Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

A Leövey a Microsoft PiL for Schools programban

2012 januárjában Magyarországon is útjára indult a Microsoft Partners in Learning for Schools (PiLS) program, az innovatív iskolák programja, amelybe ötven hazai közoktatási intézmény kapott meghívást – köztük a Leövey is.

pil-logoA cég globális kezdeményezése, a Partners in Learning 114 országban segíti a pedagógusokat és intézményvezetőket az informatikai eszközök tanulás-tanítás folyamatában való hatékony alkalmazásában. A program egyik legfontosabb pillére a hazánkban most induló, világszerte viszont már több mint 2500 csatlakozó intézményt felsorakoztató PIL for Schools, az innovatív iskolák programja.

A nemzetközi projekttel összhangban a hazai program célja annak segítése, hogy a részt vevő iskolák a 21. század kihívásaihoz igazodó valódi tanulási és munkakörnyezetté váljanak, és hatékonyan integrálják a korszerű eszközöket és technológiákat az iskolai hétköznapokba – a tanítás-tanulás mellett az intézményvezetés folyamatába és az iskola külső és belső kommunikációjába egyaránt.

A PIL for Schools programban résztvevők online értékeléssel meghatározhatják, hol tartanak pillanatnyilag, és hová szeretnének eljutni, továbbképzéseket hallgathatnak, hozzáférhetnek tananyagokhoz, oktatási szoftverekhez, sikeres iskolafejlesztő képzési módszerekhez és anyagokhoz. Szakmai eszmecserét és ötletszerzést-átadást folytathatnak itthoni és külföldi iskolákkal, bővíthetik profiljukat, és tehetik azt érdekesebbé a tantestület, a diákok és a szülők számára is.

A nyitórendezvényre márciusban került sor Budapesten, ahol a Leövey is bemutatta azon "jó gyakorlatait", melyek az IKT eszközökkel segítik, mind az oktatást, mind a pedagógusok közti kapcsolattartást és együttműködést. Gimnáziumunkat Szilaj Gabriella képviselte a rendezvényen.

(Forrás: moderniskola.hu)

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish