Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Az évfolyamvizsgák elmaradnak

Ahogy arra számítani lehetett, az új típusú koronavírus világjárvánnyá válása miatt március 11-én bejelentett egészségügyi veszélyhelyzet és az ennek következtében március 16-án bevezetett digitális távoktatás a tanév további programjait is jelentősen befolyásolja.

A kialakult társadalmi és oktatási helyzetre való tekintettel a Leövey-gimnázium vezetésének előterjesztésére a tantestület úgy döntött, hogy a május első felében, az írásbeli érettségi vizsgák délutánjain esedékes  évfolyamvizsgákat – mely a 9–11. osztályosok érettségi-gyakorlata – az idei tanévben törli. Biztosak vagyunk abban, hogy a tanulók a felkészülésbe fektetett eddigi munkájukat a jövőbeni megmérettetések alkalmával kamatoztatni fogják.

Sebőkné Orosz Katalin,  intézményvezető

A digitális oktatás első hete

Tisztelt Szülők!
Eltelt az első tantermen kívüli, távoktatásos hetünk.
A Leövey-gimnzáuim tantestülete példaértékűen gyorsan átállt az új oktatási formára, és a gyerekek zöme keddre felvette valamennyi órarendi kurzusát, és lelkesen dolgozik a kiosztott feladatain.
Arra szeretnénk Önöket kérni, hogy ellenőrizzék le gyermekük órarend szerinti kurzusait, hogy aki még nem vette fel valamelyiket, a hétvégén megtegye. A készségtárgyaknak is készültek kurzusok.
Jövő héttől igazolatlan órának számít az, ha nincs valaki kurzusra belépve, és nem dolgozik benne.
Továbbra is kérjük Önöket, hogy tartsák otthon gyermeküket a saját biztonsága érdekében.
A tantestület nevében szeretném megköszönni Önöknek azt a sok hálás, köszönő levelet, melet a gyerekektől és Önöktől kaptunk.
Támogató együttműködésükben bízva üdvözlettel:
 Sebőkné Orosz Katalin, intézményvezető

Digitális oktatás bevezetése

Tisztelt Szülők!
Az iskolavezetés március 16-ától, hétfőtől a digitális távoktatáshoz a Google Classroom rendszert vezette be. Elkészültek a tanulói azonosítók, az első kurzusfelvételek is megtörténtek már. A tanév sikeres teljesítéséhez kérjük ellenőrizzék, hogy gyermekük teljesíti-e a Classroomban kapott feladatait. Jelenleg az ebédelni szándékozó tanulók felmérése zajlik, így aki nem igényli, az iskola fogja központilag lemondani az ebédet ezen tanulók esetében. Akik viszont ebédelni szeretnének, a tankerület, az önkormányzat és az igazgatóság egyeztetését követően kerül sor ennek megszervezésére.
 
Az iskolavezetés és a tantestület nagyon szépen köszöni a kialakult helyzethez való pozitív hozzáállásukat és köszönet-nyilvánításaikat.
Üdvözlettel:
Sebőkné Orosz Katalin intézményvezető

SzJA 1 százalék

Tisztelt szülők, kedves egykori diákjaink, felnőtt hallgatóink!

Ahhoz, hogy gimnáziumunk - diákjaink érdekében - folytatni tudja eredményes szakmai munkáját, most minden támogatásra szükségünk van. Ezért kérjük, hogy egyrészt adójuk 1 százalékának felajánlásával, másrészt egyéb módokon is támogassák a Leövey Gimnáziumért Alapítványt, melynek adószáma: 18037724-1-43, számlaszáma: 11709002-20073792! Támogatásukat kérjük és köszönjük!

Természetjáró-történelem

Szeretettel várunk minden leöveyst Dorogi tanárnő filmvetítéssel összekötött előadására a Leövey természetjáró csoportjának történetéről, melyre az Ferencvárosi Művelődési Központban kerül sor február 12-én 17 órakor. Plakát

Unihoki

floorballGimnáziumunk ad otthont május 22-én 10 órától az Unihoki Floorball Diákolimpia V. korcsoportos országos döntőjének, ahol hat csapat - köztük a Leövey válogatottja - fog több fordulóban megküzdeni egymással. Gyere szurkolni!

Bővebben: Unihoki

Molnár Ferenc: Egy, kettő, három

Molnár Ferenc fergeteges vígjátékát adja elő - több ízben is - a Leövey-napok keretében színjátszókörünk. A bemutató március 30-án 14:15-kor lesz volt a Kodály-teremben, de lesz még előadás március 31-én, április 10-én és április 24-én is. További részletek a  színlapon. Mindenkit szeretettel várunk!

Frissítés: a premier fotói már láthatók a  facebookon!

Udvardi-terem avató

Udvardi ErzsébetIskolánk alapításának 140. évfordulója alkalmából teremavató ünnepséget rendeztünk március 31-én. Az utókor tisztelete jeléül a rajztermet hajdani rajztanárunkról, a művészpedagógus, Kossuth-díjas festőművész Udvardi Erzsébetről neveztük el a képeiből megnyitott kiállítással egybekötött ünnepségen.

Az ünnepség képei  Facebook oldalunkon tekinthetők meg.

1. oldal / 3

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Rövidesen

K márc. 31
különbözeti vizsgák a felnőttoktatási tagozaton
Cs ápr. 02 @14:00 - 16:00
tantestületi értekezlet
Cs ápr. 02 @17:00 - 19:00
szaktanári fogadóest
P ápr. 03
Krakkó-Auschwitz
H ápr. 06
"A német vers mindenkié" - német szavalóverseny
H ápr. 06
Leövey napok
H ápr. 06
erdei iskola Kincsesbányán 11.E
K ápr. 07 @18:00 - 18:30
Gálaest a 145. évforduló alkalmából az FMK-ban
 2020 március 31.  kedd ,10:24:36

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!