Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

Leövey-napok méltó módon

Kétéves kényszerszünet után a rövidke tavaszi szünet előtti napokban végre megtarthattuk a névadói megemlékezésünket. Érthető, hogy a művészei, kulturális seregszemlére már nagyon ki voltunk éhezve, hiszen az elmúlt két tanévben, a kényszerű otthoni tanulás időszakában erről is le kellett mondani. Részletes beszámolónkat alább olvashatják.

277307661 698559784672162 5218739964905051930 n

A nagy múltú Leövey Akadémia néhány éve offline állapotban volt, amikor Jéga-Szabó Krisztina tanárnő és a 12. A osztályos Kálmán Róza kezdeményezte a program felújítását. Elsőként március 2-án Nagy Tamás tanár úr tartott előadást a magyar vasút építés- és építészettörténetéről telt ház előtt a Kodály-teremben.

Az e heti programok Kálmán Róza előadásával kezdődtek. A biológia elkötelezett rajongója a rákosi vipera élőhelye és védelme tárgyában sok éve zajló kutatótevékenységről nyújtott izgalmas élménybeszámolót. Róza maga is rendszeresen részt vesz ebben a programban.

20220411 092104

Kutassyné Weisz Melinda tanárnő ugyan már két éve megérdemelt nyugállományát tölti, de két általa alapított programot továbbvisznek az utódok. Először a negyedik órában a „lépcsős” versmondásra gyűltek össze az érdeklődők, melyen a költészet napja alkalmából diák és tanár adott elő egy-egy szép verset a mély szerelmi érzéstől a bölcs életigazságokon át a fájdalmas nemzetféltéssel bezárólag. A programot Földváriné Farkas Ildikó tanárnő szervezőmunkájának köszönhetjük.

20220411 105753 001

A színkör nehéz örökségét pedig Frankó Emília tanárnő vette át Kutassy tanárnőtől. Növendékei az egész tanévben készültek csütörtökönként, és első alkalommal Szigligeti Ede örökbecsű klasszikusát, a Liliomfit mutatták be hétfőn és kedden. A hűséges közönség kitörő lelkesedéssel fogadta a diáktársak színvonalas produkcióját. Április végén még két előadáson pótolhatja ezt az élményt az, aki hétfőn és kedden nem fért be a Kodály-terembe.

Erzsi Gyuri Swartz

Éppen csak kiköltöztették a díszleteket, és máris kezdődött a gálaműsor a díszteremben. Először Füredyné karvezető szólaltatta meg az Andor Ilona-kórust, akik ismét elbűvölték hangjukkal a közönséget. Három daluk közül az egyikben Adorján Zsófia 10. A osztályos tanuló fuvolán játszott.

000

Ezután az iskolán kívüli művésztevékenységet folytató diákjaink következtek: Antochi Patrik (11. B) és Molnár Fanni (10. B) Duna menti sváb néptánccsoportja táncolt; Heim Réka (12. A) a Spicc & Flex nevű moderntánccsoporttal lépett fel, melyet Fásy Ildikó tanárnő koreografál; Péter Bence (11. B) zongorán bűvölt el bennünket; Pereszlényi Réka (9. C) gitárkísérettel énekelt; Suhajda Nikolas (10. A), Kaszás János (gitár) és Deli Bálint (szaxofon, 10. B) alkotta trió népszerű dallamokat szólaltatott meg kiváló minőségben; végül a szintén 12. A osztályos Bakos Jázmin saját maga által írt dalokat adta elő Széchenyi Lili és Rigó László csiszolt zenésztársak körében.

Már az első két nap is rengeteg szervezést igényelt, nem különben a szerdai. A hagyományoknak megfelelően Holicsné Gémesi Boróka ifjúságvédelmi felelős és Várkonyi Piroska szabadidő-szervező koordinálták a programokat. A természettudós bés osztályok bemutató laborórákat tartottak, Dr. Igaz Levente tanár úr hagyományőrző íjászatot szervezett az udvaron.

DSCF8909

 A DÖK tagjai közül Hadari Kitti Katalin (11. C) és Pálinkás Petra (11. B) végezték a munka legjavát, ők igazgatói dicséretben részesültek. Boróka a közösségi szolgálat teljesítésének széles spektrumáról tartott börzét az érdeklődőknek.

275650921 869265987178573 5086263422614258414 n

Szondi Ágnes tanárnő a sportnap végtelenül gazdag és a fél iskolát megmozgató mérkőzéseit szervezte meg. Reggel nyolc és délután két óra között iskolánk huszonegy nappalis osztályából tizenhét vett valamelyik labdajátékban. Volt több olyan osztály, melynek tagjai minden sportágban indultak. A legnépszerűbb sportág idén is a röplabda volt, aztán a labdarúgás és végül a kosárlabda. Az egyéni sportágak közül asztaliteniszben 55 tanuló indult, ezenkívül ergo-evezésen és -kerékpáron volt még lehetőségük képességeiket megmérettetni. A tesitanárok végül nemcsak az egyes versenyszámok győzteseit, hanem a legsportosabb osztályokat is jutalmazták alapítványunknak köszönhetően. Így 11–12. évfolyamon a 11. D osztály lett az első, megelőzve a 12. A és 10. E osztályokat. 9–10. évfolyamon a 10. B osztály diadalmaskodott „összetettben”, őket a 9. D és a 9. NY osztályok követték. Szinte felrobbant a tornacsarnok, amikor a tornagyőztes 12. A osztály vegyes röpicsapata a tanárválogatott ellen lépett pályára. Szondi tanárnő, Balogh István és Mile Lajos tanár urak minden mozdulatán látszott, hogy nemcsak tanítják, de űzik is ezt a gyönyörű sportágat. De ki hitte volna, hogy Németh Viktória tanárnő vagy Androvics tanár úr a nyitásban, fogadásban vagy leütésben is jeleskedni képes? A tanárválogatott az elején gyors előnyt szerzett, melyet a sokat cserélő, egymásért minden mozdulatban kitartó végzősök szép lassan ledolgoztak, és végül az életkori előnyből, ha kis különbséggel is, de megérdemelt győzelmet profitáltak. Közben a kinti kis pályán zajlott a focitorna, ennek döntőjében a 11. D meggyőző fölénnyel utasította maga mögé a hősiesen küzdő 10. E-seket. Az „angol rúgósdit” is tanár–diákmeccs zárta. Ugyan a végzős diákválogatott hamar előnyhöz jutott, de a Krúdy Bálinttal erősítő tanárcsapat fordítani tudott, végül igazságos döntetlen zárta a sportnap gazdag programját.

ropisek

Iskolánk közössége a Leövey-napok szervezésében és lebonyolításában szerepet vállaló pedagógusoknak és gyerekeknek ezúton mond még egyszer köszönetet. Az LKG közösségi oldalain további képriportok láthatók.

Leövey Klára Gimnázium
1096 Budapest, Vendel u. 1. 
OM azonosító: 035235
Feladatellátási hely kód: 001 
☎ +36-1-215-9590
✉ lkg@leovey.hu

Alapítványunk

Leövey Gimnáziumért Alapítvány
Adószám: 18037724-1-43
Számlaszám: 11709002-20073792

Pályázataink

 

 

Partnereink

 

elte

 pte logo

müpa logo

BFZ logo 

EuroExam cikk 120

 

ecdl 

bbm-logo

concept2-logo

Táncsics Mihály Tehetséggondozó Kollégium

GTranslate

Hungarian English Finnish French German Portuguese Russian Spanish

Felnőttoktatási Tagozat

A Felnőttoktatási Tagozat (ifjúsági, esti és digitális képzések) elérhetőségei:

Web: fot.leovey.hu

Telefon: +36-1-216-0304

Email: uh.yevoel@tnullof

Rövidesen

Nincsenek események

Archív

Az alábbi oldalak már nem frissülnek, csak archívumként működnek!