Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Írd ki magadból!

Idén iskolai diákíró pályázatot hirdettünk a költészet napja tiszteletére, valamint kortárs irodalmi beszélgetést és értékelést tartottunk.

Az „Írd ki magadból!” pályázatra 43 diák 46 alkotást küldött be. Kiemelkedő, hogy a nappali, az esti és az ifjúsági tagozat diákjai is képviseltették magukat, összesen 15 különböző osztályból!

Erről a lelkesedésről csak álmodni mertünk, a művek által megfogalmazott mélységekről pedig a zsűri is csak elismeréssel tudott nyilatkozni.

Az írások inspirációjaként Erdős Virág József Attila-díjas kortárs költő, valamint Horváth Kristóf (Szinész Bob) színész, slammer szövegei szolgáltak a diákoknak, akik aztán azt, és olyan formában hoztak ki belőle, ahogyan jónak látták.

A zsűri tagjai (Erdős Virág, Horváth Kristóf, Jéga-Szabó Krisztina, Kutassyné Weisz Melinda és Varga Éva) az írások elolvasása után nem voltak könnyű helyzetben. A sok írást nehéz, szinte lehetetlen volt összehasonlítani, még műfajon (születtek vers, próza, slam jellegű írások is), vagy életkori kategóriákon belül is. Így inkább a zsűritagok kiemelték azokat az írásokat, amelyek legjobban megérintették őket, és amelyek elindítottak bennük egy belső párbeszédet.

Álljon itt a zsűri által kiemelt diákok neve, nem „patikamérlegen”, helyezésekben mérve és megkülönböztetve, hanem a verseny kiemeltjeiként:

Beszédes Bence (10.C), Dauda Judit (9.Ny), Füstös Zsófia (9.C), Füzes Borbála (9.C), Gondos Gabriella (10.C), Hajdu Panna (12.C), Juhász Boglárka (12.FI), Jurcsek Miklós (12.FA), Kiss Rebeka (12.FI), Knódel Lívia (9.D), Kovács Lili Irén (9.C), Lómen Lili (12.FI), Márczis Csenger (12.FI), Pasaréti Piros (9.Ny), Péterfia Flóra (9.A), Piti Anna Sára (9.D), Sjamsuddin Dzsamila Csintámani (9.Ny), Szidonya Ágnes (9.C), Turzó Kinga (10.C), Youssef Nármin Leyla (9.C), Veres Bánk (12.A), Vértes Noam (10.C).

Az értékeléseket az alkotók egy kortárs irodalmi beszélgetés alkalmával tudták meg, melyre április 21-én került sor a zsűritagok részvételével. A kétórás beszélgetésen szó esett az írás belső folyamatától kezdve a rímek természetén át a jelen helyzet okozta feszültségekig sok mindenről.

Erdős Virágnak és Horváth Kristófnak ezúton is köszönjük a segítséget!

Minden alkotónak, gondolkodó-író-olvasó diákunknak sok szeretettel gratulálunk! Tanév végén mindannyian megkapják a versenyen való részvételért megérdemelt jutalomkönyvet és oklevelet!

 

Arra buzdítjuk látogatóinkat, hogy olvassák az írásokat örömmel, úgy látszik, van mit kiírniuk a diákoknak magukból!

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!