Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Érdemes-e a felvételi rangsor ismeretében módosítani a jelentkezések sorrendjén?

Gyakran találkozunk azzal az eljárással, hogy a szülők/jelentkezők a bizonytalanabbnak ítélt iskolákat (tagozatokat) hátrébb, míg a biztosabbnak tűnő lehetőségeket előrébb sorolják. A több éves tapasztalat azt mutatja, hogy ez a módszer nem növeli a jelentkező esélyeit. Javasoljuk, hogy kizárólag az adott iskola (tagozat) iránti "vágy" erőssége szerint adják meg a végleges jelentkezési sorrendet. Így biztosítható leginkább, hogy a felvételi eljárás során az elképzelések és a végeredmény a lehető legközelebb kerüljenek egymáshoz. Bővebben: A felvételi algoritmus működéséről, avagy érdemes-e a tanulói adatlapot módosítani?

(Az Oktatási Hivatal 2020. évi adatai szerint a jelentkezők 75%-át az általa első helyen megjelölt intézménybe vették fel, a 12%-át a tanuló által második helyen megjelölt intézménybe, míg a tanulók 93%-a bekerült az első három helyen megjelölt iskola egyikébe.)

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish