Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Tájékoztató a külföldi nyelvtanulási programról

Tisztelt Szülők!

2020-tól a középiskolai tanulók a 9. és 11. évfolyamot követő nyári szünetben kéthetes egyéni vagy csoportos nyelvoktatásban vehetnek részt a Nemzeti alaptanterv alapján tanulható első idegen nyelvek (angol, német, francia) célországaiban (Ausztria, Németország, Egyesült Királyság, Málta, Írország, Franciaország). A nyelvtanulási program hazai költségvetésből fog megvalósulni. Jelenleg a program előkészítése, az igények felmérése zajlik.

A Leövey Klára Gimnázium a  három választható forma közül jelenleg felelősséggel csak az egyéni utazások lehetőségének biztosítását tudja vállalni; a külföldi partnerintézménnyel létesíthető projekt alapú kapcsolatot és az iskolai csoportos lehetőséget egyelőre – információhiány miatt – nem. (Az egyéni utak is szervezett csoportokban zajlanak majd, amit utazási irodák bonyolítanak.) A megpályázható utazások a nyári szünet időtartamára esnek.

Az igazgatóság az osztályfőnökökön keresztül igényfelmérő lapot küldött haza: ezen jelölje meg a szülő, ha szeretné, hogy egyéni kiutazás formájában részt vegyen gyermeke a nyelvtanulási programban. A részvétel nem kötelező, és a nyilatkozat is csak iránymutatóul szolgál. Aki nem szeretné igénybe venni, ne küldje vissza az igényfelmérő lapot. Kérjük, a kitöltött és aláírt igényfelmérő lapot juttassák vissza legkésőbb szeptember 28-ig az iskolába az osztályfőnöknek. Ezeket összesítjük, majd az adatokat továbbítjuk az igényfelmérést végző Tempus Közalapítvány felé.

További részletes információk a Tempus Közalapítvány honlapján

Igazgatóság

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish