Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Felvételi aktualitások – friss, ropogós infók!

Még csak éppen befejeződött az őszi érettségi vizsgaidőszak, de már nyakunkon a következő fontos megmérettetés, a kis nyolcadikosok középiskolai felvételi eljárása. Reméljük, idén is több ezren érdeklődnek majd a jó, öreg fráncstatti alma mater iránt. Néhány hasznos infót alább közlünk!

IMG 2983

Friss hírek a központi írásbeliről:

 • Az intézmény területére szülők, kísérők, idegenek nem léphetnek be. A szülők gyermeküket az iskola bejáratáig kísérhetik. 
 • Kérjük, hogy 9 óra 15 perc és 9 óra 40 perc között lépjenek be a tanulók az épületbe.
 • Az iskolába belépve használják a portán elhelyezett kézfertőtlenítőt.
 • A zárt terekben (folyosók, vizsgaterem, mosdók) való tartózkodás idején a szájat és orrot eltakaró maszk viselete nyomatékosan ajánlott.
 • Az írásbeli felvételi vizsga során a tanulók által használható eszközökről (pl. körző, vonalzó, szögmérő) a tanulók maguk gondoskodjanak.
 • Egy vizsgateremben maximum 10 fő lesz beosztva 1,5 méter védőtávolság betartásával.
 • 9.45-kor kezdődik tájékoztató a tantermekben
 • 10.00 és 10.45 között a  magyar nyelvi felvételi feladatlapok kitöltés
 • 10.45 és 11.00 között szünet: a tanulók nem hagyhatják el a számukra kijelölt folyosót; ajánlott a magukkal hozott uzsonnát, innivalót ekkor elfogyasztani.
 • 11.00–11.45 között a matematika felvételi feladatlapok kitöltése
 • 11 óra 45 perckor végződnek az írásbeli vizsgák, utána az iskola bejáratánál találkozhatnak újra a gyermekükkel a szülők.

Ígéretünkhöz híven január 17-én, hétfőn nyilvánosságra hozzuk a szóbeli elbeszélgetés tudnivalóit tárgyanként (tagozatonként, melyet egy dokumentumba szerkesztve itt olvashatnak. Az idegen nyelvi és a művésztárgyak (dráma és rajz) kivételével – a tavalyihoz hasonlóan – egy egyoldalas rövid bemutatkozást kérünk külön-külön elkészítve minden megjelölt tagozatra, melyből kiderülnek a korábbi versenyeredmények, hogy miért akar a tanuló az adott tagozatra bekerülni, és ezt – a feltöltendő média kivételével – a szóbeli elbeszélgetésre kell a tanulónak magával hoznia, mert annak tartalma szintén a szóbeli része lesz.

Vegyük át még egyszer, nem elölről! A középiskolai felvételi eljárás során intézményünkben maximum 200 pontot lehet szerezni. Ebből 50 pont az általános iskolai „hozott” pontszám: a 7.-es év végi és a 8.-os félévi tanulmányi osztályzat öt tárgyból (a két magyar átlaga, töri, matek, idegen nyelv, fizika). A magyar szövegértés és matematika művetségterületek tartalmát felölelő két központi írásbeli feladatlap kitöltésével 2×50 = 100 pont szerezhető. A szóbeli eljárás összesen 50 pontot ér, ebből legtöbb tagozatunk esetén 10 pont a tavaly bevezetett bemutatkozó portfólió és 40 pont az elbeszélgetés értékhányada.

A sportolói tagozatra jelentkező tanulók esetében a szóbeli felvételi során szerezhető legfeljebb 50 pontból maximum 30 pontot szerezhetnek sporttevékenység (pl.: korosztályos válogatott, I. osztályú sportoló, stb., ennek ismeretében differenciáljuk a sportpontokat), és 20 pontot szerezhetnek angol nyelvismeretük alapján. A sporttevékenység igazolása a gimnáziumunk honlapjáról letölthető, az egyesület és a szakszövetség által igazolt, legkésőbb 2022. január 23-ig egyénileg benyújtandó sportlapon történik. Amennnyiben más tagozatunk esetében a munkaközösségek eltérő módon számolják a „szóbeli” pontszámot, az új infókkal ezt a hírt folyamatosan frissítjük. Iskolánk honlapján mindig elérhető a felvételi tájékoztató füzet, valamint az egyes tagozatok bemutatkozó kisfilmjei.  Az Oktatási Hivatal oldalán (www. oktatas.hu) folyamatosan tanulmányozhatóak a korábbi évek központi írásbeli feladatsorai és javítási útmutatói.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események
 2022 január 25.  kedd ,15:21:26

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!