Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Wapikoni Projekt

A kanadai Wapikoni Mobile és a magyar Vizuális Világ Alapítvány szervezésében a ferencvárosi önkormányzat és a kanadai nagykövetség támogatásával, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat részvételével került sor a Wapikoni – Hangos KÉPviselet 2 című projekt megvalósítására, melyben iskolánk is méltóképpen reprezentálta magát.

BhSB1wfCUAAidyn

A Leövey Klára Gimnázium és a Budapest School diákjai örömmel kapcsolódtak a projekthez. Diákcsoportunk tagjai megismerkedtek a Wapikoni Mobile kanadai munkája során őslakos közösségek tagjai által készített rövidfilmekkel, illetve általában a kanadai kultúrával, az ország földrajzával és történelmével, az őslakos közösségeket ért traumákkal, valamint gyarapodtak filmes és fotós ismereteik, reflektáltak saját családjuk múltjára. A projekt második szakaszában diákok készítettek interjúkat a kilencedik kerületben élő és dolgozó emberekkel a nők és a kisebbségek érdekérvényesítési lehetőségeiről, nehézségeiről és sikereiről. A projektnek ezt a szakaszát egy online találkozó zárta, a Wapikoni Mobile alapítvány kanadai munkatársai, a kanadai nagykövet, a ferencvárosi alpolgármester, a gyulaji általános iskola képviselői és további partnerek, az interjúalanyok és persze a diákok részvételével. Reményeink szerint a folytatásban a Wapikoni aktivistái két magyarországi helyszínen (Ferencváros és Gyulaj) személyesen is együtt dolgoznak majd a diákokkal interkulturális rézékenységük fejlesztésén és filmkészítési ismereteik bővítésén.

560686 379246362108889 255242677 n

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!