Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Töriben tudósok!

Tóth Bálint Gábor, a végzős 12. A osztály tanulója tizennegyedik helyen az OKTV döntőjébe jutott történelem tárgyból. A csodálatos eredményért gratulálunk neki és felkészítő tanárának, Bacsó Éva tanárnőnek, és szurkolunk a sikeres folytatásért.
A Savaria országos történelemverseny – a 9–10. évfolyamosok kis OKTV-je – a fővárosi mezőnyben első helyen végzett, és a döntőbe jutott negyedik helyen a 9. A tanulója, Gyorgy Dénes (felkészítő tanár: Nagy Tamás és Bóka Kristóf tanárjelölt), míg Szőke Bende 22. lett. L. Nagy Miklós tanár úr 10. A-s versenyzői is nagyon dicséretesen szerepeltek: Pasku Martin 84 ponttal 10., Fenyvesi Liliána 82-vel 13. és Lengyel András 16. lettt a második (megyei) fordulóban.
Most már lassan hagyománya van, hogy a Leövey minden évben képviselteti magát a pécsi egyetem által megrendezett országos történelemversenyen. De olyan még nem volt, mint idén: kb. száz csapat mezőnyében a nyolcas döntőbe három csapatunk is bejutott. Március 31 és április 1-jén iskolánkat a Mediterraneum magyar kolóniáján az alábbi csapatok képviselik: Keresztény és Nemzeti KÉN csapat (Gondos Gabriella, Jobbágy Jázmin, Varga Eszter, Varga Laura, 12. C, felkészítő tanár: Korcsmáros Dóra); Néma Leventék a Leöveyből csapat (Bodnár Fanni, Gyimóthy Kadosa Náthán, Soós Levente és Szatmári Sára, 12. A, felkészítő tanár: Bacsó Éva); Messiás csapat (Kis Boglárka, Mészáros Julianna, Molnár Sebestyén, Serbán Lara, 10. D; felkészítő tanár: Bacsó Éva).

Gyönyörű versenyeredmények

Kun Sára, a 12. A osztály tanulója francia nyelvből – a tavalyihoz eredményéhez hasonlóan – az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny döntőjébe jutott, felkészítő tanára: Pribilla Andrea. A 10. B osztály kiváló versenyzője, Rieger Örs újabb verseny nagyszerű eredménnyel örvendeztetett meg bennünket. Az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaverseny döntőjében tizedik helyezést érte el. Felkészítő tanára: Závodszky Judit. A Fodor József Országos Biológiaverseny döntőjében Sonkoly Ákos 11. B-s tanuló nyolcadik lett korcsoportjában, Urbanics Andrea a 39., ő szintén 11. B-s a 39., felkészítő tanáruk: Sebőkné Orosz Katalin.  A 12. B osztályból Király Levente 28., Szováti Jamina a 42. helyezést érte el. A többiek (Fülöp Fanni, György Petra és Labát Attila) pár helyezéssel hátrébb végeztek. A 10. B osztályból Sáránszky Noémi a 30., Ladányi Áron a 34., Rieger Örs a 38., Musbeh Szonja az 50., a többiek (Eiszrich Kata,  Kreisz Oszkár, Kiss Zsófia, Szász Dániel, Tóth Anna és Hamkó Lara) valamivel hátrébb végeztek. Utóbbiak felkészítő tanára: Gerséné Varga Ildikó.

image 

Pénz7 9. éve

2023. március 6-10. között immár a 9. Pénz7 programon vesz részt iskolánk, idén a "Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság" témában. Nagy örömünkre ismét segítette pénzügyi önkéntes a program megvalósulását Takács Norbert személyében, akinek szakmai tapasztalatát és fiatalos lendületét ezúton is nagyon köszönjük! 

Bővebben: Pénz7 9. éve

Trambulin Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíj

Budapest Főváros Közgyűlése 87/2023. (II. 22.). számú Főv. Kgy határozatával úgy döntött, hogy jóváhagyja a 2023/2024-es pályázati időszakra vonatkozó, a „TRAMBULIN” Fővárosi Tehetséggondozó Ösztöndíjpályázaton való részvétel feltételeit rögzítő Pályázati felhívást és mellékleteit, valamint annak közzétételét az Ösztöndíjprogramban közreműködő köznevelési és szakképző intézményekben. Az adatkezelési tájékoztató innen tölthető le.

A tanulói pályázatok benyújtási határideje: 2023. április 14. (a határidő jogvesztő)

Az iskolai koordinátor: Németh Viktória tanárnő (040-es iroda)

Kiváló eredményeink

Megérkezett a Jakucs-fölciverseny első fordulójának eredménye! 294 csapat indult az országos megmérettetésen, és 48 jutott be a szegedi középdöntőbe. A Leöveynek mindkét párosa benne van ebben a legjobb 48-ban. Madár Kamilla tanárnő csapata ("KT" névvel, Lengyel András és Pasku Martin [10. A osztály]) a harmincadik helyen jutott tovább, az enyémek ("Fuji" néven, Adorján Zsófia [11. A] és Méri Dorka [11. B, tanáruk Szabó Áron]) pedig tizenharmadikak lettek. Szegeden folytatjuk a középdöntőt március 31-én, ahol a legjobb 24-be kell jutniuk a párosoknak, hogy a szombati döntőben is részt vehessenek.
Ladányi Áron és Rieger Örs – mindkét tanuló a 10. B osztályban tanul – bejutott a Kontra József országos kémiaverseny második fordulójába. Tanáruk. Ujlaki CsillaMáramarosi Rita ismét nagyot alakított. A leány sífutás diákolimpia országos döntőjének bajnoka lett a VI. korcsoportban. Tanára: Dr. Mile Lajos.
 
20230208 154736
Örömmel tudatjuk, hogy a Fodor József országos biológiaverseny döntőjébe jutott a 10. évfolyam kategóriában Eiszrich Kata, Hamkó Lara, Kiss Zsófia, Kreisz Oszkár, Ladányi Áron, Musbeh Szonja, Rieger Örs, Sáránszki Noémi, Szász Dániel, Tóth Anna; tanáruk Gerséné Varga Ildikó; a 11. évfolyam kategóriában Sonkoly Ákos és Urbanics Andre, tanáruk Sebőkné Orosz Katalin; a 12. évfolyamos kategóriában pedig  Fülöp Fanni, György Petra, Király Levente, Labát Attila, Orosz Balázs, Szováti Jamina; tanáruk Gerséné Varga Ildikó.

OKTV-továbbjutóink!

A gimnáziumokban november hónap legfontosabb programja az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első (iskolai) fordulója. Történelem tárgyból a tavalyi bravúrt sikerült megismételnie Tóth Bálint Gábornak. Bacsó Éva tanárnő 12. A osztályos tanítványa bejutott a második fordulóba, majd ennek első részében kiváló eredményt elérve versenyben mnaradt. Most a 2. forduló 2. része, a pályamunka elkészítése következik. Az eddigi eredményért gratulálunk neki és a tanárnőnek. A második fordulóba jutott biológia tárgyból Király Levente a 12. B-ből (tanára Gerséné Varga Ildikó) és francia nyelvből Kun Sára a 12. A-ből (tanára Pribilla Andrea), nekik is jár az elismerés. A továbbküldhető eredményt elérő többi tanuló listája alább olvasható.

Bővebben: OKTV-továbbjutóink!

Mozgóképalkotó verseny

A Budapesti Pedagógiai Oktatási Központ idén is megrendezi a Mozgóképalkotó művészeti versenyt, amelyre szeretnénk felhívni a figyelmet. A versenyfeladatok összeállításában neves kortárs művészek is közreműködnek, így az idei verseny több szempontból is különleges lesz. A versenyen a középfokú intézmények 9–11. évfolyamos tanulói vehetnek részt, részére nevezési határidő: 2023. január 15. – A versenyhez kapcsolódó valamennyi információt, dokumentációt, valamint a jelentkeztetési linket itt találja az érdeklődő: https://www.tehetsegkapu.hu/tehetseggondozas/versenyek/2115

 

Iskolánk a harmadik helyen

A Budapesti Diáksport Szövetség november 24-én, csüötrtökön tartotta díjátadó ünnepségét, melyen iskolánkat Sebőkné Orosz Katalin igazgatónő és dr. Mile Lajos tanár úr, a korábbi budapesti sportreferens képviselte. A 2021/2022. tanévi diákolimpiákon elért eredmények alapján a Leövey Klára Gimánzium a budapesti középiskolák rangsorában a harmadik helyen végzett. A díjátadón a diákolimpiai bajnokaink külön díjazásban részesültek: Bánóczi Kristóf távolugrás, Máramarosi Rita 3000 méter és mezei futás sportágakban nyertek egyéni, Bánóczi Kristóf, Mitrenga Márk, Solymosi Bálint, Szűcs János és Kiss Mátyás távolugrás csapatbajnokságon nyertek aranyérmet.Thomas, a gőzmodony örökbecsű narrációjával élve erre az eredményre igazán nagyon büszkék lehetünk. Képünkön a díszes emlékplakett látható.

plakett

 

1. oldal / 10

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események
 2023 március 28.  kedd ,12:23:57

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!