Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Gólyák nyelvválasztása, 2015

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket mindannyian megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9.Ny) tagjait.

Iskolánkban a  finn, francia, latin, német, orosz, spanyol és portugál nyelvek közül lehet második idegen nyelvet választani.  A választás során mindenkinek - rangsorolva - kettő különböző nyelvet kell megjelölnie. Ezért igazából 42 darab nyelvpárból kell/lehet választani, a "finn, francia" pártól kezdve a "spanyol, portugál" párral végezve.

Mik is ezek a párok? Ha például a "latin, német" párost jelölöd meg, akkor ezzel azt jelezted számunkra, hogy legeslegszívesebben a latin nyelvet tanulnád második idegen nyelvként. De ha ez valamiért nem jön/jöhet össze, akkor majdnem ilyen szívesen tanulnál németül is ...

Pontosítás: terveink szerint a német nyelvet kezdő és emelt szinten is elindítjuk - ez természetesen a jelentkezők számától és tudásszintjétől is függ. A többi nyelv oktatása kezdő szintről indul.

A nyelvválasztó oldal május 4. 18:00 órától  május 8. 16:00 óráig fog "élni", addig lehet választani, és a választást módosítani. (Amennyiben leendő diákunk a határidőig az "űrlapot" nem tölti ki, véletlenszerűen fogjuk beosztani valamelyik nyelvi csoportba.)

A nyelvi csoportok létszáma 10-16 fő között lehet. A csoportokba történő besorolásnál a felvételi összpontszámot fogjuk figyelembe venni. A csoportokba történő besorolás eredményét várhatóan május 18-án a honlapon közzétesszük.

Figyelem! Ha esetleg - a kevés jelentkező miatt - valamelyik nyelvi csoportot nem tudjuk elindítani, akkor május 12-14. között lehetőséget fogunk biztosítani a választás módosítására.

Második nyelv választása (május 8-án, 16 órakor lezárva!)

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish