Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2016

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a finn csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 10. 18:00 óra és május 13. 16:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket mindannyian megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9.Ny) tagjait.

Iskolánkban a  finn, francia, latin, német, orosz, spanyol és portugál nyelvek közül lehet második idegen nyelvet választani.  A választás során mindenkinek - rangsorolva - kettő különböző nyelvet kell megjelölnie. Ezért igazából 42 30 darab nyelv-sorrendből kell/lehet választani, a "francia, latin" sorrendtől kezdve a "spanyol, portugál" sorrenddel végezve.

Mik is ezek a nyelv-sorrendek? Ha például a "latin, német" párost jelölöd meg, akkor ezzel azt jelezted számunkra, hogy legeslegszívesebben a latin nyelvet tanulnád második idegen nyelvként. De ha ez valamiért nem jön/jöhet össze, akkor majdnem ilyen szívesen tanulnál németül is ...

Pontosítás: terveink szerint a német nyelvet kezdő és emelt szinten is elindítjuk - ez természetesen a jelentkezők számától és tudásszintjétől is függ. A többi nyelv oktatása kezdő szintről indul.

A nyelvválasztó oldal most május 10. 18:00 órától  május 13. 16:00 óráig fog "élni", addig lehet választani, és a választást módosítani. Aki már választott nyelvpárt (és abban nem szerepelt a finn), annak már nincs teendője.

Amennyiben leendő diákunk a határidőig nem választ 2. idegen nyelvet, véletlenszerűen fogjuk beosztani valamelyik nyelvi csoportba.

A nyelvi csoportok létszáma 10-16 fő között lehet. A csoportokba történő besorolásnál a felvételi összpontszámot fogjuk figyelembe venni. A csoportokba történő besorolás eredményét várhatóan május 18-án a honlapon közzétesszük.

Második nyelv választásának módosítása, véglegesítése (lezártuk 2016.05.13-án, 16 órakor) 

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish