Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Friss hírek

Szíves türelmet kérünk!

A hozzánk jelentkező kedves nyolcadikos diákok és szüleik szíves türelmét kérjük: a beérkezett ezernégyszáz felvételi adatlap feldolgozása rövidesen befejeződik, és a szóbeli mentességi és behívási ponthatárok legkésőbb február 29-én, csütörtökön délután 16 óráig ismertté válnak itt, a Leövey honlapján.

Indul a fizika labor oldal

Örömmel értesítjük olvasóinkat, hogy újraindult a Leövey labor oldala, ahol ezentúl a fizika tantárgyhoz kapcsolódó hírek jelennek majd meg.

Az oldal Varga Szabolcs tanár úr főszerkesztése mellett Mayer Dániel (11.A) és Szép Tamás (11.A) munkája. A grafikát Matuska Luca (11.C) készítette.

Jó nézelődést kívánunk!

Díjazott diákpoéták

A 2023. évi országos vers- és prózaíró, fotó- és diaporáma versenyen Kiss Boglárka Laura 11. D osztályos tanuló prózaíró kategóriában 2. helyezést ért el. Felkészítő tanár: Földváriné Farkas Ildikó. Antalovics Renáta 11. A osztályos tanuló versíró kategóriában 1. helyen végzett. Felkészítő tanár: Szabó Kata.

KözLeö hírek

Diákújságunk immár sokféle formában elérhető a nagyközönség, valamint a diáktársak számára az online térben.

A KözLeö honlapon, a KözLeö facebook oldalon, valamint új podcast adásokon keresztül is informálják az érdeklődőket.

Az első KözLeö Podcast vendége Kenéz Ágoston, színész, aki 2015-ben végzett iskolánkban. A beszélgetés Spotify-on és YouTube-on is meghallgatható.

Reméljük, hogy a sorozat folytatódik, nagy izgalommal várjuk!

Tájékoztató a központi írásbeli felvételi vizsga menetéről

A központi írásbeli felvételi vizsgára 2024. január 20-án, szombaton kerül sor. Kérjük, hogy a tanulók 9:30 és 9:45 között érkezzenek meg az iskola épületébe. A regisztrációt követően a vizsgázókat iskolánk tanárai és diákjai kísérik a terembe, ahol a dolgozatot írják. A szülők az iskola épületébe nem jöhetnek be. A vizsga 10 órakor kezdődik, a két írásbeli között 15 perc szünetet tartunk.

A jelentkező hozza magával a személyi vagy diákigazolványát, valamint tollat, ceruzát, vonalzót, körzőt és szögmérőt. Külön határozat nélkül egyéb segédeszköz a vizsgán nem használható. Érdemes innivalóval és esetleg egy kis csokival is készülni.

Kérjük, hogy lázas, beteg gyermek ne jöjjön a felvételire, számukra a pótló írásbeli időpontja 2024. 01. 30. kedd, 14 óra. Csak orvosi igazolást van módunkban elfogadni, ebben az esetben mindenképp írjanak az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

Az értékelő lap 2024. január 25-én (csütörtökön) 8:00–16:00 között vehető át az iskolában, ekkor van mód az írásbeli dolgozatok megtekintésére és lefényképezésére is. A dolgozatokról másolatot nem tudunk készíteni. A javítással kapcsolatos esetleges szülői észrevételeket 2024. január 26-án (pénteken) 16:00 óráig lehet a titkárságon személyesen írásban, az iskola igazgatójának címezve benyújtani, vagy amennyiben az elektronikus űrlapkitöltést választotta, a programfelületen keresztül elektronikusan továbbíthatja közvetlenül a vizsgaszervező intézményhez.

Diákolimpiai bajnok a vívócsapatunk!

A téli szünet előtti utolsó hétvégén rendezték a vívó diákolimpia országos döntőjét Budapesten, melyen az idén hat tanulónk is indult. Közülük a  négyfős tőrcsapatunk diákolimpiai bajnok lett! A csapat tagjai: Bodor Áron (9. B, Ludovika Vívó Egyesület, edző: Mazza Lorenzo), Tóth Márton (10. D, FTC, edző: Jeszenszky Szilvia), Somodi-Nagy Gergő (9. A, Ludovika Vívó Egyesület, edző: Mazza Lorenzo) és Inotai Botond  (9. D, Budapesti Honvéd, edző: Budai István). A döntőben csapatunkNémeth László Gimnázium tőrözői felett diadalmaskodott 45:43 arányban. Gratulálunk a csapat tagjainak és az edzőknek a kiemelkedő teljesítményhez!

FB IMG 1702893149130

A kórus hangja bevette Prágát is

A Leövey Klára Gimnázium Andor Ilona-kórusa Füredyné Gróf Gizella karnagy vezetésével december 7–10-e között Prágában vendégeskedett, és az ottani adventi ünnepségeken lépett fel. Két koncertjük közül az első a Szent Miklós-templomban (felül), a másik az Óvárosban, az adventi vásárban felállított szabadtéri színpadon került megrendezésre (alul). Mindkét fellépés megérdemelt vastapsot váltott ki a közönség részéről.
 
Praga
 
20231208 171204

Szárnyait bontogató úszótehetség

Nemes Ármin Boldizsár, iskolánk 9. NY osztályos tanulója a II. Utánpótlás Rövidpályás Országos Bajnokságon vett részt Szegeden, és két számban is első helyezést ért el, a 200 és 400 méteres vegyesúszásban. További egyéni eredményei a bajnokságon: 200 méter háton  2.hely, 800 méter gyorsúszásban 2.hely, 200 méter pillangón 3.hely, míg 100 méter mellen 4. hely. Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!
 
Armin Szeged

Diákjaink szívmelengető kiállítása

Kis Réka 11. C osztályos tanuló és barátai úgy gondolták, hogy szeretnének egy olyan összművészeti pályázatot kiírni, melyben diáktársaikat szólítják meg, hogy mutatkozzanak be különböző művészeti ágakban (rajz, festészet, fotó, film, irodalom, tánc, zene, performansz). A pályázatra rengeteg alkotás érkezett az őszi szünet végéig, nemcsak Budapestről, hanem az ország különböző pontjairól, sőt külföldről is! A projekt annyira kinőtte magát, hogy Réka és csapata egy kiállítás megszervezésén gondolkodott. Hosszas kutatómunka után megtalálták az anyagi forrásokat, a támogatókat, a helyszínt, és profi módon megszerveztek mindent. A több mint 4 hónapos munka méltó jutalma volt, hogy a kiállításmegnyitóra tömegek érkeztek, és szakemberek gratuláltak Rékának és kis csapatának. Úgy érzem, hogy ezért érdemes tanítani, hogy értéket adjunk át, és olyan projektek szülessenek, melyek nem tanári nyomásra készülnek, hanem azért, hogy megvalósítsák önmagukat! A kiállítás a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban tekinthető meg december 20-ig.

Mutass magadból

 

Keserédes kézilabda diákolimpia

December 11-én, hétfőn fiaink a diákolimpia területi (budapesti) döntőjében tükörsima játékkal jutottak az országos döntőbe. A lányok másnap, kedden Mezőkövesden nagyon harcoltak, de sajnos nem sikerült az országos döntőbe kerülniük. Az elődöntő ezüstérmesei lettek, ez is gyönyörű eredmény, gratulálunk nekik is. Mindkét csapat edzője Mile Pál Lajos tanár úr. Alább Sebők Ferenc felvételei a csapatokról és eredményükről:
Bővebben: Keserédes kézilabda diákolimpia

A helyesírás bajnoka

Örömmel tudatjuk, hogy a helyesírási verseny megyei, azaz /budapesti fordulójából Knódel Lívia (12. D osztály) idén is továbbjutott a Kárpát-medencei döntőbe, méghozzá a harmadik legjobb eredménnyel!

Fiatal természettudósunk vívósikere

A 9. B osztályos Bodor Áron szép sikereket ért el a közelmúltban a tanulás mellett vívás sportágban: a Budapesten rendezett kadet európai körversenyen (korosztályos világkupán) egyéni 2. helyt ért el. a 305 induló mezőnyében, majd a Nürnbergben rendezett kadet európai körversenyen (korosztályos világkupa) egyéni 7. helyen végzett 285 induló versenyző mezőnyében, ami egyben a legjobb európai helyezés volt a versenyen. További sikeres versenyzést kívánunk neki!

20231111 EFC CC Budapest TUM 003

 

Iskolai helyesírási verseny

November 15-én rendeztük meg 23 tanuló részvételével a helyesírási verseny iskolai fordulóját. Gimnáziumunkat egy tanuló képviselheti a következő, fővárosi fordulóban, a győztes Knódel Lívia. Második helyezést ért el Fenyvesi Liliána, a harmadiknak járó jutalmat pedig Antalovics Renáta vehette át. Gratulálunk!

1. oldal / 13

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!