Félreértések elkerülése végett: németből kezdő csoport is indul, a szintfelmérő a tankönyvválasztást és csoportszervezést segíti. Betegség esetén a szintfelmérő pótnapja június 1., szerda, 15 óra.
  • A kapott nyelv május 20-án pénteken 14 órától lesz lekérdezhető a honlapunkon.

1 % felajánlása

Kedves Szülők, volt Diákok, felnőtt Tanulók és Kollégák!

Ahhoz, hogy gimnáziumunk – diákjaink érdekében – a jövőben is folytatni tudja eredményes szakmai munkáját, minden támogatásra szükségünk van. 

Ezért kérjük, hogy adójuk 1 százalékának felajánlásával támogassák a Leövey Gimnáziumért Alapítványt, melynek adószáma: 18037724-1-43.

Bővebben: 1 % felajánlása

Tóth Anna rangos fővárosi elismerése

A 9. B osztályos Tóth Anna rangos fővárosi elismerést kapott a városházán. Az „Élen a tanulásban, élen a sportban” nevű díjat 1969-ben alapította a főváros vezetése azzal a céllal, hogy jutalmazzák a kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elérő tanulókat. Anna nagy elődök, Egerszegi Krisztina és Gyarmati Andrea örökébe lépett, mindannyian büszkék lehetünk rá. Sportpályafutásához és tanulmányaihoz további sikeres folytatást kívánunk!

IMG 5615

".

A fizikaérettségi kísérletei

Az emelt szintű fizika érettségi vizsga kiserleteit próbaképpen elvégezzük Barabás Péter laborvezető tanár úr iránításával majus 26án, csütörtökön 11-től 17 óráig, a fizikalaborban. Az érdeklődőket – elsősorban az emelt szintű fizika érettségi vizsgára jelentkezettt, illetve hozzánk beosztott – tanulókat tisztelettel invitáljuk erre a rendhagyó laborórára.

Távközlési verseny győztesei

Egy kis jó hírt hoztunk április végén a 10. A osztályból: három tanuló – Szemerédi Kata, Dudás Dominika és Léránt Anna (képünkön) – úgy gondolta, hogy szerencsét próbál a metALCOM Zrt. és a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum „Az Én Távközlésem” elnevezésű tanulmányi versenyén. A verseny házigazdája Azurák Csaba és a metALCOM Projekt Program Igazgatója (CPO), Varga-Berta Dávid volt. A verseny döntőjében Szentesen leányaink a gimnáziumi kategóriában első helyezést értek el. A dicsőség mellett a csapat 400 ezer forint díjat is kapott. Informatikatanáraik: Szabó Áron és Ruck Brigitta, fizikatanáruk Székely-Sudár Mariann osztályfőnök. A kiváló eredményért ezúőton gratulálunk nekik!
FB IMG 1650572795853
 

Leövey-napok méltó módon

Kétéves kényszerszünet után a rövidke tavaszi szünet előtti napokban végre megtarthattuk a névadói megemlékezésünket. Érthető, hogy a művészei, kulturális seregszemlére már nagyon ki voltunk éhezve, hiszen az elmúlt két tanévben, a kényszerű otthoni tanulás időszakában erről is le kellett mondani. Részletes beszámolónkat alább olvashatják.

277307661 698559784672162 5218739964905051930 n

Bővebben: Leövey-napok méltó módon

Áprilisi osztályozóvizsgák

Felhívjuk az előrehozott érettségi vizsgára jelentkezett nappali tagozatos tanulóink figyelmét, hogy a tavaszi osztályozóvizsgák írásbeli vizsgarészét április 20-án, szerdán déli 12.05-től szervezzük. Az ezt következő napokban a szaktanárok által megszervezett bizottságokban folytatódik a szóbeli vizsga. Azoknak, akinek a vizsgára jelentkezést engedélyezték, a részvétel kötelező. Az érettségi vizsga május 2-ai kezdete miatt a vizsga későbbi időpontban való teljesítését orvosi igazolás esetén sem tudjuk megszervezni.

Székely Zója a diákolimpiai bajnok!

Iskolánkat Székely Zója 11. FD osztályos tanuló képviselte az országos diákolimpián, ahol első helyezést ért el. Zója, a Postás SE versenyzőjeként 2020-ban már felnőtt egyéni összetett bajnok volt. A magyar tornaválogatott oszlopos tagja. Edzői:Gondos-Arató Orsolya és Osztie Géza. Köszönjük a felkészítést nekik.

Székely Zója DO edited edited

 

Aktuális hírek

Tájékoztatjuk a kedves Szülőket és Tanulóinkat, hogy március 11-én, pénteken az 1848/49. évi forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendhagyó tanítási napot szervezünk. Március 14-e, hétfő munkanap-áthelyezés következtében szabadnap, március 15-e nemzeti ünnep. A tanítás iskolánkban március 16-ától, szerdától folytatódik, a menza is biztosított.

Felvételi aktualitások – friss infók a szóbeliről!

Kedves Nyolcadikosok, kedves Szülők! – Már csak pár nap kitartást kérünk, és a felvételi eljárás célegyenesébe érünk. Rengetegen érdeklődnek a portfóliót helyettesítő média bemutatkozó kisfilm beküldésének módjáról. Kérjük, hogy az elkészült mozgóképet tartalmazó fájlt a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címre küldjék.

Felhívjuk a kedves érdeklődők figyelmét, hogy jelenleg, a ránk nehezedő adminisztrációs terhek miatt, a nyolcadikosok szóbeii felvételi eljárásáról telefonon nem tudunk információt adni. Alábbiakban minden lényeges infó elolvasható! Felmerülő kérdéseiket az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  e-mail címen várjuk, és azonnal megválaszoljuk.

Bővebben: Felvételi aktualitások – friss infók a szóbeliről!

A gyűrűk királylányai!

A B33 diákolimpia területi döntőjébe tizenkét csapat jutott Fejér, Tolna, Baranya, Somogy megyék, valamint és a rendezést lebonyolító Budapest csapatai közül. A leöveysek a budapesti döntőből az 5. helyről várták a folytatást. Lányaink a területi döntőn hat mérkőzést játszottak, ahol egy vereséggel a csoport második helyéről selejtezőt játszva jutottak be az elődöntőbe. Ott kemény csatát vívtak a pécsi Janus csapatával, és végül a döntőben a szintén pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium csapatával mérkőzve a második helyen végeztek, ami biztos továbbjutást jelent az országos döntőbe. A csapat tagjai: Horváth Lili (12. D) és Kutrik Dóra 11. B (Zsíros Akadémia), Polgári Melinda 12. D (Csata DSE) és Sáhi Sára 9. D (Törekvés SE). Gratulálunk a játékosoknak és köszönjük az egyesületek támogatását!
 
20220222 162825

Animalizmus a Leöveyben

Animalizmus címmel kiállítást nyílt a 10. C osztály rajztagozatának munkáiból. Ezen művészi irányzat követői munkáikban igyekeznek megőrizni az állat képének pontosságát, ugyanakkor művészi kifejezőerőt adnak a képnek. Az állatok gyakran emberi tulajdonságokkal, cselekedetekkel és érzelmekkel vannak felruházva.
 
  Kocsis Virag
Bővebben: Animalizmus a Leöveyben

Leöveys diákok a Fodor-bioszverseny döntőjében!

Kiválóan szerepeltek a Leövey tanulói a Fodor József országos biológiaverseny első fordulójában, ahonnan a döntőbe továbbjutottak: a 9. B-ből Dovala Johanna, Fogarasi Eszter, Hamkó Lara, Kiss Zsófia, Kreisch Natasa, Musbeh Szonja, Rieger Örs, Sáránszki Noémi, Tóth Pálma; a 10. B osztályból Sonkoly Ákos és Urbanics Andrea, a 11. B osztályból Dzsubák Eszter, Farkas Dóra, György Petraa végzős faktosok közül Kálmán Róza 12. A, Erdősi Eszter, Fülei Zsombor, Kis Kornélia Edina és Timár Norbert 12. B osztályos tanulók. Felkészítő tanáraik: Gerséné Varga Ildikó, Szivák-Sipos Szilvia és Sebőkné Orosz Katalin. Mindannyiuknak gratulálunk, és bízunk a további sikeres szereplésben.

Sportsikerek országszerte!

Tehetséges atlétáink a hétvégén a nyíregyházi fedettpályás U20 és U18 atlétikai magyar bajnokságon szerepeltek, és kiváló eredményekkel tértek haza a szabolcsi megyeszékhelyről. A Magyar Kézilabda Szövetség elnöksége az év női utánpótlás strandkézilabdázójának Zentai Dorottya (FTC) 11. D osztályos tanulót választotta meg.
Bővebben: Sportsikerek országszerte!

1. oldal / 8

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események
 2022 május 20.  péntek ,11:02:29

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!