Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Csapatverseny a járványokról

A kerületi Szent-Györgyi természettudományos csapatversenyen, mely idén a járványok témakörét járta körbe, a 9-11. évfolyamos kategóriában 2. helyen végzett (fél ponttal lemaradva) iskolánk 11.B osztályos diákokból álló csapata - Dzsubák Eszter, Farkas Dóra, Mohos Eszter, Pekár Zoltán - (biológia tanáraik Gerséné Varga Ildikó és Ujlaki Csilla), a 10.B csapata - Molnár Fanni, Nagy Kinga, Takács Edina, Soós Julianna - pedig - nagyon pici különbséggel - az 5. helyet szerezte meg (biológia tanáruk Szivák-Sipos Szilvia).

Gratulálunk az immár hagyományosan szép eredményhez!

Oltás először, másodszor vagy harmadszor?!

Október 18-án, hétfőn 12.30 és 14 óra között ismét pótló oltópont nyílik a Leövey Klára Gimnáziumban, az orvosi szobában. Így lehetőség nyílik arra, hogy bárki, aki iskolánkhoz kötődik, itt felvegye akár az első, a második vagy a harmadik oltást a megfelelő, itt mellékelt nyomtatványok kitöltésével.
Kérjük, hogy még oltatlan tanulóink, szülőink és harmadik oltás előtt álló kollégáink egyaránt mérlegeljék e kényelmes lehetőséget, hiszen – a szájat és orrot eltakaró maszk mellett – a védőoltás az egyelen hathatós eszköz a fertőzés megelőzésére.
 

Iskolabejárás nyílt órák helyett – FRISS!!!

 

Sajnos a koronavírus a negyedik hullámban is jelentékenyen befolyásolja életünket és a mindennapos nevelés-oktatás folyamatát, ezért – továbbá az idei tanévben az extrém magas osztálylétszámaink miatt – a korábban óriási népszerűségnek örvendő nyílt órák helyett a Leövey nagyszerű diákéletét bemutató más tevékenység mellett kellett döntenünk. Az iskolavezetés javaslatára ezért október végétől november közepéig három péntek délután iskolabejárásra invitáljuk az érdeklődő nyolcadikos diákokat és szüleiket.

Bővebben: Iskolabejárás nyílt órák helyett – FRISS!!!

Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíjpályázat

A "Világjárvány idején" Gábor Dénes középiskolai ösztöndíjpályázat húsz kiemelt diákja között a Magyar Tudományos Akadémián vehette át emléklapját és könyvjutalmát Tóth Bálint Gábor 11.A osztályos diákunk, aki a legjobb pályaművet beadott diákok között szerepelt a 2021-es megmérettetésen. Dolgozatában a "Mire tanít és hogyan alakít minket a koronavírus - Járvány elleni küzdelem?" témát járta körül. Tanára Szabó Ágnes. Eredményéhez gratulálunk!

Bővebben: Gábor Dénes Középiskolai Ösztöndíjpályázat

Rögtön kettő – új kiállítások a Leöveyben

Elindult az új tanév, és a Leövey Művészeti Galériája máris megnyitotta kapuit. Rögtön két kiállításra invitáljuk a kedveas érdeklődőket! A 10.C rajztagozata nyári projektfeladatát mutatja be, a feladatban híres művészek munkáira és gondolataira reflektáltak a diákok. Rajtuk kívül a 9. C felvételi anyagából válogatva kerültek ki alkotások a falakra. Mindenkinek kellemes nézelődést kívánunk!

Bővebben: Rögtön kettő – új kiállítások a Leöveyben

Kőbányai pályázat nyertese

Iskolánk, 10. C osztályos tanulója, Yousef Nármin Leyla jelentkezését a Kőbánya Számít Rád ösztöndíjpályázatán támogatásra méltónak találta a X. kerületi képviselő-testület. Számunka is nagy öröm a pályázaton elért siker, és ezúton eredményes munkát kívánunk tanulónknak.

Szt1-ből Bánhegyesi Zoltán-terem

Szeptember 1-jén, ünnepélyes keretek között teremavató ünnepséget szerveztünk.

Iskolánk volt tanára és igazgatója, a posztumusz Pro Urbe Ferencváros díjjal kitüntetett Bánhegyesi Zoltán által (az 1990-es évek elején) létrehozott első informatikatermet, a Leövey számtech 1-es termét – tiszteletünk jeléül – Bánhegyesi Zoltán-teremmé avattuk.

Az ünnepségről a 9Tv összeállítása megtekinthető ITT. Az igazgató úrra emlékező kötet pedig letölthető innen.

Járványügyi előírás szeptember 1-től

Az új tanév kezdetétől, szeptember 1-jétől aktuális járványügyi előírásunkat itt tudják elolvasni. Kérjük, hogy tanulóink – a tanévkezdő baleset-, tűz- és egészségbiztonsági tájékoztató részeként – a dokumentumot otthon elolvasva, és annak szabályait megtartva érkezzenek az intézménybe.

1. oldal / 6

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események
 2021 október 20.  szerda ,01:02:48

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!