Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Érettségi infók

Még csak éppen befejeződött az őszi érettségi vizsgaidőszak, de már nyakunkon a következő ciklus, és ez végzős diákjainkat is döntő mértékben érinti. Az Oktatási Hivatal oldalán (www. oktatas.hu) már tanulmányozhatóak az egyes vizsgatárgyakhoz kapcsolódó, előzetesen nyilvánosságra hozott dokumentumok, például a szóbeli vizsgarész témakörei, választható projektfeladatok stb. Iskolánkban a munkaközösségek a napokban véglegesítik a középszintű érettségi vizsgák szóbeli részére vonatkozó témaköröket, és azokat várhatóan a jövő héten honlapunkon nyilvánosságra hozzuk, addig a tanulók szíves türelmét kérjük.

10.-es és 11.-es tanulóink február 15-éig előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek. Ezzel kapcsolatos fontos tudnivaló, hogy az érettségi vizsgát megismételni azonos szinten csak az érettségi bizonyítvány megszerzését követően, javítani először csak a rendes érettségi vizsgán lehet. Egy rosszul megválasztott előrehozott vizsgajelentkezés tehát a továbbtanulási terveket, a pontszámítást is kedvezőtlenül befolyásolja. Az érettségi vizsgabizonyítvány megszerzéséig minden szintű és tárgyú vizsgajelentkezés díjmentes, ezt követően viszont minden egyes utólagos jelentkezésért tantárgyanként borsos díjat kell fizetni. Amennyiben a tanuló olyan tárgyból jelentkezik érettségire, melyből a középiskolai tanulmányait még nem teljesítette, a hiányzó értékeléseket az érettségi írásbeli vizsgaidőszak megkezdéséig osztályozóvizsgán kell megszereznie.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish