Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Történet

Régi évkönyveinkből

Elkezdtük régi évkönyveink digitalizálását. A feladat sajnos nem egyszerű, mert olyan programokkal készültek (Ventura, PageMaker, stb.) melyek ma már nem állnak jogtisztán rendelkezésünkre. Frown Minden segítséget szívesen és köszönettel fogadunk! 

Egyelőre tehát csak egy ízelítő:

Jubileumi Emlékkönyv, 2005 (pdf, 9 MB)

FényÉvkönyveinkből (régi honlapunkról, webes változatok)

Digitális Évkönyveink (a www.digievkonyv.hu oldalon)

A Leövey Klára Gimnázium története

Néhány évvel a kiegyezés után, 1875-ben léptek be az első diákok iskolánk épületébe. Ekkor nyílt meg a mai Leövey Klára Gimnázium elődje, a Ranolder Intézet. Alapítója - számos más leányiskoláéval egyetemben - Ranolder János veszprémi püspök volt. Utolsó alapítása a pesti Ranolder Intézet volt, amely a nemes püspök halála után tizenhét nappal nyitotta meg kapuit. Az alapító akarata a következő volt: "Óhajtásom és hivatásomnak szent kötelességérzetében elhatározott szándékom Pest Ferenc külvárosában Isten adományaiból, Isten dicsőítésére, embertársaim javára, üdvére katholikus leánynöveldét építeni és alapítani, és annak vezetésével a Szeretet leányait, vagy amint őket nevezik, irgalmas nénéket megbízni."

Bővebben: A Leövey Klára Gimnázium története

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish