Weboldalunk a jobb használhatóság érdekében sütiket alkalmaz.  Szolgáltatásaink használatával Ön beleegyezik a sütik alkalmazásába.

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2020

Figyelem! Ma még kikerül a beosztás!

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - legeslegkésőbb 2020. február 26-án 16:00 óráig - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: február 27-28., valamint március 2.)

Találatok: 5948

BÚÉK!

Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

buek-2020Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 851

Áramszünet: rövidített tanítás

áramszünetNovember 22-én 11:30-tól az ELMŰ-ÉMÁSZ karbantartási munkákat végez gimnáziumunk környékén. Az áramszünet miatt aznap csak az első három (3) óra lesz megtartva, és nem lesz ebéd sem a menzán.

Találatok: 584

Szaktanári fogadóest, 2019 ősz

Szaktanáraink 2019. november 21-én, 17 órától fogadóestet tartanak a gyermekeik előmenetele iránt érdeklődő szülők számára. Bejelentkezés: november 18-án, 9:00-tól az eKréta "Fogadóóra" menüpontjában!

Találatok: 741

Szülő-tanár találkozó, 2019

Október 24-én, 17 órai kezdettel rendezzük meg az immár hagyományosnak számító szülő-tanár találkozót a 9. évfolyamos diákok szülei és tanárai számára. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találatok: 1202

Gyászolunk

Galló AndrásnéMegrendülten tudatjuk, hogy gimnáziumunk egykori diákja, tanára, igazgatója, dr. Galló Andrásné hosszan tartó, türelemmel viselt betegsége után 2019. szeptember 17-én, életének 73. évében elhunyt.

Búcsúztatója október 3-án, 11:45 órakor lesz Rákoskeresztúri Új Köztemető 10. ravatalozójában.

Találatok: 2635

Jelentkezés sportkörre és művészeti tárgyra

A Leövey-gimnázium nappali tagozatos tanulói a mai naptól – kedden 16 órától – szabadon választható sportkörre, a 12. évfolyam tanulói ezenkívül művészetek tárgyra jelentkezhetnek pénteken (szeptember 20.) 20 óráig.

Találatok: 3182

Gólyatábor 2019

2019. augusztus 26-án, hétfőn gólyatáborba indulunk leendő 9.-es diákjainkkal Parádfürdőre, a Kalandvár Ifjúsági táborbaGyülekező: 9.15-9.30 között a Népligetben, a Hazlinszky Frigyes sétányon (nem a buszpályaudvaron). A különjárati busz 10.00-kor indul. A táborozáshoz szükség lesz az itt mellékelt szülői igazolásra, amit kitöltve és aláírva az osztályfőnököknek kell átadni az induláskor! Szerdán dél körül érkezünk vissza az indulás helyszínére.

Térkép a találkozó pontos helyszínéről, és a legfontosabb információk emlékeztetőül:

Találatok: 7677

Őszi érettségi 2019: jelentkezés

Gimnáziumunkat az Oktatási Hivatal kijelölte az őszi érettségi vizsgák megtartására. A vizsgákra szeptember 5-ig  az alábbi időpontokban lehet jelentkezni - személyesen - iskolánkban:

Találatok: 1863

Nyilvános érettségi anyagok, 2019 ősz

A 2019. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

(Előzetes tájékoztató) 

Középszintű vizsgák

Emelt szintű vizsgák

Az emelt szintű vizsgák vonatkozó anyagai az OH honlapján, A 2019. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai cím alatt találhatók meg.

Találatok: 1345

Augusztus végi vizsgaidőszak, 2019

Tájékoztatjuk az érintett nappali tagozatos tanulókat, szüleiket (gondviselőiket), hogy a nyár végi végi javító- és egyéb típusú vizsgák időpontja: augusztus 30-a, péntek. A kettőnél több tárgyból jelentkező tanulók vizsgája reggel 8 órakor, az egy, illetve két tárgyból jelentkező tanulók vizsgája 9 órakor kezdődik.

Találatok: 6480

Fontos tudnivalók a beiratkozásról

A Leöveybe felvételt nyert tanulók, illetve szüleik – hagyományos, személyes formában – június 25-én, 13 és 17 óra között tudnak beiratkozni iskolánkba. Kérjük, hogy az adminisztráció gyorsítása érdekében hozzák magukkal az alább részletezett, honlapunkról letölthető dokumentumokat, nyilatkozatokat. Kérjük, hogy az előzetesen elkészített dokumentumokat valamennyi szükséges aláírással lássák el! Továbbá kérjük, hogy aki csak teheti, előre nyomtassa ki a tanuló személyes okmányainak (személyi igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya) másolatát, hogy az ügyintézés ezzel is gyorsabb, hatékonyabb legyen.

Találatok: 2403

Kitüntetett tanárunk

2019. évi tanévzáró ünnepélyünkön kapta meg Bors Lászlóné kollégánk a "Belső-Pesti Tankerületi Központ Kiváló Pedagógusa" elismerő címet. Gratulálunk!

Találatok: 2638

Vakáció 2019

Alsóbbéves diákjaink számára a június 14-én megtartott tanévzáróval véget ért a tanév.  De teendőik / tudnivalóik azért még maradtak. :-)

Beiratkozás (= "visszairatkozás"): jövendő 10.-12. évfolyamos diákjainkat  kérjük, hogy bizonyítványukat hétfőn, június 17-én, 9-11 óra között hozzák vissza. Figyelem!: azon diákok, akik nem hozzák vissza a bizonyítványukat, nem lesznek a következő tanévre beiratkozva!!!

Nyári ügyeleti napok: július, augusztus hónapokban a következő napokon (8:00-13:00 óra között) várjuk az ügyeiket intézni kívánókat:  július 10. és 24., valamint augusztus 7. és 21. (Június 28-ig titkárságunk minden munkanapon - munkaidőben - elérhető lesz.)

Találatok: 2970

Jelentkezés gólyatáborra

Leendő 9.-eseinknek gólyatábort rendezünk 2019. augusztus 26-28. között Parádfürdőn a Kalandvár ifjúsági táborban. Jelentkezni a tábor árának átutalásával lehet legkésőbb június 20-ig.

Találatok: 2014

Beiratkozás középiskolába az e-ügyintézési felületen

Tisztelt Szülők!

Az Oktatási Hivataltól tegnap megkapott tájékoztató szerint lehetőség nyílt a beiratkozási tennivalók jelentős részének elintézésére a KRÉTA rendszer e-Ügyintézés felületén keresztül. A legfontosabb tudnivalók a következők.

Találatok: 2249

Idegen nyelvi szintfelmérők, 2019

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2019. május 27-én (hétfőn) 15.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2019. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 1981

Idegen nyelvi beosztás, 2019

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára 2019. szeptemberében induló csoportok beosztása.

Találatok: 1824

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2019

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a latin, és a portugál csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 15. 10:00 óra és május 17. 16:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Találatok: 2392

Gólyák nyelvválasztása, 2019

Frissítve! Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve a német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket  megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9Ny.E) tagjait. 

Találatok: 3008

Érettségi, 2019

2019. május 6-án megkezdődik megkezdődött a közel két hónapig tartó "nagy menetelés". Minden - aktuálisan szükséges - információ megtalálható a weblapunk jobb oldalán látható "Érettségi kisokos" blokkban. Tanulmányozd őket alaposan, fontos!

Találatok: 1478

Felvételi végeredmény, 2019

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2019. április 23-án, 17:40-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Találatok: 3617

Fakultációs kínálat 2019/2020-ra

merreFrissítve! Jelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" kell választaniuk 2019. május 15-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Részletek:

Találatok: 7752

Előzetes felvételi rangsor, 2019

(Frissítve!) Lezárultak a szóbeli beszélgetések, így a felvételi időszak is. Elkészült az ún. előzetes felvételi jegyzék, amit honlapunkon a szokásos módon - lekérdezhetően, az egyes tagozatokon elért pontszámok, helyezések feltüntetésével  - március 16-án, 22:00 órakor közzétettünk.

Találatok: 6608

Előzetes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2019

(Frissítve!) Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

A most lekérdezhető rangsorok több szempontból is csak előzetesnek, ideiglenesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban (2019-ben: 2019.03.21-22.) egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. ... A módosítás során ... az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be (erről bővebben a  GYIK-ben), továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható...." ,  tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is - akár jelentős mértékben - módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 1486 tanuló 2728 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A tanév rendjéről szóló rendelet szerint az Oktatási Hivatal 2019. április 23-ig visszaküldi a - módosított - tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2019. április 30-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:

 • amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
 • azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
 • a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója (pl. 71122334455)!

Frissítés! (2019.03.18, 19:00) Az elmúlt napokban / órákban beérkezett - döntő többségükben jogos - észrevételek alapján javítottuk, aktualizáltuk adatbázisunkat. Az alábbi lekérdezés már a módosított eredményeket mutatja. Együttműködésüket, megértésüket köszönjük!

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 10324

Osztályozóvizsgák, nappali tagozat, 2019. tavasz

Tájékoztatásul közöljük, hogy a nappali tagozat 2019. tavaszi osztályozóvizsgáit április 23–26-a között bonyolítjuk le. A vizsgára jelentkezett tanulók névsora a tanári folyosón, a vezetőségi irodákkal szemben tekinthető meg.

Találatok: 2862

Nyilvános érettségi anyagok, 2019 május

A 2019. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet 1/A. §-a szerint:

A vizsgaanyagok elkészítéséért felelős intézménynek az érettségi vizsgával összefüggő, az általános és részletes követelményekből levezethető, a vizsgaleírásnak megfelelő, a vizsgát érintő tartalmi és eljárásbeli tudnivalókat a május-júniusi vizsgaidőszak kezdete előtt legalább hatvan nappal nyilvánosságra kell hoznia, és a vizsgára jelentkezők számára elérhetővé kell tennie.

Középszintű vizsgák

Emelt szintű vizsgák

Az emelt szintű vizsgák vonatkozó anyagai az OH honlapján, A 2019. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai cím alatt találhatók meg.

Kiegészítés:

Tájékoztatjuk a fizikából érettségiző diákokat, hogy a gimnáziumunkban az emelt szintű fizika szóbeli kísérleteinek leírása, összeállítási rajza megegyezik az Oktatási Hivatal honlapján közzétettekkel. A kísérleti összeállítások megtekintésére és azok elvégzésére – szaktanári segítséggel – lehetőséget biztosítunk a Leövey Laborban 2019. június 3-4-én 11-17 óra között.

Barabás Péter laborvezető

Találatok: 2615

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2019

(Frissítve!) A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2019. március 2-án, valamint március 7-én és március 8-án kerül sor. Gimnáziumunkba - a mai napig (2019.02.26) - 1486 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 2728 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2019.02.26, 22:00)!

Találatok: 12687

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2019

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2019. február 27-én az esti órákban - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: március 2., valamint március 7-8.)

Találatok: 5017

Corvinus próbanyelvvizsga, 2019 február

Corvinus próbanyelvvizsgát szervezünk angol és német nyelvből, B2 és C1 szinten. Az írásbeli február 14-én, a szóbeli február 21-én lesz. További részletek:

Találatok: 1423

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2019

(Frissítve, 2019.02.08) A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, szintemelő vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 2811

A 2019. évi érettségiről - korábban végzett diákjaink számára

(Frissítve, 2019.02.08) Gimnáziumunk természetesen lehetőséget biztosít korábban nálunk végzett diákjainknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek közép- és/vagy emelt szintű (ún. szintemelő, kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos nem tudunk jelentkezéseket elfogadni!) A tudnivalók:

Találatok: 1716

Beiratkozás a felnőttoktatási tagozat 12. osztályába

Iskolánk felnőttoktatási tagozata beiratkozást hirdet - korlátozott létszámban - lezárt 11. évfolyamos gimnáziumi bizonyítvánnyal rendelkezők számára intenzív tagozatos 12. osztályba 2019. január 14-17. között a felnőttoktatási tagozat titkárságán.

Találatok: 5885

Tájoló, 2019

2019. január 8-án rendezzük meg az idei Tájoló, pályaorientációs napot. Gimnáziumunkban ezen a napon minden diákunk különböző szakmákat, intézményeket bemutató programokon, előadásokon vesz részt házon belül, vagy azon kívül.

Találatok: 5976

BÚÉK!

Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

buekHappy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 880

Felsőoktatási felvételi, 2019

2018. december 20-án elindult a 2019. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, azóta lehet jelentkezni a 2019. szeptemberében induló alap- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A jelentkezési határidő: 2019. február 15.

Találatok: 2182

Finn7: Nyelvrokonság, nyelveredet

A Finn7 programsorozat utolsó előadása 2018. december 12-én, szerdán 9 órakor a Kodály-teremben lesz Nyelvrokonság, nyelveredet címmel (előadó: Dr. Klima László, az ELTE finnugor tanszékének vezetője).

Találatok: 999

Szaktanári fogadóest, 2018 ősz

Tisztelt szülők!
Gimnáziumunk november 15-én, 17 és 19 óra között szaktanári fogadóestet tart. Sajnos a korábban (a MaYoR e-naplóban) megszokott pontos időpontra történő szülői jelentkezésre e tanévben már nincs lehetőség, a Kréta naplóra való kötelező áttérés miatt. Kéréseink így a következők.

Találatok: 2087

Őszi érettségi 2018: megtekintés, szóbelik, ...

A dolgozatok megtekintésére - emelt és középszinten egyaránt - 2018. november 5-én, 10:00-18:00 között lesz lehetőség. A középszintű szóbeli vizsgákra 2018. november 19-21. között kerül sor: a pontos beosztásról a vizsgák előtti héten a vizsgázók e-mailt fognak kapni.   A 2018. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Találatok: 1636

9. évfolyamos szülők-tanárok találkozója

Az idei tanévben október 25-én, csütörtökön 17 órától a II. emeleti Kodály-teremben rendezzük meg a 9.A, B, C, D, Ny osztályok szülőinek a szülő-tanár találkozót. A 9. évfolyamos diákok szülőinek számára itt  lehetőség nyílik - kötetlen formában - beszélgetésre gyermekeik tanáraival. A programot egy rövid diákműsorral kezdjük. A találkozóra minden kezdő évfolyamos diák szüleit szeretettel várjuk!

Találatok: 2076

Nyílt napok, 2018

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2018. október 16-án és 17-én, valamint november 13-án és 14-én, 9 órától.

Találatok: 7977

Nyílt napok, 2018. október

Nyílt napjainkon, 2018. október 16-án és 17-én vendégeinket 9 órára igazgatói tájékoztatóra várjuk a II. emeleti Kodály-terembe. A tájékoztató után - korábban regisztrált vendégeinket - a 3. órában (9.55-10.40), illetve a 4. órában (10.55-11.40) az óralátogatásokra diákjaink segítik eligazodni az épületben. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találatok: 2549

Végzősők művészeti tantárgyválasztása, 2018

A végzős tanulók tantervben rögzített kötelező kurzusa: Művészetek heti 2 órában. A jelentkezés határideje: szeptember 23., vasárnap 23 óra 59 perc. Iskolánk jelen tanévben az alábbi órákat hirdeti meg:

Találatok: 3021

Évindító szülői értekezletek

Frissítés! A következő osztályoknak - betegség, stb. miatt - későbbi időpontban lesz a szülői értekezlete: 9.E., 10.D, 12.A. (A 9.C és a 12.D értekezletét - a korábbi kiírástól eltérően - megtartjuk a zeneteremben és a 204-es teremben.) Megértésüket köszönjük!

Szeptember 20-án, 17 órától tanévindító osztályszülői értekezleteket tartunk nappali tagozatos osztályainkban. Kérjük - amennyiben tehetik -,  jöjjenek el!

Találatok: 2615

Rövid összefoglaló a 2019. évi felvételiről

Kiemelt adatok

Gimnázium neve, címe:

Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium 
1096 Budapest, Vendel u. 1.
OM-azonosító: 035235; telephely kódja: 001

A 2019/2020-as tanévben indítandó csoportok (14-14 fő) adatai:

Fontos dátumok

 Nyílt napok  2018. október 16-17., november 13-14.
 Felvételi tájékoztató szülőknek  2018. december 3.
 Jelentkezési határidő írásbeli felvételire  2018. december 7.
 Írásbeli felvételi vizsgák  2019. január 19. 10 óra
 Felvételi jelentkezési határidő  2019. február 18.
 Szóbeli felvételik  2019. március 2., március 7-8.
 Ideiglenes felvételi jegyzék  2019. március 18.
 Felvételi döntés  2019. április 23.

 

  Részletes felvételi tájékoztatónk

Találatok: 30870

Sportkör választása, 2018

Diákjainknak idén is kell sportkört választaniuk, a testnevelés órákon megismert szabályok szerint. A választásra 2018.09.13-án 07:00 órától 2018.09.14-én 23:55 óráig lesz lehetőség a régi  e-naplóban, annak "Események" menüpontjában. További fontos tudnivalók:

Találatok: 3985

Nyilvános érettségi anyagok, 2018 ősz

A 2018. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

(Előzetes tájékoztató) 

Középszintű vizsgák

Emelt szintű vizsgák

Az emelt szintű vizsgák vonatkozó anyagai az OH honlapján, A 2018. október-novemberi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai cím alatt találhatók meg.

Találatok: 2181

Őszi érettségi 2018

Gimnáziumunkat az Oktatási Hivatal kijelölte az őszi érettségi vizsgák megtartására. A vizsgákra szeptember 5-ig  az alábbi időpontokban lehet jelentkezni - személyesen - iskolánkban:

Találatok: 1869

Tanévkezdés, 2018

A tanévnyitó ünnepély - a nappali tagozaton - szeptember 3-án, 9 órakor kezdődik. (Megjelenés az alkalomhoz illően, azaz: sötét szoknya/nadrág, fehér blúz/ing.) Az ünnepség után három (3) osztályfőnöki óra lesz.

A Felnőttoktatási Tagozat ...

Találatok: 5190

Ebédbefizetés 2018 szeptemberre

A szeptemberi ebéd árát augusztus 27-ig lehet befizetni. Az átutaláskor ne felejtsék el feltüntetni az iskola és a diák nevét, osztályát! A tanulói teljes ár 5700 Ft, a kedvezményes ár 2840 Ft. A kedvezményes árat csak érvényes igazolásokkal lehet igénybe venni, ezért a lejárt hivatalos papírokat meg kell újítani! A 3 gyermekes családoknak az új tanévre új nyilatkozatot kell kitölteniük! Kérjük, hogy aki idén fizet először ebédet, egyeztessen az átutalás előtt Bársony Klaudia ügyintézővel!

Találatok: 5039

Gólyatábor 2018

2018. augusztus 28-án, kedden gólyatáborozni indulunk leendő 9.-es diákjainkkal Parádfürdőre, a Kalandvár Ifjúsági táborba. Gyülekező: 9.40-ig a Népligetben, a Hazlinszky Frigyes sétányon (nem a buszpályaudvaron). A különjárati busz 10.00-kor indul. A táborozáshoz szükség lesz az  itt mellékelt szülői igazolásra, amit kitöltve és aláírva az osztályfőnököknek kell átadni az induláskor! Csütörtökön dél körül érkezünk vissza az indulás helyszínére.

Találatok: 4341

Fergeteges tanévnyitó koncert

Gimnáziumunk 144. tanévének indulását a Leöveyben 1976-ban (!) érettségizett IV.A osztály tagjaiból alakult Lézengő Ritterek Zenekar nosztalgia-koncertjével fogjuk megünnepelni. A hangulatos rendezvényre - melyre 2018. szeptember 14-én, 18 órakor kerül sor - minden egykori és mai leöveyst, családtagokat, barátokat szeretettel várunk! Kérjük, az érdeklődők jelezzék részvételüket az esemény facebook oldalán!

Találatok: 3943

Beiratkozás felnőttoktatási tagozatra

Gimnáziumunk Felnőttoktatási tagozata beiratkozást hirdet 2018/19-ben induló esti, intenzív, digitális valamint ifjúsági tagozatos osztályaiba. A beiratkozás személyes megjelenéssel az alábbi napokon lehetséges a felnőttoktatási tagozat titkárságán:

Találatok: 5359

Vakáció, 2018

vakációA nyári szünetben az alábbi napokon tartunk ügyeletet gimnáziumunkban:

 • július 11., 25.,
 • augusztus 8., 22.

Az ügyeleti napokon 8:00-12:30 óra között várjuk az ügyeket intézni kívánó diákokat, szülőket. Jó pihenést mindenkinek!

Találatok: 3041

Határtalanul!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett Határtalanul! pályázat keretében iskolánk 11.E és 11.D osztályos diákjai erdélyi kiránduláson vettek részt, ahol az aradi Csiky Gergely Főgimnázium diákjaival találkoztak. A   LKG TV riportjában az utazás egyik vezető tanára, Bacsó Éva és a résztvevő diákok mesélnek élményeikről. 

Találatok: 4830

Beiratkozás 2018

A Leövey Klára Gimnázium 2018-ban induló osztályaiba 2018. június 25-én (hétfőn), 13-17 óra között lehet/kell beiratkozni. A beiratkozáshoz feltétlenül szükséges:

Találatok: 2648

Gólyatábori befizetési határidő

Kedves Leendő 9. Évfolyamos Szülők!

Iskolánk augusztusi GÓLYATÁBORÁNAK befizetési határideje június 20-án lejár.

Kérjük, hogy aki még nem fizette be a tábor árát, és gyermeke szeretne részt venni, tegye meg mielőbb!

A tábor árát (17.000 Ft) a Leövey Gimnáziumért Alapívány számára átutalással kell befizetni (a gyermek nevének, osztályának feltüntetésével) a 11709002-20073792-es számlaszámra.

Segítségüket köszönjük!

Találatok: 2212

Vakáció 2018

Alsóbbéves diákjaink számára a június 15-én megtartott tanévzáróval véget ért a tanév.  De teendőik / tudnivalóik azért még maradtak. :-)

Beiratkozás (= "visszairatkozás"): jövendő 10.-12. évfolyamos diákjainkat  kérjük, hogy bizonyítványukat szerdán, június 20-án, 9-11 óra között hozzák vissza. Figyelem!: azon diákok, akik nem hozzák vissza a bizonyítványukat, nem lesznek a következő tanévre beiratkozva!!!

Nyári ügyeleti napok: július, augusztus hónapokban a következő napokon (8:00-12:30 óra között) várjuk az ügyeiket intézni kívánókat:  július 11. és 25., valamint augusztus 8. és 22. (Június 30-ig titkárságunk minden munkanapon - munkaidőben - elérhető lesz.)

Találatok: 2153

Schmidt Egon-díj

Ferencváros Önkormányzata több évtizedes, a környezetvédelem területén végzett kiemelkedő munkájáért Schmidt Egon-díjban részesítette gimnáziumunk tanárát, Gerséné Varga Ildikót. Gratulálunk!

Találatok: 3045

Németh László-díj

Gimnáziumunk nyugalomba vonult egykori énektanára, karvezetője Csiba Lajosné (Emődi Györgyi)  a Pedagógusnap alkalmából kiemelkedő szakmai munkája, életműve elismeréseként Németh László-díjban részesült. Nagy-nagy örömmel gratulálunk!

Találatok: 3083

Idegen nyelvi szintfelmérők, 2018

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2018. május 29-én (kedden) 14.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2018. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 1595

Idegen nyelvi beosztás, 2018

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára 2018. szeptemberében induló csoportok beosztása.

Találatok: 2771

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2018

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a finn, és a portugál csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 15. 10:00 óra és május 17. 16:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Találatok: 2944

Gólyák nyelvválasztása, 2018

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve a német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket  megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9Ny.E) tagjait. 

Találatok: 3331

A beiratkozás időpontja

A szeptemberben induló 9. osztályainkba történő beiratkozásra 2018. június 25-én, hétfőn, 13.00-17.00 óra között kerül sor. 

Találatok: 1834

Érettségi, 2018

2018. május 7-én megkezdődik megkezdődött a közel két hónapig tartó "nagy menetelés". Minden - aktuálisan szükséges - információ megtalálható a weblapunk jobb oldalán látható "Érettségi kisokos" blokkban. Tanulmányozd őket alaposan, fontos!

Találatok: 2024

Fakultációs választás, 2018 - 2. forduló

A fakultációs választások véglegesítését (= "tárgyválasztás") április 26., 8 óra és május 3., 17 óra között kell megtenni az e-naplóban. A kínálat - az előzetes jelentkezések alapján - jelentősen változott:

Találatok: 5107

Felvételi végeredmény, 2018

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2018. április 20-án, 19:00-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Találatok: 3863

Fakultációs kínálat 2018/2019-re

merreJelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" kell választaniuk 2018. április 23-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban,  2018.04.15-től! Részletek:

Találatok: 4019

Tankönyvrendelés 2018

A hatályos - többször módosított - tankönyvrendelet idén is igen kevés időt ad a tankönyvrendelés lebonyolítására, így ismét kérjük a szülők és diákok fokozott együttműködését. A teendők, határidők a következők:

Találatok: 2827

A jelentkezések módosításának lehetősége, 2018

A középfokú felvételi során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai alapján a tanulók egy alkalommal - idén: március 21-22.-én - némileg módosíthatják eredeti továbbtanulási szándékukat. Kérjük, előtte olvassák el az alábbiakat!

Találatok: 2152

Előzetes felvételi rangsor, 2018

Frissítés!  (2018.03.14, 12:00) A napokban beérkezett észrevételek alapján adatbázisunkat pontosítottuk, helyenként javítottuk. A lekérdezés már a módosított adatokat szolgáltatja. Az észrevételeket köszönjük, a tévedésekért elnézést kérünk.

Lezárultak a szóbeli beszélgetések, így a felvételi időszak is. Elkészült az ún. előzetes felvételi jegyzék, amit honlapunkon a szokásos módon - lekérdezhetően, az egyes tagozatokon elért pontszámok, helyezések feltüntetésével  - március 10-én, 16:15 órakor közzétettünk.  Ugrás a lekérdezéshez

Találatok: 6094

Előzetes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2018

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

A most lekérdezhető rangsorok több szempontból is csak előzetesnek, ideiglenesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban (2018-ben: 2018.03.21-22.) egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. ... A módosítás során ... az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be (erről bővebben a  GYIK-ben), továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható...." ,  tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is - akár jelentős mértékben - módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 1306 tanuló 2374 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A tanév rendjéről szóló rendelet szerint az Oktatási Hivatal 2018. április 20-ig visszaküldi a - módosított - tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2018. április 27-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:

 • amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
 • azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
 • a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója (pl. 71122334455)!

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 8764

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2018

A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2018. február 24-én valamint március 1-jén és március 2-án kerül sor. Gimnáziumunkba - a mai napig (2018.02.22) - 1306 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 2374 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2018.02.22, 23:15)!

Találatok: 10970

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2018

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2018. február 22-én az esti órákban - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: február 24., valamint március 1. és március 2.)

Találatok: 18363

Osztályozóvizsgák időpontjai, 2017/218, 2. félév

A 2017/2018. tanév téli vizsgaidőszakában osztályozóvizsgák március 14-éig szervezhetőek. A tavaszi vizsgaidőszak – így az előrehozott érettségi vizsgát megelőző – osztályozóvizsgáinak tervezett időpontjai:

Találatok: 6651

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2018

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, szintemelő vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 4626

Beiratkozás felnőttoktatási osztályokba, február 1-ig

Felnőttoktatási tagozatunk 10.FE és 12.FE (intenzív) osztályaiba félévi beiratkozást hirdetünk 2018. február 1-ig, hétfőtől csütörtökig 14-18 óra között személyesen, a felnőttoktatási tagozat titkárságán.

Találatok: 7564

Felsőoktatási felvételi, 2018

2017. december 22-én elindult a 2018. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, azóta lehet jelentkezni a 2018. szeptemberében induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A jelentkezési határidő: 2018. február 15.

Találatok: 2487

Arany Dániel Matematikaverseny

Az Arany Dániel Matematikaversenyen bejutott a második fordulóba Seprős Szilárd, Zemen Gergő (9.B), továbbá Bagoly Edina, és Umana Mauricio Maxwell (10.B). Tanáruk: Kiss Ildikó. Gratulálunk!

Találatok: 1148

BÚÉK!

Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

buekHappy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 1480

Felvételi tájékoztató szülőknek, 2017

Figyelem! Technikai okok miatt a kezdési időpontot kénytelenek vagyunk módosítani!
2017. december 4-én, 17  16:30 órakor az érdeklődő "8. osztályos" szülők számára felvételi tájékoztatót tartunk gimnáziumunk Kodály-termében.

Találatok: 5002

Nagy sikerű nyílt nap a Leöveyben

A fiatalok hangjába beleremegtek az ódon iskolafalak: október 17-én megtartottuk az első nyílt napot a Leövey Klára Gimnáziumban.

Találatok: 3649

Nyílt napok, 2017

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2017. október 17-én és 18-án, valamint november 14-én és 15-én, 9 órától.

Találatok: 12831

Rövid összefoglaló a 2018. évi felvételiről

Kiemelt adatok

Gimnázium neve, címe:

Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium 
1096 Budapest, Vendel u. 1.
OM-azonosító: 035235; telephely kódja: 001

A 2017/2018-as tanévben indítandó csoportok (14-14 fő) adatai:

Fontos dátumok

 Nyílt napok  2017. október 17-18., november 14-15.
 Felvételi tájékoztató szülőknek  2017. december 4.
 Jelentkezési határidő írásbeli felvételire  2017. december 8.
 Írásbeli felvételi vizsgák  2018. január 20. 10 óra
 Felvételi jelentkezési határidő  2018. február 19.
 Szóbeli felvételik  2018. február 24., március 1-2.
 Ideiglenes felvételi jegyzék  2018. március 14.
 Felvételi döntés  2018. április 27.

 

  Részletes felvételi tájékoztatónk

Találatok: 28032

Kenutúra

Vízitúrát szervezünk szeptember 16-án, szombaton délelőtt a Ráckevei-Duna-ágon leöveys diákok és tanárok számára. Az érdeklődők jelentkezését Baráth Béla várja a földszinti 20-as tanári szobában. A részvételi díj: 1400 Ft.

Találatok: 1705

Tanévkezdés, 2017

A tanévnyitó ünnepély - a nappali tagozaton - szeptember 1-jén, 9 órakor kezdődik. (Megjelenés az alkalomhoz illően, azaz: sötét szoknya/nadrág, fehér blúz/ing.) Az ünnepség után három (3) osztályfőnöki óra lesz.

A Felnőttoktatási Tagozat

 • ifjúsági osztályainak szeptember 4-én, hétfőn 12 órakor tanévnyitó ünnepséget tartunk, majd két osztályfőnöki és egy informatika órán vesznek részt a tanulók.
 • az esti, intenzív és digitális osztályokban szeptember 4-én, hétfőn 17 órakor tanévnyitó ünnepséget tartunk, majd utána osztályfőnöki, a digitális tagozaton pedig informatikával egybekötött osztályfőnöki órákra kerül sor.
Találatok: 5579

Beiratkozás 2017

A Leövey Klára Gimnázium 2017-ben induló osztályaiba 2017. június 29-én (csütörtökön), 13-17 óra között lehet/kell beiratkozni. A beiratkozáshoz feltétlenül szükséges:

Találatok: 3579

Vakáció, 2017

vakációA nyári szünetben az alábbi napokon tartunk ügyeletet gimnáziumunkban:

 • július 5., 19.,
 • augusztus 2., 16.

Az ügyeleti napokon 8:30-15:30 óra között várjuk az ügyeket intézni kívánó diákokat, szülőket. Jó pihenést mindenkinek!

Az augusztusi javító-, pótló-, és osztályozóvizsgák időpontjait a nappali tagozatos diákok az Eseménynaptárban, a felnőtt hallgatók a fot.leovey.hu ill. a diki.leovey.hu oldalakon tekinthetik meg!

Találatok: 9319

Szerverkarbantartás

figyelemWebszerverünkben winchestert kell cserélni. Emiatt 2017. június 6-án a kora délutáni órákban a leovey.hu alá tartozó oldalak nem, vagy csak korlátozottan lesznek elérhetők. Megértésüket köszönjük!

Találatok: 1819

Idegen nyelvi beosztás, 2017

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára 2017. szeptemberében induló csoportok beosztása.

Találatok: 3259

Idegen nyelvi szintfelmérők, 2017

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2017. május 23-án (kedden) 15.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2017. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 2912

Gólyatalálkozó: időpontváltozás!

Értesítjük leendő 9.-eseinket, hogy a gólyatalálkozót – rajtunk kívül álló okok miatt - egy héttel későbbre kell halasztanunk. Minden "gólyát" várunk az új időpontban: JÚNIUS 17-ÉN, SZOMBATON 9-12 óra között a gimnázium épületében.

Találatok: 3132

Fakultációs választás, 2017 - 2. forduló

A fakultációs választások véglegesítését (= "tárgyválasztás") május 17., 8 óra és május 19., 17 óra között kell megtenni az e-naplóban. A legfontosabb változás, hogy a kínálat szűkült (a csak egy-két diákot érdeklő fakultációkat kivettük a listákból Frown). A részletek:

Találatok: 4194

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2017

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a finn, és a latin csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 17. 18:00 óra és május 19. 16:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Találatok: 3774

Gyászolunk

Koncsal MártaKoncsal Márta, gimnáziumunk egykori tanára, igazgatóhelyettese életének nyolcvanadik évében, hosszan tartó betegség után elhunyt.

A legendás matematikatanárnő 1959-ben, a Hámán Kató Általános Iskolában kezdett pedagógusként dolgozni, majd hét évig a Fáy András Gimnáziumban tanított. 1971-től oktatott iskolákban. Pályáját számos siker kísérte: diákjai kaptak miniszteri dícséretet, lettek OKTV-n, Arany Dániel Versenyen dobogósok. 1982-ben lett gimnáziumunk igazgatóhelyettese, ezt a megbízást is a tőle megszokott pontossággal, hivatástudattal látta el 1993-ban történő nyugdíjba vonulásáig. De utána is - még több mint egy évtizedig - visszajárt tanítani, okítva diákjainkat, tanácsaival segítve kollégáit. Emlékét megőrizzük.

Koncsal Márta temetése május 29-én 17:15-kor a Szervita téri Szent Anna templomban lesz.

Találatok: 6526

Érettségi, 2017

2017. május 8-án megkezdődik megkezdődött a közel két hónapig tartó "nagy menetelés". Minden - aktuálisan szükséges - információ megtalálható a weblapunk jobb oldalán látható "Érettségi kisokos" blokkban. Tanulmányozd őket alaposan, fontos!

Találatok: 2449

Gólyák nyelvválasztása, 2017

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve a német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket  megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9Ny.E) tagjait. 

Találatok: 4755

Ballagás 2017

Végzős diákjaink ballagására 2017. május 4-én, 11 órakor kerül sor, melyre szerettel várunk minden érdeklődőt!

Találatok: 3098

Fakultációs kínálat 2017/2018-ra

merreÚjabb frisítés! (2017.05.07) Jelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" kell választaniuk 2017. május 15-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban,  2017.05.08-tól! Részletek:

Találatok: 8136

Felvételi végeredmény, 2017

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2017. április 20-án, 12:30-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Találatok: 4610

Előzetes felvételi rangsor, 2017

Frissítés! (2017.03.09, 15:45) Az adatbázist ellenőriztük, a hibákat - reményeink szerint - kijavítottuk, így a lekérdezés már , módosított adatokat szolgáltat.  A tévedésért, az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.

Lezárultak a szóbeli beszélgetések, így a felvételi időszak is. Elkészült az ún. előzetes felvételi jegyzék, amit honlapunkon a szokásos módon - lekérdezhetően, az egyes tagozatokon elért pontszámok, helyezések feltüntetésével  - március 8-án, 16:15 órakor közzétettünk.  Ugrás a lekérdezéshez

Találatok: 5553

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2017

A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2017. február 25-én és március 4-én (kivételes esetben március 3-án) kerül sor. Gimnáziumunkba - a mai napig (2017.02.22) - 1218 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 2164 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2017.02.22, 16:30)!

Találatok: 9840

Szerverleállítás

szünetA szerverszoba szünetmentes tápegységében akkumulátort kell cserélni. A munka idejére - várhatóan 2017. február 21. (kedd), 10-11 óra között - ki fogjuk kapcsolni szervereinket. Megértésüket, türelmüket köszönjük!

Találatok: 1363

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2017

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2017. február 22-én az esti órákban - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: február 25. és március 4.)

Találatok: 13135

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2017

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 4953

Pótló írásbeli felvételi, 2017

Azon diákok számára, akik alapos ok miatt január 21-én nem tudták megírni a központi írásbeli felvételi dolgozatot, 2017. január 26-án (csütörtökön) 14.00-16.00-ig pótló írásbeli vizsgát tartunk. (A távollét igazolását legkésőbb a vizsga megkezdéséig a titkárságon kell leadni.) Az érintettek 13.45-kor a titkárságon jelentkezzenek. További információk...

Találatok: 4295

Gyászolunk

gyászolunkMegrendülten osztozunk a veronai tragédia áldozatai hozzátartozóinak, szeretteinek, barátainak, ismerőseinek gyászában.

Találatok: 6448

Karbantartás

A mai napon (2017.01.06) - várhatóan 13 és 16 óra között - szervereink (az e-naplót kivéve)  karbantartás miatt nem lesznek elérhetők. Türelmüket köszönjük!

Találatok: 794

BÚÉK!

2017Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 1484

Felsőoktatási felvételi, 2017

2016. december 22-én elindult a 2017. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás, azóta lehet jelentkezni a 2017. szeptemberében induló alap-, osztatlan mester- és mesterképzésekre, valamint felsőoktatási szakképzésekre. A jelentkezési határidő: 2017. február 15.

Találatok: 3479

Szaktanári fogadóest

Szaktanáraink 2016. november 17-én, 17 órától fogadóestet tartanak a gyermekeik előmenetele iránt érdeklődő szülők számára. Bejelentkezés: az e-napló "Fogadóóra" menüpontjában!

Találatok: 1967

Telefonos elérésünk szünetel

Kedves Szülők, Érdeklődők!

Ezúton kérjük megértésüket, rajtunk kívül álló okokból, iskolánk telefonos elérése előre láthatóan 1-2 napig szünetel (november 7-8?).

Iskolánkat e-mailben tudják elérni.

Az okozott kellemetlenségért mi kérünk elnézést!

Találatok: 1055

Corvinus próbanyelvvizsga

2016. október 27-én gimnáziumunk - mint a a Budapesti Corvinus Egyetem Nyelvvizsgaközpontjának vizsgafelkészítő partnerintézménye - angol és német nyelvből próbanyelvvizsgát szervez. Tudnivalók:

Találatok: 2581

Induló osztályaink, 2017

A 9. évfolyamon induló képzéseink programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy diákjaink érdeklődésüknek, pályaválasztási szándékaiknak megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Találatok: 13214

Rövid összefoglaló a 2017. évi felvételiről

Felvételi tájékoztató letöltése:
fekete-fehér változat (pdf, 300 kB);

Kiemelt adatok

Gimnázium neve, címe:

Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium 
1096 Budapest, Vendel u. 1.
OM-azonosító: 035235; telephely kódja: 001

A 2017/2018-as tanévben indítandó csoportok adatai:

Fontos dátumok

 Nyílt napok  2016. október 18-19., november 8-9.
 Felvételi tájékoztató szülőknek  2016. december 6.
 Jelentkezési határidő írásbeli felvételire  2016. december 9.
 Írásbeli felvételi vizsgák  2017. január 21. 10 óra
 Felvételi jelentkezési határidő  2017. február 15.
 Szóbeli felvételik  2017. február 25., március 3-4.
 Ideiglenes felvételi jegyzék  2017. március 10.
 Felvételi döntés  2017. április 26.

 

További információk...

Találatok: 16181

Nyílt napok, 2016

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2016. október 18-án és 19-én, valamint november 8-án és 9-én, 9 órától.

Találatok: 9468

Tanévkezdés, 2016

tanévnyitó ünnepély - a nappali tagozaton - szeptember 1-jén, 9 órakor kezdődik. (Megjelenés az alkalomhoz illően, azaz: sötét szoknya/nadrág, fehér blúz/ing.) Az ünnepség után három (3) osztályfőnöki óra lesz.

A Felnőttoktatási Tagozat tanévnyitó ünnepélyére szeptember 1-jén, 17 órakor kerül sor, amit szintén osztályfőnöki órák követnek.

Találatok: 6321

Gólyatábor 2016

2016. augusztus 22-én, hétfőn 9:45-kor indulunk a gólyatáborozók csapatával a XIV. kerületi Stadionok buszpályaudvarról Parádfürdőre, a Kalandvár ifjúsági táborba. Kérjük a „gólyákat”, hogy legkésőbb 9:30-ig érkezzenek meg a Volánbusz állomására! A táborozáshoz szükség lesz az   itt mellékelt szülői igazolásra, amit kitöltve és aláírva az osztályfőnöknek kell átadni az induláskor! Szerdán dél körül érkezünk vissza a Stadionokhoz.

Találatok: 2773

Beiratkozás 2016

A Leövey Klára Gimnázium 2016-ban induló osztályaiba 2016. június 23-án (csütörtökön), 13-17 óra között lehet/kell beiratkozni. A beiratkozáshoz feltétlenül szükséges:

Találatok: 3070

Vakáció, 2016

vakációA nyári szünetben az alábbi napokon tartunk ügyeletet gimnáziumunkban:

 • június 29.,
 • július 6., 13., 20., 27.,
 • augusztus 3., 10., 17.
Találatok: 2688

Idegen nyelvi beosztás, 2016

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára 2016. szeptemberében induló csoportok beosztása.

Találatok: 3473

Idegen nyelvi szintfelmérők, 2016

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2016. május 18-án (szerdán) 15.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2016. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 4292

Fakultációs választás, 2016 - 2. forduló

A fakultációs választások véglegesítését (= "tárgyválasztás") május 13., 17 óra és május 19., 12 óra között kell megtenni az e-naplóban. A legfontosabb változás, hogy a kínálat szűkült (a csak egy-két diákot érdeklő fakultációkat kivettük a listákból Frown). A részletek:

Találatok: 3421

Gólyák nyelvválasztása, 2. kör, 2016

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a finn csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 10. 18:00 óra és május 13. 16:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Találatok: 3782

Gólyák nyelvválasztása, 2016

(Frissítés: a választást lezártuk!) Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve a német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket  megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9Ny.E) tagjait. 

Találatok: 6184

Érettségi, 2016

2016. május 2-án megkezdődik megkezdődött a közel két hónapig tartó "nagy menetelés". Minden - aktuálisan szükséges - információ megtalálható a weblapunk jobb oldalán látható "Érettségi kisokos" blokkban. Tanulmányozd őket alaposan, fontos!

Találatok: 2915

Fakultációs kínálat 2016/2017-re

merreJelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" kell választaniuk 2016. május 11-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban,  2016.05.04-től! Részletek: (frissítve!)

Találatok: 6148

Gólyahír(ek), 2016

gólyaFrissen felvételt nyert, új diákjaink számára fontosak az alábbi  információk, határidők. (A részleteket a felvételről szóló - postai úton elküldött - hivatalos értesítő tartalmazza, illetve később a honlapon lesznek olvashatók.)

Találatok: 3738

Felvételi végeredmény, 2016

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2016. április 20-án, 12:30-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Találatok: 4381

Tájékoztató a sztrájkról

2016. április 20-ára (szerdára) egész napos sztrájkot hirdetett a Pedagógusok Szakszervezete, amit támogat a Civil Közoktatási Platform is.

Gimnáziumunkban megalakult a sztrájkbizottság: előzetes tájékoztatásuk szerint  számos kolléga részt fog venni a sztrájkban. Így a tanítási órákat nem tudjuk megtartani, ún. tanítás nélküli munkanap lesz iskolánkban.

A tanulók biztonságáról, felügyeletéről természetesen gondoskodunk; az iskolai menzán étkezőknek biztosítjuk az ebédelési lehetőséget.

Budapest, 2016. április 18.

Igazgatóság

PS.
Kérjük, olvassa el az  iskolai sztrájkbizottság levelét is!

Találatok: 2339

Április 20.: a sztrájkbizottság levele

Tisztelt Szülők!

A Pedagógusok Sztrájkbizottsága felhívására 2016. április 20. napjára szervezett egész napos sztrájkhoz iskolánk is csatlakozik azért, hogy nyomatékot adjunk követeléseinknek, és elfogadható megoldások kidolgozására kényszerítsük a Kormányt.

Kérjük, támogassa akciónkat, hiszen mindez az Ön gyermeke érdekében is történik! A sztrájkköveteléseket magyarázatokkal ellátva a  PSZ honlapján olvashatja.

A sztrájkban a nevelőtestület többsége részt kíván venni, így előreláthatólag a sztrájk idején oktató-nevelő munkát nem végzünk. 2016. április 20. iskolánkban tanítás nélküli munkanap lesz. Természetesen  az elégséges szolgáltatás keretében a gyermekek felügyeletéről és étkeztetéséről gondoskodunk. (Amennyiben  úgy dönt, hogy aznap nem küldi iskolába gyermekét, kérjük, kedden reggel 8.00-8.30 között mondja le a 20-i ebédet a MenzaInfo oldalon található elérhetőségeken!)

Kérjük, támogassák egész napos akciónkat! Megértésüket, támogatásukat ezúton is köszönjük.

Budapest, 2016. április 18.

A Leövey Klára Gimnázium sztrájkbizottsága

Találatok: 3802

Tájékoztatás

Tisztelt Szülők!

2016. április 15-én reggel 8.00-10.00 óra között iskolánkban számos pedagógus és alkalmazott sztrájkolni fog. Az így - részben - elmaradó órák idejére a diákok felügyeletét biztosítjuk. A harmadik órától kezdve valamennyi órát megtartjuk.

Megértésüket, támogatásukat köszönjük!

Találatok: 1737

Előzetes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2016

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

A most lekérdezhető rangsorok több szempontból is csak előzetesnek, ideiglenesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban (2016-ban: 2016.03.16-17.) egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. ... A módosítás során ... az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be (erről bővebben a  GYIK-ben), továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható...." ,  tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is - akár jelentős mértékben - módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 1057 tanuló 1880 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A tanév rendjéről szóló rendelet szerint az Oktatási Hivatal 2016. április 19-ig visszaküldi a - módosított - tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2016. április 26-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:

 • amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
 • azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
 • a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója (pl. 71122334455)!

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 9198

Előzetes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2017

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

A most lekérdezhető rangsorok több szempontból is csak előzetesnek, ideiglenesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban (2017-ben: 2017.03.16-17.) egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. ... A módosítás során ... az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be (erről bővebben a  GYIK-ben), továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható...." ,  tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is - akár jelentős mértékben - módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 1218 tanuló 2164 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A tanév rendjéről szóló rendelet szerint az Oktatási Hivatal 2017. április 19-ig visszaküldi a - módosított - tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2016. április 26-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:

 • amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
 • azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
 • a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója (pl. 71122334455)!

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 10230

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2016

Frissítve! A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2016. február 20-án és 27-én (kivételes esetben február 26-án) kerül sor. Gimnáziumunkba - a mai napig (2016.02.18) - 1046 1057 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 1849 1870 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2016.02.17 21:15)!

Találatok: 12018

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2016

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2016. február 18-án az esti órákban - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: február 20. és február 27.)

Találatok: 4595

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2016

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 6502

BÚÉK!

buékMinden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 1591

Boldog karácsonyt!

Minden leöveysnek és nem leöveysnek békés, boldog karácsonyt kívánunk!

Merry Christmas! Hyvää joulua! Joyeux Noël! Fröhliche Weihnachten! Natale hilare! Priecigus Ziemsvetkus! Feliz Navidad! S Rozhdestvom Khristovym Pozdravlyenie! Feliz Natal! God Jul! Buon Natale!

Sebő Ferenc - Nagy László: Játék karácsonykor

Találatok: 1987

Érettségi 2017: mintafeladatok, mintatételek

2017-ben - vagy később - érettségizők, figyelem! Az OFI honlapján már tanulmányozhatók  hét tantárgy mintafeladatai, javítási útmutatókkal együtt.

Frissítés! (2017.01.17.)

Az oktatás.hu-n a 2017. január 1-től hatályos követelményeknek megfelelő mintafeladatok és mintatételek a  2017. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai között, az adott vizsgatárgynál találhatók meg.

Találatok: 15362

Gyászolunk

Buró EditBuró Lászlóné - kedves, szeretett, tisztelt nyugdíjas kollégánk - rövid, súlyos betegség után elhunyt.

Buró Lászlóné - vagy ahogy legtöbben ismerték: Buró Edit - 1967-ben kezdett el tanítani, 1974-től gimnáziumunkban matematika szakos tanárként tevékenykedett.  Több mint egy évtizeden át vezette a matematika munkaközösséget, hosszú éveken át volt az iskolai szakszervezet vezetője, majd a kollégák bizalmából a Közalkalmazotti Tanács első elnöke. Sok-sok éven át szervezte diákjaink továbbtanulását, vezette az osztályfőnöki munkaközösséget. 2007-ben nyugdíjba vonult, de azóta is rendszeres - és örömmel látott - vendége volt iskolai rendezvényeinknek.

Mindig derűs, mindenben a jót kereső/meglátó, mindig harmóniát sugárzó személyiségének emlékét megőrizzük.

A gyászjelentés

Találatok: 2071

Őszi szünet

Az őszi szünet 2015. október 26-tól 30-ig tart. A szünet utáni első tanítási nap: november 2., hétfő.

Találatok: 1719

Induló osztályaink, 2016

A 9. évfolyamon induló képzéseink programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy diákjaink érdeklődésüknek, pályaválasztási szándékaiknak megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Találatok: 13480

Rövid összefoglaló a 2016. évi felvételiről

Felvételi tájékoztató letöltése:
fekete-fehér változat (pdf, 300 kB);
színes változat (pdf, 1,8 MB)

Kiemelt adatok

Gimnázium neve, címe:

Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola
1096 Budapest, Vendel u. 1.
OM-azonosító: 035235; telephely kódja: 001

A 2016/2017-es tanévben indítandó csoportok adatai:

Fontos dátumok

 Nyílt napok  2015. október 20-21., november 10-11.
 Felvételi tájékoztató szülőknek  2015. december 1.
 Jelentkezési határidő írásbeli felvételire  2015. december 8.
 Írásbeli felvételi vizsgák  2015. január 17. 10 óra
 Felvételi jelentkezési határidő  2016. február 12.
 Szóbeli felvételik  2016. február 20., 26-27.
 Ideiglenes felvételi jegyzék  2016. március 9.
 Felvételi döntés  2016. április 26.

 

 További információk...

Találatok: 28194

Nyílt napok, 2015

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2015. október 20-án és 21-én, valamint november 10-én és 11-én, 9 órától.

Találatok: 8722

Sportköri jelentkezés!

A kötelező mindennapos testnevelés keretében idén már minden diákunknak (kivéve a 13.E osztályt) sportköri foglakozást kell választania. A választást az e-naplóban kell megtenni, szeptember 8-a 14 óra és szeptember 11-e 20 óra között.  A legfontosabb tudnivalók:

Találatok: 3502

Ebédbefizetés

Ebédbefizetés 2015 októberére: 2015.09.16-án és 17-én délelőtt 8.00 - 13.00 óráig.

Téritési díj: 16 napra 4560 Ft  (50%: 2270 Ft) 

Pót befizetési időpont: 2015.09.21-én  8.00-13.00 óráig.

Találatok: 2119

A Leövey Gimnázium Felnőttoktatási Tagozata

Felnőttoktatási Tagozatunkon tanulóink gimnáziumi tanulmányokat folytathatnak, és felkészülhetnek az érettségi vizsgára. A Felnőttoktatási Tagozat osztályait azoknak a 16. életévüket betöltött fiataloknak és felnőtteknek indítjuk, akik nappali rendszerű oktatásban nem tudtak tanulni, vagy nem tudták befejezni a gimnáziumot.

A felnőttoktatási tagozaton négy oktatási forma működik: esti tagozat, intenzív tagozat, ifjúsági tagozat, digitális (távoktatási) tagozat és levelező tagozat.

Tanított tantárgyak: magyar irodalom és művészet, magyar nyelv, történelem és társadalomismeret, angol nyelv, matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz, informatika. Az ifjúsági tagozaton tanított további tantárgyak: idegen nyelv (német, francia), dráma, média, vizuális kultúra, ének, etika.

Általános szabályok

 • A tanítási órákon a jelenlét kötelező, az esetleges hiányzást igazolni kell (orvosi, munkahelyi stb. igazolás).
 • Az esti, az intenzív és a digitális tagozaton a számonkérés beszámolókon történik, az év végi osztályzatot a tanulók a beszámolóeredményeik alapján kapják. Az ifjúsági tagozaton a számonkérés a nappali tagozatéhoz hasonlóan történik (órai feleletek, dolgozatok, egyéb számonkérési formák).
 • A felsőbb évfolyamba lépés feltétele: legalább elégsége osztályzat az előző évfolyam minden tantárgyából.
 • A tanulmányok a 12. év végén érettségi vizsgával zárulnak: az érettségi vizsga a nappali tagozatok követelményei és feltételei szerint zajlik. A sikeres vizsgáról a tanuló érettségi bizonyítványt kap, amely egyenértékű a nappali tagozatok érettségijével.
 • Az ifjúsági és a digitális tagozatra beiratkozóknak rendelkezni kell szélessávú internet-elérhetőséggel.
 • A tanulói jogviszony a beiratkozással jön létre. A beiratkozással a tanuló vállalja, hogy betartja az iskola előírásait, házirendjét. A beiratkozáshoz szükséges dokumentumok: személyi iratok, TAJ kártya, korábbi bizonyítvány(ok).
 • A tankönyveket, taneszközöket a szaktanárok tájékoztatása alapján a tanulóknak kell beszerezni.
 • A tanulmányi idő alatt a tagozattípusnak megfelelő diákigazolvány igényelhető.
 • A felnőtt tanulók jogosultak használni az iskola létesítményeit, eszközeit (pl. számítógép, könyvtár).
 • A jogszabályokban meghatározott feltételek szerint családi pótlék igényelhető. Társadalombiztosítás csak az ifjúsági osztály tanulóinak jár.

A felnőttoktatási tagozat oktatási formái

Esti tagozat

Tanulmányi idő: 4 év (korábbi, sikeresen elvégzett középiskolai évek esetén kevesebb).
Tanítás: heti három napon, 15.00-19.30 óra között.
Számonkérés: évi 3 kötelező beszámoló minden tárgyból (november, február, május-június), valamint a szakatanárok által adott további feladatok elvégzése.
Felvétel: a korábbi általános vagy középiskolai tanulmányok alapján, a szakmunkás-bizonyítvány beszámítható.

Intenzív tagozat

Tanulmányi idő: 2 év (korábbi, sikeresen elvégzett középiskolai évek esetén kevesebb).
Tanítás: heti három napon 15.00-19.30 óra között.
Számonkérés: évi 1 (irodalomból és történelemből évi 2) kötelező beszámoló minden tárgyból és év végi vizsga? valamint a szakatanárok által adott további feladatok elvégzése.
Felvétel: a korábbi általános vagy középiskolai tanulmányok alapján, előző évfolyam legalább 3,5-ös tanulmányi átlaga, a szakmunkás-bizonyítvány beszámítható.

Ifjúsági tagozat

Tanulmányi idő: 4 év (korábbi, sikeresen elvégzett középiskolai évek esetén kevesebb).
Tanítás: jelenléti órák heti négy napon 12.00-17.15 óra között, valamint 1 távoktatott (digitális) tanítási nap.
Számonkérés: órai feleletek, dolgozatok, egyéb számonkérési formák (kiselőadás, projektmunka, önálló művészi alkotás stb.).
Felvétel: a korábbi általános vagy középiskolai tanulmányok alapján.

Digitális Középiskola

Tanulmányi idő: 4 év (korábbi, sikeresen elvégzett középiskolai évek esetén kevesebb).
Tanítás: jelenléti órák heti egy napon 15.00-19.30 óra között, valamint heti 12-15 távoktatott (digitális) tanóra.
Számonkérés: évi 3 kötelező beszámoló minden tárgyból (november, február, május-június), valamint a szakatanárok által adott további feladatok elvégzése.
Felvétel: a korábbi általános vagy középiskolai tanulmányok alapján, a szakmunkás-bizonyítvány beszámítható.

Levelező tagozat

Tanulmányi idő: 4 év (korábbi, sikeresen elvégzett középiskolai évek esetén kevesebb).
Tanítás: jelenléti órák heti egy napon, valamint a szaktanárok által előírt tananyag önálló otthoni tanulása.
Számonkérés: évi 3 kötelező beszámoló minden tárgyból (november, február, május-június), valamint a szakatanárok által adott további feladatok elvégzése.
Felvétel: a korábbi általános vagy középiskolai tanulmányok alapján, a szakmunkás-bizonyítvány beszámítható.

Kinek melyik tagozatot javasoljuk?

Esti tagozat

Az esti tagozat a legnagyobb jelenléti óraszámú tagozat. Ezért ebben az oktatási formában van igazán lehetőség a korábbi ismeretek pótlására, az alaposabb tanári magyarázatra, a több gyakorlásra. Annak érdemes az esti tagozatot választani,

 • aki nagyon régen vagy gyenge eredménnyel végezte korábbi tanulmányait,
 • akinél fennáll a veszély, hogy nem tud minden órán jelen lenni,
 • akinek szükséges a több gyakorlás és a tanári segítség,
 • aki hallás után tanul könnyebben.

Intenzív tagozat

Az intenzív tagozat két év alatt készít fel az érettségi vizsgára, ami azt jelenti, hogy a 4 gimnáziumi év tananyagát két év alatt kell elsajátítani a tanulóknak. Ehhez jó alapok, komoly szorgalom, kitartás és önállóság szükséges. Annak érdemes az intenzív tagozatot választani,

 • aki korábbi tanulmányaiban jó eredményeket ért el,
 • aki minden órán jelen tud lenni,
 • aki képes és akar önállóan is készülni az órai tanulás mellett.

Ifjúsági tagozat

Az ifjúsági osztályba 16-22 éves kor között lehet beiratkozni. Az ifjúsági osztály a nappali munkarend szerint szerveződik, nappali jellegű számonkérési formákkal. Ifjúsági tagozatra annak érdemes beiratkozni,

 • aki fiatalabb életkorú, de a nappali oktatásból valamilyen okból kiszorult (betegség, családi körülmény, munkavállalás),
 • akinek még több, külön tanári segítségre, támogatásra van szüksége,
 • akinek a nappali tagozat számonkérési formái (dolgozat, felelet) jobban mennek, mint a vizsga formájú számonkérések.

Digitális Középiskola

A Digitális Középiskola kevert oktatási forma, ami azt jelenti, hogy a jelenléti konzultációs órák mellett nagyobb számú távoktatott órában kell tanulni a tanulóknak. A távoktatás egy digitális felületen keresztül történik, az ott található digitális tananyag és a szaktanárok segítségével. A távoktatott órákat a diákok heti rendszerességgel, de saját maguk által választott időpontokban teljesíthetik. A digitális oktatást azoknak ajánljuk,

 • akinek vannak alapszintű számítógép-használói ismeretei, szívesen ül a gép mellett, és eligazodik a digitális világban,
 • akinek megvannak az önálló tanuláshoz szükséges képességei,
 • aki kellő önfegyelemmel, akaraterővel rendelkezik az önálló időbeosztáshoz és az önálló tanuláshoz.

Levelező tagozat

A levelező tagozaton kell a leginkább önállóan tanulni. Ebben az oktatási formában nagyon kevés iskolai tanítási óra van, lényegében önállóan kell tanulni, felkészülni. A tanítási órákon inkább csak az önállóan megtanult tananyaggal kapcsolatban fölmerült kérdéseket lehet megbeszélni. Annak érdemes a levelező tagozatot választani,

 • aki keveset tud az iskolai órákon részt venni, de sok ideje van az otthoni, önálló tanulásra,
 • akinek vannak komoly előzetes ismeretei, tudása (például informatikából, angolból, matematikából),
 • aki képes a legnehezebb tárgyakat is önállóan tanulni, szeret olvasni, sokat tud gyakorolni, felkészülni.

2015. szeptember 1.

Találatok: 38271

Tankönyvek átvétele, 2015

Frissítve! A tankönyvek átvételének rendje - ismét - megváltozott az elmúlt tanévi eljáráshoz képest. A legfontosabb tudnivalók a következők.

Találatok: 4392

Tanévkezdés 2015

Frissítve!tanévnyitó ünnepély - a nappali tagozaton - szeptember 1-jén, 9 órakor kezdődik. (Megjelenés az alkalomhoz illően, azaz: sötét szoknya/nadrág, fehér blúz/ing.) Az ünnepség után három (3) osztályfőnöki óra lesz.

Találatok: 4300

Gólyatábor 2015

2015. augusztus 24-26. között Parádfürdőn táborozunk leendő kilencedikes diákjainkkal. A busz augusztus 24-én, hétfőn 10 órakor indul a XIV. kerületi Stadionok buszpályaudvarról. Gyülekező 9:30 - 9:45 között!

Találatok: 3552

Gyászolunk

KarinaMegrendülten tudatjuk, hogy kedves tanítványunk, a 12.E osztály diákja, Nagy Karina tragikus körülmények között elhunyt.

Emlékét megőrizzük.

Találatok: 3663

Vakáció, 2015

vakációFrissítve! A nyári szünetben az alábbi napokon tartunk ügyeletet gimnáziumunkban:

 • július 1., 8., 15., 22., 29.
 • augusztus 5., 12, 19.
Találatok: 3262

OKTV kiírás, 2015/2016

Az oktatas.hu-n megjelentek a 2015/2016. tanévi OKTV-vel kapcsolatos tudnivalók. Külön felhívjuk a figyelmet az ún. "pályázatos tantárgyak" (dráma, földrajz, ...) kiírására, mivel a - meghirdetett témakörökben elkészítendő - pályamunkák megvalósítása elég sok időt igényel!   A versenykiírások

Találatok: 3783

OKTV kiírás, 2016/2017

Az oktatas.hu-n megjelentek a 2016/2017. tanévi OKTV-vel kapcsolatos tudnivalók. Külön felhívjuk a figyelmet az ún. "pályázatos tantárgyak" (dráma, földrajz, történelem, ...) kiírására, mivel a - meghirdetett témakörökben elkészítendő - pályamunkák megvalósítása elég sok időt igényel!   A versenykiírások

Találatok: 10755

Beiratkozás 2015

A Leövey Klára Gimnázium 2015-ben induló osztályaiba 2015. június 25-én (csütörtökön), 13-17 óra között lehet/kell beiratkozni. A beiratkozáshoz feltétlenül szükséges:

Találatok: 2906

Gólyatalálkozó 2015

Szeretettel várjuk leendő 9.-eseinket június 6-án, szombaton az első, ismerkedő "gólyatalálkozóra", amelyet a gimnázium épületében tartunk 9 és 12 óra között. Gyülekező: 8.45-től az iskola épületében, a második emeleti Kodály-teremben.

Találatok: 2660

Idegen nyelvi szintfelmérők, 2015

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2015. május 19-én (kedden) 15.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2015. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 3358

Idegen nyelvi beosztás, 2015

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára 2015. szeptemberében induló csoportok beosztása.

Találatok: 3403

Fakultációs választás, 2015 - 2. forduló

A fakultációs választások véglegesítését (= "tárgyválasztás") május 16., 16 óra és május 20., 20 óra között kell megtenni az e-naplóban. A legfontosabb változás, hogy a kínálat szűkült (a csak egy-két diákot érdeklő fakultációkat kivettük a listákból Frown). A részletek:

Találatok: 3331

Nyelvválasztás, 2. kör, 2015

A múlt héten gólyáink - leendő diákjaink - döntő többsége megadta, hogy mely nyelveket szeretné 2. idegen nyelvként tanulni. A jelentkezések alapján a portugál csoportot sajnos nem tudjuk elindítani; továbbá voltak akik nem választottak nyelvet. Ezért május 11. 21:00 óra és május 14. 20:00 óra között lehetőséget biztosítunk a választás módosítására, véglegesítésre.

Találatok: 2556

Breaking news: Szavazzatok!

Gimnáziumunk tanári csapata (The Happy Cranks Team, tagjai: Somlyai Gabriella, Baráth Béla, Vonnák Norbert) bejutott az Amerikai Nagykövetség és az IATEFL Hungary szervezésében megrendezett egyhetes mobil nyelvtanító applikáció fejlesztő verseny döntőjébe (azaz ők képviselik Magyarországot!). A verseny a végéhez érkezett, közönségszavazatok leadására ma délután van lehetőség! Minden szavazatnak örülünk, és köszönjük!

A link: http://strawpoll.me/4307723

Találatok: 1277

Gólyák nyelvválasztása, 2015

Gimnáziumunk diákjai első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket mindannyian megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9.Ny) tagjait.

Találatok: 4957

Érettségi, 2015

2015. május 4-én megkezdődik megkezdődött a közel két hónapig tartó "nagy menetelés". Minden - aktuálisan szükséges - információ megtalálható a weblapunk jobb oldalán látható "Érettségi kisokos" blokkban. Tanulmányozd őket alaposan, fontos!

Találatok: 2877

Nyári táborok

Gimnáziumunk tanárai több tábort is szerveznek érdeklődő diákjaink számára:

 • Vándortábor a Balaton-felvidéken (2015.06.29-07.06.) (Új!)
 • Médiatábor Parádfürdőn (2015.07.06-10.)
 • Sporttábor Balatonlellén (2015.08.14-19.)

Néhány tudnivaló:

Találatok: 2747

Gólyahír(ek)

gólyaFrissen felvételt nyert, új diákjaink számára fontosak az alábbi  információk, határidők. (A részleteket a felvételről szóló - postai úton elküldött - hivatalos értesítő tartalmazza, illetve később a honlapon lesznek olvashatók.)

Találatok: 4037

Felvételi végeredmény, 2015

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2015. április 22-én, 18:20-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Találatok: 4470

Fakultációs kínálat 2015/2016-ra

merreJelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes tanulóinknak "nagyfaktot" kell választaniuk 2015. május 14-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban,  2015.05.07-től! Részletek (frissítve!):

Találatok: 4946

A tankönyvrendelés menete, 2015

könyvekA hatályos - viszont éppen módosítás alatt álló április 18-án módosított - tankönyvrendelet  idén is rendkívül kevés időt (amibe ráadásul a húsvéti szünet is beleesett) ad a tankönyvrendelés lebonyolítására, így ismét kérjük a szülők és diákok fokozott együttműködését. A teendők, határidők a következők:

Találatok: 5395

Szaktanári fogadóest

Április 9-én, 17:00-19:00 óra között szaktanáraink fogadóestet tartanak. Az egyes tanárok fogadóóráira az e-naplóban lehet regisztrálni, a Fogadóra menüpontban.

Találatok: 1194

Tavaszi szünet

A tavaszi szünet - a 2014/15-ös tanév rendjére vonatkozó EMMI rendeletnek megfelelően - 2015. április 2-től 2015. április 7-ig tart. A szünet utáni első tanítási nap 2015. április 8.

Találatok: 2520

Erudita Műveltségi Vetélkedő

erudiaTudod, hogy a Langerhans-szigeteket nem a földgömbön kell keresni? Mindenkinél gyorsabban vágod rá, hogy ki a Titanic főszereplője? Vagy csak egyszerűen szereted az ötletes kérdéseket, és szívesen összemérnéd tudásod másokkal?

Gyere el az Erudita Műveltségi Vetélkedőre 2015. április 18-án szombaton egy társaddal és gyűrjétek le a többi csapatot! A nevezés díjtalan, viszont a legjobb helyen végzőket értékes nyeremények várják! Feltétel csak egy van: hogy 9-11. évfolyamosok legyetek mindketten! Jelentkezési határidő: április 1.

Találatok: 1682

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2015

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

A most lekérdezhető rangsorok több szempontból is csak előzetesnek, ideiglenesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "Az általános iskola a tanév rendjéről szóló miniszteri rendeletben meghatározott időszakban (2015-ben: 2015.03.16-17.) egy alkalmat köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot. ... A módosítás során ... az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett középfokú iskolához újabb tanulmányi terület írható be (erről bővebben a  GYIK-ben), továbbá az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható...." ,  tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is - akár jelentős mértékben - módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 1111 tanuló 1988 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A tanév rendjéről szóló rendelet szerint az Oktatási Hivatal 2015. április 17-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2015. április 24-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:

 • amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
 • azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
 • a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező tanuló 11 jegyű oktatási azonosítója (pl. 71122334455)!

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 11375

Felvételi adatok évről évre - frissítve!

A jelentkezési lapok beérkezése, adataik rögzítése után frissítettük - 2002 óta folyamatosan vezetett, karbantartott - a  legfontosabb felvételi információkat (jelentkezések száma, írásbelik eredményei, jelentkezések beérkezése, ...)  nyilvántartó oldalainkat. Íme...

Találatok: 3900

Szóbeli felvételi beosztás lekérdezése, 2015

A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2015. február 21-én és 28-án (kivételes esetben február 27-én) kerül sor. Gimnáziumunkba - a mai napig - 1111 diák jelentkezési lapja érkezett be, összesen 1988 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2015.02.19 13:10)!

Találatok: 14142

A szóbeli felvételik beosztásáról

Folyamatosan, nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2015. február 19-én az esti órákban - tudjuk weblapunkon közzétenni. Megértésüket, türelmüket köszönjük! (Szóbeli vizsganapjaink: február 21. és február 28.)

Frissítés (2015.02.17 17:40): Hétfőn (február 16-án) délután a postás 650 jelentkezési lapot hozott. Ezek adatainak rögzítését befejeztük, de ma (kedden) is érkezett egy újabb jelentős adag...

Találatok: 5732

Nyilvános érettségi anyagok

A 2018. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai

Az érettségi vizsga részletes követelményeiről szóló 40/2002. (V. 24.) OM rendelet 1/A. §-a szerint:

A vizsgaanyagok elkészítéséért felelős intézménynek az érettségi vizsgával összefüggő, az általános és részletes követelményekből levezethető, a vizsgaleírásnak megfelelő, a vizsgát érintő tartalmi és eljárásbeli tudnivalókat a május-júniusi vizsgaidőszak kezdete előtt legalább hatvan nappal nyilvánosságra kell hoznia, és a vizsgára jelentkezők számára elérhetővé kell tennie.

Középszintű vizsgák

Emelt szintű vizsgák

Az emelt szintű vizsgák vonatkozó anyagai az OH honlapján, A 2018. május-júniusi érettségi vizsgák nyilvánosságra hozott anyagai cím alatt találhatók meg.

Kiegészítés: laborunk erős kihasználtsága miatt csak az emelt szintű fizika szóbeli érettségik (2018.06.11-14.) előtti héten tudjuk az OH honlapon leírt - és illusztrált - kísérleteket összeállítani. Tehát június 6-án és 7-én - szerdán és csütörtökön - 11-17 óra között lehet a kísérleteket megtekinteni, illetve fogjuk azokat bemutatni.

Barabás Péter laborvezető

Találatok: 7637

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2015

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 7705

Új félév, új órarend...

Január 19-től némileg - azaz néhány osztályban - változik az órarend. A módosítások már megtekinthetők az e-naplóban.

Találatok: 1771

BUÉK!

buekMinden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo

Találatok: 1480

Megjelent a 2015-ös felsőoktatási felvételi tájékoztató

A 2015-ös felsőoktatási felvételi eljárás szabályait tartalmazó Tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések december 23. óta tanulmányozhatók a Felvi.hu honlapon. (Figyelem: a Tájékoztató csak itt, és csak elektronikusan érhető el!) Maga a felvételi jelentkezés - melynek határideje 2015. február 15. - az E-felvételin keresztül történik, a Felvin történő regisztráció után. Bővebben...

Találatok: 4623

Adománygyűjtés

Iskolánk diákjai és tanárai az ünnep előtti időszakban három jótékonysági adománygyűjtő akcióban vettek részt. Ezek jóvoltából  játékokat, mesekönyveket, kézzel készített egyedi díszeket, csokikat, valamint 20 mikuláscsomagot juttattunk el a battai adományfutás által támogatott három gyermekotthonba. A Menhely Alapítvány számára 60 törölközőt, a Máltai Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójára 15 ajándékcsomagot állítottunk össze. A szervezetek nevében is köszönjük mindenkinek a támogatást!

Találatok: 1802

„A mi városunk, a mi kerületünk” lengyel-magyar pályázat

A kerületi „MEDÁLIÁK” Művészeti, Kulturális és Oktatási Egyesület és a krakkói Fundacja Nowe Centrum közös pályázatának köszönhetően három leöveys diákunk: Kovács Kincső, Marozs Kinga és Pethes Vivien (10.C) az őszi szünetben részt vehetett egy krakkói jutalom tanulmányúton. A diákok az Egyesületnél már több programban vettek részt. Most megismerhették a partner szervezet tevékenységét és diákjait, valamint Krakkó nevezetességeit, majd fogadhatták a krakkói diákok csoportját Budapesten.

A diákok pályázati tevékenységéből nyílt „A mi városunk, a mi kerületünk” című kiállítás december 18-ig tekinthető meg a II. emeleti Galériában.

Találatok: 1557

Szalagavató

December 6-án, szombaton, 18 órai kezdettel tartjuk végzős évfolyamunk szalagavató bálját a Pestszentimrei Sportkastélyban, amelyre szeretettel várjuk meghívott vendégeinket.
Az ünnepségre belépőt az iskolában lehet vásárolni. Felhívjuk a figyelmet, hogy aznap a helyszínen már nem lesz jegyárusítás.

Találatok: 2527

Almaevési Guinness-rekordkísérlet

Iskolánk 5 osztálya vesz részt az Országos Egészségfejlesztési Intézet legújabb kampányához kapcsolódó Guinness-rekordkísérletben december 5-én 13 órakor.

A cél, hogy a Leövey szomszédságában található SOTE elméleti épülettömbje előtti területen egy időben ezren egyenek almát. A kampány és a rekordkísérlet célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozás, a fiatalok zöldség-gyümölcs fogyasztásának fontosságára.

A rekordkísérlet felállításában bárki részt vehet! Részletek az EOK honlapján.

Találatok: 1245

Segítség a rászorulóknak – Karácsonyi akciók a Leöveyben

A Karácsony közeledtével többet gondolunk mindazokra, akik nélkülözésben, szegénységben, nagy nehézségek közt élik mindennapjaikat. Mindenkihez sajnos nem juthatunk el, de megmutathatjuk a segítség, az összefogás és a jó szándék erejét! Iskolánk a téli időszakban három segítő kampányhoz csatlakozik:

Találatok: 6951

Tájoló

... avagy pályaorientációs napok a Leöveyben.

Kedves volt Leöveysek, kedves Szülők!
2015. január 21-22-én Tájoló címmel pályaorientációs napokat rendezünk a Leövey Klára Gimnáziumban a 11. és a 12. évfolyamosok számára, mellyel diákjaink pályaválasztását szeretnénk támogatni. Ennek megvalósításához kérünk segítséget.

Találatok: 3776

Újra indul az LKG Művészeti Galéria!

Az idei tanévben az első művészeti esemény az LKG Galériában, a leöveys „Csendélet" rajzpályázaton első három helyezést elért diákok kiállítása. Az újra megnyitó II. emeleti Galériában minden érdeklődő megtekintheti az alkotásokat! Gratulálunk a díjazottaknak:

 1. Gerhát János Márk (9.B)
 2. Tran Dieu (10.D)
 3. Rigó Anna Csilla (9.E)
Találatok: 1540

Jelentkezés a központi írásbeli felvételire, 2014

A központi írásbeli felvételire 2014. december 9-ig kell jelentkezni a kiválasztott középiskolában, az alábbiakban letölthető jelentkezési lappal. Érdemes tanulmányozni a korábbi évek felvételi feladatsorait is! 

Találatok: 2950

November 19.

November 19-én gimnáziumunk ad otthont a Ferencvárosi Pedagógiai Pikniknek, így a nappali tagozaton ezen a napon nem lesz tanítás. A felnőttoktatási tagozat a rendezvény alatt zavartalanul üzemel :-), azaz itt minden óra meg lesz tartva!

Találatok: 1425

Szaktanári fogadóest

November 20-án, 17 és 19 óra között szaktanáraink várják a gyermekeik előmenetele iránt érdeklődő szülőket. A fogadóórákra november 12-én, 14 órától lehet bejelentkezni az e-naplóban (Napló ->Fogadóóra menüpontok).

Találatok: 1875

Gyászolunk

Meli néniMegrendülten tudatjuk, hogy gimnáziumunk volt tanára Németh Miklósné Pusztay Melánia 2014. október 7-én elhunyt. Németh Miklósné 89 évet élt, közel négy évtizeden át volt iskolánk magyar nyelv és irodalom és történelem szakos tanára.

Találatok: 4277

Nyílt napok, 2014

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2014. október 14-én és 15-én, valamint november 11-én és 12-én, 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen helyet foglalnak maguknak weblapunkon. A novemberi nyílt napokra 2014. november 4-től 3-án 17 órától november 10-én 12 óráig lehet helyet foglalni.

Találatok: 3340

Sulinet (?) gubanc - LeN, ITAK...

A SuliNet/Közháló kommunikációs vonalait használó szervereink (e-napló, ITAK) sajnos szombat (2014.09.20) délelöttje óta nem érhetők el az iskolán kívülről. A hibát az ügyfélszolgálatnál azonnal bejelentettük, elhárítását viszont hétfőre igérik. :-(  Elnézést és türelmet kérünk...

FRISSITÉS! Az e-naplót ideiglenesen elérhetővé tettük a len.zom.hu címen!!!

FRISSITÉS, 2.: a probléma megoldódott, az ITAK és az e-napló is elérhető a megszokott címen!

Találatok: 1895

Induló osztályaink, 2015

A 9. évfolyamon induló képzések programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy diákjaink érdeklődésüknek, pályaválasztási szándékaiknak megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Találatok: 9872

Frissült az órarend

Az e-naplóban immár láthatók a felnőttoktatási tagozat órái, de a nappalis órarendben is történtek kisebb-nagyobb változások!

Találatok: 2392

Pályázatok ösztöndíjakra

A Ferencvárosi "deák" Közalapítvány Ferencvárosban élő fiatalok számára meghirdette alábbi pályázatait: „sport ösztöndíj”„zenei ösztöndíj”„tanulmányi ösztöndíj”„idegen nyelvi ösztöndíj”. Jelentkezési határidő: szeptember 26. Részletek: Ferencváros honlapján

Találatok: 1718

Órarend, e-napló, hozzáférés,...

A tanév elején járunk, tehát az órarend sajnos még napról-napra változik :-(. A változásokat minden este átvezetjük az e-naplóba is, tehát ott az éppen érvényes változat tekinthető meg. Még azok számára is, akik még nem kapták meg belépési azonosítójukat: ehhez csak a fő menüsoron az Órarend pontban ki kell választani az érintett osztályt. (Új diákjaink az első informatikai óráikon; szüleik az első szülői értekezleten kapják meg belépési kódjukat.)

Találatok: 9873

Tanévkezdés

tanévnyitó ünnepély - a nappali tagozaton - szeptember 1-jén, 9 órakor kezdődik. (Megjelenés az alkalomhoz illően, azaz: sötét szoknya/nadrág, fehér blúz/ing.) Az ünnepség után három (3) osztályfőnöki óra lesz.

A tankönyveket a "fizetős" (ill. ferencvárosi lakos) diákok az alábbi napokon vehetik át a Zeneteremben:

Találatok: 2600

Tankönyvek érkezése

A KELLO tájékoztatása szerint a tankönyvek augusztus 28-án, a délutáni órákban fognak megérkezni iskolánkba. A tankönyvcsomagok kiosztására várhatóan az első tanítási napokon kerül sor, de ennek pontos beosztását csak a szállítmány tételes ellenőrzése után tudjuk a  közzétenni. A hiányzó csekkek, késedelmes befizetések, stb. okozta problémákra az első osztályfőnöki órákon próbálunk megoldást keresni.

Frissités: a tankönyvek a jelzett időben megérkeztek, a megrendelt 654 csomagból 650 darab.

Találatok: 1763

Ebédbefizetés

Szeptember hónapra 2014. augusztus 25-én és 26-án, 8:30-12 óráig lehet az ebédet befizetni. (Pótbefizetés: 2014. szeptember 1-jén.) A szeptemberi téritési díj - 20 napra - 5 700 forint (50% : 2 850 Ft.)  A térítési díjkedvezményhez hozni kell az  innen letölthető, kitöltött igénylőlapot!

Találatok: 2563

Gólyatábor, 2014

Augusztus 25-én, hétfőn 8:30-kor indulunk a gólyatáborozók csapatával a XIV. kerületi Stadionok buszpályaudvarról Parádfürdőre, a Kalandvár ifjúsági táborba (Kossuth utca). Kérjük a „gólyákat”, hogy legkésőbb 8:15-ig érkezzenek meg a Volánbusz állomására! A táborozáshoz szükség lesz az  itt mellékelt szülői igazolásra, amit kitöltve és aláírva az osztályfőnöknek kell átadni az induláskor! Szerdán érkezünk vissza a Stadionokhoz 18 óra körül.  Emlékeztetőül a tudnivalók...

Találatok: 4353

Javító- és osztályozó vizsgák

A javító- és osztályozó vizsgákra augusztus 25-29. között kerül sor. Az egyes vizsgák pontos időpontjait a nappali tagozatosok az e-naplóban, a felnőtt hallgatók az ITAK-ban, ill. itt nézhetik meg. (A vizsgák időpontjáról további, írásos értesítést nem küldünk!)

Találatok: 1737

Az e-napló régi-új helye

Szervereink rendbetételének folyamata elérte az e-naplót: az átmeneti száműzetés után visszakerült az iskola falai közé. Figyelem: a böngészők az "új" címet (https://len.lkg-bp.sulinet.hu/) bizalmatlanul fogadják, az oldalt nem biztonságosnak minősítik. Aggodalomra nincs ok, az oldal biztonságos, csak erre a böngészőt meg kell "tanítani"!

Találatok: 1656

Munkatársakat keresünk

A Leövey Klára Gimnázium az alábbi (helyettesi, határozott ideig betölthető) állásokra várja egyetemi végzettségű kollégák jelentkezését:

 • matematika-fizika szakos középiskolai tanár,
 • német nyelv - bármely szakos középiskolai tanár,
 • francia nyelv - bármely szakos középiskolai tanár,
 • rajz és vizuális kultúra szakos középiskolai tanár.

Az érdeklődőket arra kérjük, hogy szakmai önéletrajzukat küldjék el az allasleovey.hu címre. (Az álláslehetőségek természetesen a Közigállás.hu-n is megtalálhatók.)

Találatok: 3471

Vakáció, 2014

vakációA nyári szünetben az alábbi napokon tartunk ügyeletet gimnáziumunkban:

 • július 2.
 • július 16.
 • július 30.
 • augusztus 13.

Az ügyeleti napokon 8:00-12:00 óra között várjuk az ügyeket intézni kívánó diákokat, szülőket. Az osztályozó- és javítóvizsgákra augusztus 25-29. között kerül sor. A pontos időpontok (nappali tagozat esetében) az e-naplóban tekinthetők meg.

Találatok: 3500

Play and Win verseny

Buzogány Jácint (9.E) a szóbeli fordulón nyújtott parádés szereplésével megnyerte a Play and Win nevű országos angol nyelvi versenyt. Első helyezéséhez gratulálunk!

Találatok: 1904

Akadémiai kutatótábor

A Magyar Tudományos Akadémia Természettudományi Kutatóközpontja idén hatodik alkalommal rendezi meg „AKI Kíváncsi Kémikus” című kutatótáborát. A bíráló bizottság Barna Antónia (10.C) pályázatát elfogadta, így Antónia nanotechnológiai témakörben fog egy héten keresztül kutatni neves tanárok, kutatók segítségével. Antónia felkészítő tanára Seregélyes János volt.

Találatok: 2148

Beiratkozás 2014

A Leövey Klára Gimnázium 2014-ben induló osztályaiba 2014. június 25-én szerdán, 13-17 óra között lehet/kell beiratkozni. A beiratkozáshoz feltétlenül szükséges:

 • a tanuló személyi igazolványa vagy - ennek hiányában - születési anyakönyvi kivonata (esetleg útlevele);
 • a diák általános iskolai bizonyítványa;
 • iskolánk korábban elküldött adatlapja kitöltve, fényképpel ellátva;
 • az Okmányirodán készített diákigazolvány-adatlap és a befizetett csekk szelvénymásolata;
 • a tanulói tankönyvtámogatáshoz az igénylőlap kitöltve, aláírva, igazolásokkal ellátva.

A beiratkozás során kell befizetni a sportköri tagdíjat (1 500 Ft), illetve lehet befizetni a Gólyatábor részvételi díját (14 000 Ft) is.

Találatok: 2780

Időutazók ismét

Az Időutazó elnevezésű három fordulós országos történelem versenyen a 11. c osztály csapata első helyezést ért el.  A csapat tagjai: Bai Nikoletta, Csiki-Fogarasi Nikoletta, Földi Laura, tanáruk: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2234

Kyokushin karate

A Pünkösd Kupa Országos Utánpótlás Bajnokságon Gróz Bettina (10.B) 1. helyezett lett. Gratulálunk!

Találatok: 1809

Nyelvtanverseny

Kovács Laura (10.C) az öt fordulós országos HÉBE levelező nyelvtanversenyen 2. lett. Tanára: dr. Nagy Emília. Gratulálunk!

Találatok: 1929

Könyvtárfejlesztés pályázatból

Fáy 150 logoIskolánk könyvtára az idei tanévben sikeresen vett részt az OTP Fáy András Alapítvány IX. Könyvhullám elnevezésű pályázatán.  A program keretében a könyvtár 38 darab új könyvvel gazdagodott.

Találatok: 2506

Gólyatalálkozó

Május 31-én, szombaton 9 órára várjuk leendő 9.-es diákjainkat, a „gólyákat” ismerkedős programra a Leövey Gimnázium épületébe, ahol játékos feladatok során ismerkedhetnek meg osztályfőnökeikkel, a felsőbb éves mentorokkal, és osztálytársaikkal. A gyülekező a második emeleti Kodály teremben lesz. A program délben ér véget.

Találatok: 2722

Tagozatok helycseréje

Technikai okok miatt kénytelenek vagyunk - eredeti elképzeléseinkhez képest - két tagozat "helyét" (= osztályát) felcserélni. Az informatikai tagozatosok az "A", a történelem tagozatosok a "D" osztályba fognak járni. A 2014 szeptemberében induló 9. osztályaink beosztása tehát a következő lesz.

Találatok: 3464

Idegen nyelvi szintfelmérők

Az idegen nyelvi szintfelmérőket 2014. május 20-án (kedden) 15.00 órától tartjuk a gimnáziumi tanulmányaikat 2014. szeptemberében kezdő kilencedikeseink számára. Fontos tudnivalók:

Találatok: 4912

Idegen nyelvi beosztás

Az idegen nyelvi jelentkezések alapján elkészült a kilencedikesek számára szeptemberben induló csoportok beosztása.

Találatok: 2874

Fakultációs választás, 2014 - 2. kör

A fakultációs választások véglegesítését (= "tárgyválasztás") május 18. és 23. között kell megtenni az e-naplóban. A legfontosabb változás, hogy a kínálat némileg szűkült (a csak egy-két diákot érdeklő fakultációkat kivettük a listákból Frown). A részletek:

Találatok: 2173

Magántanulók osztályozó vizsgái

A magántanulók tanév végi osztályozó vizsgáit május 26. és június 4. között bonyolítjuk le. Pontos menetrend, további részletek az e-naplóban.

Találatok: 1244

Gólyák, figyelem!

A nyelvválasztás határideje (május 10., szombat, 22:00 óra) rövidesen lejár! Ha még nem választottál 2. idegen nyelvet, sürgősen tedd meg,  itt!

Találatok: 1744

Fakultáció választása, 2014 - 1. kör

Jelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes (+ 11.E-s) tanulóinknak"nagyfaktot" lehet/kell választaniuk 2014. május 14-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban, május 7-14. között!
Találatok: 4570

Gólyák nyelvválasztása, 2014

Gimnáziumunk diákjai 2014-től kezdve első idegen nyelvként valamennyien angolul tanulnak - kivéve német nyelvi előkészítő csoport tagjait. Viszont tanulóink a második idegen nyelvüket valamennyien megválaszhatják - kivéve a nyelvi előkészítő osztály (9.Ny) tagjait.

Találatok: 6611

Gólyák nyelvválasztása - némi csúszás

Sajnos - technikai okok miatt - jövendő kilencedikeseink 2. idegen nyelvüket a tervezettnél csak 1-2 nappal később tudják megválasztani. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Találatok: 1485

Érettségi, 2014

2014. május 5-én megkezdődött a közel két hónapig tartó nagy menetelés! Minden - aktuálisan szükséges - információ az alábbi linkeken megtalálható. Tanulmányozd őket alaposan, fontos! Tehát:

Találatok: 3679

Ballagás, 2014

Szeretettel várunk minden érdeklődőt végzős diákjaink ünnepélyes ballagására, 2014. április 30-án, 11 órára.

Találatok: 4435

Felvételi végeredmény, 2014

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2014. április 22-én, 09:45-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Gimnáziumunk 2014. április 25-ig postára adja a felvételi eredményről szóló értesítést: hivatalos közlésnek csak ezen küldemény minősül.

Találatok: 5037

A tankönyvrendelés menete

könyvekAz új tankönyvrendelet  idén sajnos rendkívül kevés időt ad a tankönyvrendelés lebonyolítására (amibe ráadásul a húsvéti szünet is beleesik), így fokozottan kérjük a szülők és diákok együttműködését. A teendők, határidők a következők:

Találatok: 6195

Tankönyvek: kedvezmények igénylése

Azon - nappali tagozatos - diákjaink, akik az ún. normatív kedvezményre jogosultak (lásd: 2013. évi CCXXXII. törvény a nemzeti köznevelés tankönyvellátásáról, 4. § (2) bekezdés), illetve ferencvárosi lakosok (lásd: 26/2013. önkormányzati rendelet, 42. § (1) bekezdés), a mellékelt igénylőlap kitöltésével és 2014. április 23-ig történő benyújtásával kérhetik a nekik járó támogatást. (Figyelem: jövendő diákjaink teendőikről később kapnak tájékoztatást!) Igénylőlap

Találatok: 3600

ECDL vizsgák áprilisban

Április 15-én (kedden) 14:10-kor az alábbi két modulból lehet vizsgázni:

 • prezentáció (Powerpoint 2007)
 • online alapismeretek (Mozilla Thunderbird és Firefox)

Kérem, hogy a vizsgadíjat és a jelentkezési lapot csütörtökig juttassátok el hozzám. Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter

Találatok: 1648

Szaktanári fogadóest, 2014

Tanáraink a gyermekeik előmenetele iránt érdeklődő szülők számára szaktanári fogadóestet tartanak 2014. április 10-én, 17-19 óra között. A bevált e-naplós bejelentkezésre március 31-től van lehetőség.

Találatok: 1859

Osztályozó vizsgák

Az előrehozott érettségi vizsgák miatti, illetve az érintett végzősök osztályozó vizsgái - a nappali tagozaton - április 23-29. között lesznek. További részletek az e-naplóban!

Találatok: 5591

Magyarország az én hazám: döntőseink

A Magyarország az én hazám komplex honismereti vetélkedő országos döntőjébe két csapatunk is bejutott: a 12.E-sek (Sunda Bernadett, Tóth Szófia, Kovácsik Dóra), és a történelem faktosok (Pécsi Andrea, Illy Firéne, Szerb Boróka). Gratulálunk! Tanáruk: Bors Lászlóné.

Találatok: 2255

ECDL vizsgák 2014 márciusában

2014. március 13-án 14:15-kor az alábbi modulokból lehet vizsgázni:

 • táblázatkezelés (Excel 2007)
 • prezentáció (PowerPoint 2007)
Találatok: 1828

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2014

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2014-ben: 2014.03.17-18.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 932 tanuló 1649 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2014. április 18-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket a  középiskoláknak. Ezt követően - 2014. április 25-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 10547

DÖK-farsang

Február 21-én, pénteken rendezzük a DÖK farsangi bálját, melyre az érkezôket 5 és 1/2 6 között várjuk, 6 óra után a kapukat bezárjuk. Külsős vendégeket csak belépőlista alapján engedünk be! Fél hatkor 3 diákzenekar lép fel rövid műsorral. Lesz bálkirály és -királynő választás, jó zene és sok tánc. A bál este 9 óráig tart.

Találatok: 1436

Szóbeli felvételik beosztása, 2014

A szóbeli felvételikre - mint azt felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2014. február 22-én, 28-án illetve március 1-jén kerül sor. Gimnáziumunkba - a végleges adatok szerint - 925 diák jelenkezési lapja érkezett be, összesen 1639 jelentkezéssel.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető (2014.02.20 9:00)!

Találatok: 9236

Jelentkezési lapok érkezése

A mai napig - nagy örömünkre - 924 (!) darab jelentkezési lap érkezett gimnáziumunkba. Jelenleg az adatok rögzítését végezzük, a szóbelik beosztására utána kerül sor. Türelmüket köszönjük!

Találatok: 3165

Új gép, megújult weblap...

Menthetetlenül elromlott szerverünk helyett sikerült egy új (eddig parkoló) gépet beüzemelnünk. Ez egyben alkalmat adott - a kényszer okán - arra is, hogy weblapunkat megújítsuk. A munkának még csak az elején járunk, de már működik...

Találatok: 1935

Szakmai képzés, 2014-től

Szakmai képzéseinkre az érettségi vizsga letétele után jelentkezhetnek a diákok. A képzés végén a hallgatók OKJ szerinti szakmai vizsgát tehetnek.

Figyelem!

A 2014/2015-ös tanévtől iskolánkban a szakképzést szüneteltetjük!

2016. szeptember 1-től véglegesen megszűnt iskolánkban a szakképzés.

Találatok: 11040

ECDL vizsga

2014. január 30-án 14:15-kor szövegszerkesztés és adatbázis-kezelés modulokból lesz ECDL vizsga. Alkalmazott programok: Microsoft Office Word 2007 illetve Access 2007. A jelentkezési lapok és befizetés határideje január 24. péntek; a 40-es tanáriban találtok meg. Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter

Találatok: 1807

Felsőoktatási felvételi tájékoztató, 2014

A 2014-es felsőoktatási felvételi eljárás szabályait tartalmazó Tájékoztató és a felsőoktatási intézmények által meghirdetett képzések december 21. óta olvashatók a Felvi.hu honlapon. (Figyelem: a Tájékoztató csak itt, és csak elektronikusan érhető el!) Maga a felvételi jelentkezés - melynek határideje 2014. február 15. - az E-felvételin keresztül történik, a Felvin történő regisztráció után. Bővebben...

Találatok: 2323

BUÉK!

Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo

Találatok: 785

ECDL vizsgák decemberben

2013. december 12-én (csütörtökön) két modulból lesz vizsga, mindkettő 14:15-kor kezdődik:

 • szövegszerkesztés - Word 2007
 • képszerkesztés- Gimp

Jelentkezési lapok beadása és befizetés a a szokásos módon.

Találatok: 1022

BitHÓDítóink

A 2013-as HÓDítsd meg a biteket - nemzetközi informatikai és számítógép-készség versenyen 88 iskola 6246 diákja mérte össze tudását. A versenyen iskolánk tanulói - a Junior korosztályban, 965 induló között  - eredményesen szerepeltek: 

3. helyezés Mayer György 9.Ny – Tanára Fehérné Dallos Eszter
5. helyezés Tompos Kende 10.B - Tanára Kiss Ildikó
8. helyezés Jenei Dávid 9.B -  Tanára Kiss Ildikó
8. helyezés Boros Gábor 10.B -  Tanára Kiss Ildikó
10. helyezés Kardos Ádám 9.Ny -  Tanára Fehérné Dallos Eszter

Gratulálunk!

Találatok: 1983

Drogprevenciós előadás

2013. november 20-án 13-15 óra között került megrendezésre Klobusitzky György egyetemi mestertanár K+K+K+K – Közlekedés, Környezet, Kábítószerek, Korosztályos veszélyei című nagyon informatív, a diákok nyelvén szóló, élvezetes, interaktív előadása.

 

Találatok: 1186

Jelentkezés a központi írásbeli felvételire, 2013

A központi írásbeli felvételire 2013. december 10-ig kell jelentkezni a kiválasztott középiskolában, az alábbiakban letöltölthető jelentkezési lappal. Érdemes tanulmányozni a korábbi évek felvételi feladatsorait is! 

Bővebben a felvételiről

Találatok: 1828

Felvételi összefoglaló, 2014/2015

Felvételi tájékoztató letöltése:
fekete-fehér változat (pdf, 300 kB);
színes változat (pdf, 1,8 MB)

Kiemelt adatok

Gimnázium neve, címe:

Budapest IX. Kerületi Leövey Klára Gimnázium és Szakközépiskola
1096 Budapest, Vendel u. 1.
OM-azonosító: 035235; telephely kódja: 001

A 2014/2015-ös tanévben indítandó csoportok adatai:

Fontos dátumok

 Nyílt napok  2014. október 14-15., november 11-12.
 Felvételi tájékoztató szülőknek  2014. december 2.
 Jelentkezési határidő írásbeli felvételire  2014. december 9.
 Írásbeli felvételi vizsgák  2015. január 17. 10 óra
 Felvételi jelentkezési határidő  2015. február 13.
 Szóbeli felvételik  2015. február 21., 27-28.
 Ideiglenes felvételi jegyzék  2015. március 11.
 Felvételi döntés  2015. április 24.
Találatok: 21306

Ifjú harcművészünk

A 2013 októberében Érden megrendezett IMAF Harcművészeti Világkupán Gróz Bettina (10.B) 3. helyezett lett! Gratulálunk!

Találatok: 2114

ECDL vizsgák októberben

2013. október 15-én (kedden) két modulból lesz vizsga, mindkettő 14:10-kor kezdődik:

 • szövegszerkesztés - Word 2007
 • táblázatkezelés - Excel 2007
Találatok: 1310

Nyílt napok, 2013

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2013. október 15-én és 16-án, valamint november 12-én és 13-án, 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen helyet foglalnak maguknak weblapunkon. A novemberi nyílt napra 2013. november 5-étől lehet helyet foglalni.

Találatok: 2830

Édes anyanyelvünk verseny

Kornis Vivien (12.D) továbbjutott az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjébe! Tanára: Némethné Nagy Viktória. Gratulálunk!

Találatok: 2061

Elköltözött az e-napló!

Mivel a Sulinet/Közháló rendszer által a számunkra biztosított sávszélesség (< 1 Mbit/s) nem tette lehetővé az igények normális kiszolgálását,  e-naplónkat kénytelenek voltunk új helyre költöztetni. 2013.09.23-tól a Leövey e-napló (LeN) a https://len.zom.hu címen  érhető el.

Találatok: 1681

Ismét tankönyvek - hiányzó csekkek

Azoknak a tanulóknak, akik a nyár folyamán valamilyen okból nem kaptak csekket, a KELLO ma eljuttatott az iskolába egy-egy "pót"-csekket. Ezek a csekkek augusztus 29-én (csütörtök) 10 órától 16 óráig a földszinti tanáriban Závodszky Juditnál vehetők át. A csekk befizetése után, szeptember első napjaiban kapják meg a diákok a tankönyvcsomagot.

Találatok: 1843

Menza: befizetés, kedvezmény-igénylés

Befizetési időpontok szeptember hóra: 2013. augusztus 26-27., 8-14 óráig. Pótbefizetésre 2013. szeptember 2-án van lehetőség, de az ekkor fizetők csak szeptember 9-től tudnak majd ebédelni. A normatív étkezési kedvezményre vonatkozó, innen letölthető nyilatkozatot befizetéskor - kitöltve - le kell adni, hiányában a kedvezményt nem tudjuk biztosítani! Új infó: a térítési díj 20 napra 5 715 forint.

Találatok: 1468

Projektzáró rendezvény

Labor-projektünk („Ferencváros a korszerű természettudományos oktatásért”, TÁMOP-3.1.3-10/1-2010-0002) zárórendezvényére 2013 június 27-én, 15 órai kezdettel kerül sor. Az ünnepélyes - és egyben szakmai érdekességeket is ígérő - eseményre szeretettel várunk minden érdeklődőt! A meghívó

Találatok: 2093

Ismét: felsőoktatási felvételi eljárás

A 2013. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás során minden felvételiző, aki érvényes jelentkezést nyújtott be a 423/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet szerint elsősorban elektronikus formában kap hivatalos értesítést a felvételi jelentkezésével kapcsolatban. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról az Adafor-on keresztül az Oktatási Hivatal tájékoztató levelet tett közzé.

Találatok: 1751

Informatikai rendszergazda

(A 2013 szeptemberében induló képzésre vonatkozik!)

Alapadatok

 • A szakképesítés OKJ száma: 54 481 04
 • Képzési idő: 2 tanév
 • Beiratkozás feltétele: érettségi bizonyítvány
 • Gyakorlati képzés: Az iskola számítógéptermeiben
 • Nyári gyakorlat: 160  óra informatikai vállalkozásoknál

A képzés célja, tartalma:

Az Informatikai rendszergazda a kis- és közepes vállalat, intézmény, szervezet informatikáért felelős vezetőjének közvetlen munkatársa, vagy kihelyezett informatikai szolgáltatásokat végző cégben első szintű támogatói feladatokat lát el. Megfelelő mélységű - elméleti és gyakorlati - informatikai, hálózati ismeretei birtokában részt vesz a munkahely infokommunikációs hálózatának kialakításában és működtetésében. Koncepcionális kérdésekben feladata elsősorban a döntések előkészítése, míg megvalósításban a koordináló feladatok ellátása. Együttműködik a rendszerszervezőkkel, szoftverfejlesztőkkel.

Felelősségi körébe tartozik a vállalatnál működő informatikai hálózati eszközök, szerverek és munkaállomások, továbbá az informatikai alkalmazások összehangolt működésének és folyamatos frissítésének biztosítása, melynek révén hozzájárul a szervezet teljesítményének folyamatos növeléséhez, a szervezet céljainak eléréséhez.

A szakmai vizsga moduljai

 száma megnevezése vizsgatevékenység
 10815-12 Információtechnológiai alapok írásbeli (online teszt)
 10826-12 Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés,...  szóbeli
 10817-12 Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés gyakorlati, írásbeli (online teszt)
 10828-12 Vállalati hálózatok üzemeltetése és felügyelete gyakorlati, írásbeli (online teszt)
 10827-12 Hálózati operációs rendszerek és szolgáltatások gyakorlati
 11498-12 Foglalkoztatás I. írásbeli
 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság írásbeli

A komplex vizsga részei 

1. A gyakorlati vizsga

A) Hálózatok konfigurálása
 
A gyakorlati vizsgán a jelölt egy hálózati feladatot old meg szimulált környezetben vagy valós eszközökön a Hálózatok, Vállalati hálózatok üzemeltetése és felügyelete témaköreiben, az általa megismert szimulációs eszköz vagy az általa megismert hardver eszközök felhasználásával.
 
B) Hálózati szolgáltatások telepítése és üzemeltetése

A gyakorlati vizsgán a jelölt egy összetett feladatot old meg az Vállalati hálózatok üzemeltetése és felügyelete, Hálózati operációs rendszerek és szolgáltatások témaköreiben, az általa megismert hardver/szoftver eszközök felhasználásával.
 
C) Adatbázis-kezelés
 
A gyakorlati vizsgán a jelölt kapcsolódik egy SQL kiszolgálón található adatforráshoz és a kijelölt feladatnak megfelelő adatbázis-kezelési és lekérdezési műveleteket hajt végre a „Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés” modul adatbázis-kezelés témaköreihez kapcsolódóan.

D) Weblapkészítés, programozás
 
A jelölt egy webes dokumentumot készít el, és egy ehhez kapcsolódó programozási feladatot old meg a „Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés” modul programozás és weblapkészítés témaköreihez kapcsolódóan, az általa megismert szoftver eszközök felhasználásával.

2. Központi írásbeli vizsga

A) Információtechnológiai alapok
 
Az írásbeli központilag összeállított vizsga kérdései az „Információtechnológiai alapok” modul témaköreinek mindegyikét tartalmazzák.

B) Hálózatok

Az írásbeli központilag összeállított vizsga kérdései a „Vállalati hálózatok üzemeltetése és felügyelete”, továbbá a „Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés” modul hálózatok témaköreinek mindegyikét tartalmazzák.

3. Szóbeli vizsga - Hálózatok, munkaszervezés

A szóbeli központilag összeállított vizsga kérdései a „Szakmai életpálya-építés, munkaszervezés”, továbbá a „Hálózati, programozás és adatbázis-kezelés” témakörök mindegyikét tartalmazzák.

Dokumentumok

Találatok: 7639

Gazdasági informatikus

(A 2013 szeptemberében induló képzésre vonatkozik!)

Alapadatok

 • A szakképesítés OKJ száma: 54 481 02
 • Képzési idő: 2 tanév
 • Beiratkozás feltétele: érettségi bizonyítvány
 • Gyakorlati képzés: az iskola számítógéptermeiben
 • Nyári gyakorlat: 160  óra informatikai vállalkozásoknál

A képzés célja, tartalma

A gazdasági informatikus a gazdasági munkában jelentkező informatikai és gazdasági feladatok szervezésére, megvalósítására alkalmas elméleti ismeretekkel és gyakorlati készségekkel rendelkezik. Általános feladata a gazdasági, statisztikai, tervezési és számviteli információk gyűjtése, a vezetői és a felhasználói igények kielégítésére alkalmas adatbázisban történő tárolása és menedzselése, valamint a gazdasági feladatokat ellátó integrált vállalatirányítási információs rendszerek kezelése. Feladata továbbá, hogy minden tevékenységéhez használja az informatikai eszközöket, azok közül is a lehető leghatékonyabbat választja ki. Felelőssége, hogy figyelemmel kísérje az információ-technológiai újdonságokat, a felhasználói igények és a meglévő gazdasági információs rendszer összhangjának meglétét és szükség szerint tegyen javaslatot a korszerűsítésre, valamint vegyen részt a változást követő fejlesztésekben.

Kis- és középvállalatoknál a gazdasági informatikus elvégzi az általános szoftvertelepítési-, üzemeltetési feladatokat is, illetve közreműködik minden gazdasági feladat megoldásának informatikai eszközökkel történő megszervezésében és megoldásában.

A szakmai vizsga moduljai

 száma megnevezésevizsgatevékenység
 10815-12 Információtechnológiai alapok gyakorlati
 10826-12 Szakmai életpályaépítés, munkaszervezés, ...  gyakorlati és szóbeli
 10817-12 Hálózatok, programozás és adatbázis-kezelés gyakorlati és írásbeli (online teszt)
 10821-12 Gazdasági alapok és rendszerszervezés szóbeli
 10822-12 Az informatika alkalmazása gyakorlati
 11498-12 Foglalkoztatás I.  írásbeli
 11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság írásbeli

A komplex vizsga részei

1. Gyakorlati vizsga 

A) A záródolgozat elkészítése és bemutatása

A jelölt záródolgozatként egy vállalat / vállalkozás rendszerének / alrendszerének elemző bemutatását végzi és javaslatot készít annak átszervezésére, vagy valamely konkrét probléma megoldására.   
 
B) Adatbázis tervezése, létrehozása és lekérdezése
 
A feladat konkrét vállalati probléma megoldása informatikai eszközökkel (meglévő adatbázisból eseti lekérdezés, adatbázis tervezés, létrehozás konkrét kimeneti cél megvalósítása érdekében).

A gyakorlati vizsgán a jelölt egy vállalati információs rendszer/alrendszer adatbázis tervét modellezi. Az elkészített terve alapján az adatbázist létrehozza.
A jelöltnek, az adatbázis tervtől független, előre elkészített/meglévő adatbázisból valós SQL lekérdezéseket kell végeznie, konkrét output biztosítása céljából.
 
C) Projekt-feladat megoldása és dokumentálása projektmenedzsment szoftverrel
 
A gyakorlati vizsgán a jelölt egy előre definiált és számítógépen rögzített projektterv és feladatspecifikáció alapján további tevékenységeket végez. Feladatai a következők lehetnek: tevékenységek struktúrájának végleges kialakítása a feladatleírás alapján, erőforrások hozzárendelése, költségek, határidők megadása, nyomon követés, tények rögzítése, terv-tény összehasonlítás. jelentések lekérdetése (CASH-FLOW, Projektköltség, erőforrások felhasználása, feladatütemezések).

2. Központi írásbeli vizsga

3. Szóbeli vizsga

Dokumentumok

Találatok: 9507

Felvételizők: dokumentumpótlás június 5-ig!

Június 5-ig kell benyújtaniuk az egyetemekre, főiskolákra felvételizőknek a jelentkezési határidő után megszerzett dokumentumokat. Azokat pedig, amelyek csak június 5. után állnak rendelkezésre (pl. érettségi bizonyítvány), legkésőbb július 10-ig kell pótolniuk. Részletek

Találatok: 1183

ECDL vizsgák májusban

Május 23-án képszerkesztés (Gimp), táblázatkezelés (Excel2007) valamint internet és kommunikáció (Firefox, Thunderbird) modulokból lehet vizsgázni 14:15-kor. Május 30-án 14:15-kor adatbázis-kezelés (Access2007), június 6-án 14:15-kor pedig prezentáció (PowerPoint2007) vizsga lesz.

Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter (40-es tanári szoba)

Találatok: 1357

Karate sikerek

Gróz Bettina (9.B) az Ashihara Karate Európa Kupán bronzérmes lett, továbbá a Kyokushin Karate Diákolimpiai Nagydöntőjében is a 3. helyet szerezte meg. Gratulálunk!

Találatok: 2121

Idegen nyelv választása

A Leövey Klára Gimnázium kilencedikes tanulói (2013-tól) az első és a második idegen nyelvüket is megválaszthatják. Diákjaink első idegen nyelvként angolt vagy németet tanulhatnak. Tanulóink második idegen nyelvet gimnáziumunk nyelvi kínálatából választhatnak: angol, finn, francia, latin, német, orosz, spanyol. (Az angol és a német kivételével a nyelvi csoportok kezdő szintről indulnak.) A választási lehetőségeket az alábbi táblázat foglalja össze.

A fentieknek megfelelően a tanulóknak igazából nyelvpárok közül kell választaniuk az online kérdőív kitöltése során. A kérdőív május 6-10. között lesz elérhető, ezen idő alatt a választás akár módosítható is. Kis létszámú (kevesebb, mint 10 fős) csoportot várhatóan nem tudunk elindítani!

A felvett tanulóknak nyelvi szintfelmérőt kell írniuk az általuk választott nyelvekből, hogy a diákok fejlődését legjobban szolgáló csoportokat tudjunk kialakítani.

 • Az első idegen nyelvből nem írnak szintfelmérőt a következő tagozatokra felvett diákok: angol ill. német nyelvi előkészítő (11, 12), emelt angol (41), hiszen ők a szóbeli vizsgán már számot adtak nyelvi tudásukról.
 • Második idegen nyelvből nem ír szintfelmérőt a „nyekes” osztály (tagozatok: 11, 12), hiszen az angolosok második idegen nyelve a német, a németeseké pedig az angol lesz. Azok sem írnak „második nyelves”szintfelmérőt, akik a finn, francia, latin, orosz vagy spanyol nyelvet választják második nyelvként.

Tovább a nyelvválasztó kérdőívhez...

Találatok: 10111

Első díjas dalosunk

Tuznik Natália (10.C) a Zene és Művészeti Iskolák Magánének Szakos Tanulóinak balassagyarmati találkozóján nyújtott teljesítményéért műdal kategóriában I. díjban részesült. Gratulálunk!

Találatok: 2404

Gorka-díjas tanárunk

A Ma­gyar Bi­o­ló­gi­ai Tár­sa­ság idei közgyűlésén Gorka Sán­dor-dí­jat ado­má­nyo­zott Dorogi Lászlónénak, gimnáziumunk nemrégiben nyugalomba vonult tanárának, több évtizedes ki­emel­ke­dő oktató munkájáért. Szívből gra­tu­lá­lunk a ran­gos el­is­me­rés­hez!

Találatok: 1417

Történelem verseny

A Politikatörténeti Alapítvány és Intézet által meghirdetett "Magyarország a két világháború között" komplex versenyen a 12.A osztály csapata (Fazekas Anna, Háló Ádám, Pál Tamás, Szécsényi Gergő) 5. helyezést ért el. Gratulálunk! Tanáruk: Bors Lászlóné.

Találatok: 3225

Természettudományi csapatverseny

A Föld Napja alkalmából megrendezett kerületi komplex természettudományi csapatversenyen a 7.-9. évfolyam kategóriájában az I. (9.A) és II. (9.B) helyezést, a 10-13. évfolyam kategóriájában az I. helyezést (10.B) szerezték meg diákjaink. Gratulálunk!

Találatok: 2424

Kazinczy-verseny

Győrben, a Kazinczy-verseny országos döntőjében Vásárhelyi-Varga Míra (11.D) az Anyanyelvápolók Szövetségének különdíját kapta. Gratulálunk!  Tanárai: Némethné Nagy Viktória,  Soltész Viktória.

Találatok: 2305

Fakultáció(k) választása, 2013

Jelenlegi kilencedikes (+ 10.E-s) diákjainknak "kisfaktot", tizedikes (+ 11.E-s) tanulóinknak"nagyfaktot" lehet/kell választaniuk 2013. május 13-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja.) Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat. Mindezt a LeN-ben, 2013.04.15-től!

Találatok: 2836

Fakultációs kínálat 2014/2015-re

Jelenlegi kilencedikes diákjainknak "kisfaktot", tizedikes (+ 11.E-s) tanulóinknak"nagyfaktot" kell választaniuk 2014. május 14-ig. (Ez az ún. "előzetes tárgyválasztás", ami elsősorban az igények felmérését szolgálja. Az érdeklődés hiányában el nem induló fakultációkra jelentkezők később módosíthatják választásukat.) Mindezt az e-naplóban,  2014.05.07-től! Részletek:

Találatok: 4374

Charley nénje a Leöveyben

A Leövey színköre már kétszer is előadta - március 26-án és április 5-én - a Charley nénje című vígjátékot Kutassyné W. Melinda tanárnő rendezésében. Mindkét alkalommal "teltházas", nagyon nagy sikert arattak! A lelkes közönség hálás volt a majdnem másfél órányi felhőtlen szórakozásért. Színlap Fotók

Az utolsó iskolai előadásra április 10-én este 18 órakor kerül sor. Erre is szeretettel várjuk azokat, akik eddig nem láthatták a darabot - vagy azokat, akik éppen azért jönnének, mert látták és tetszett.

Találatok: 2539

Kísérletező fizikusaink sikere

SZTE TTIK Kísérleti Fizikai Tanszékének „Játsszunk fizikát!” kísérletes fizikaversenyén Urbán Norbert (10.B) az I. helyen végzett, Illés Lilla (11.E) az V. helyezést kapta, Andrási Bence (11.E) pedig dicséretben részesült.

Találatok: 2704

ECDL vizsgák áprilisban

Az alábbi modulokból lehet vizsgát tenni:

 • 2013. április 4-én 14:15-kor: képszerkesztés (Gimp)
 • 2013. április 11-én 14:15-kor: internet és kommunikáció (Mozilla FireFox 3)
 • 2013. április 18-én 14:15-kor: operációs rendszerek (Windows XP), prezentáció (Powerpoint 2007)
 • 2013. április 25-én 14:15-kor: táblázatkezelés (Excel 2007)

Kérem a vizsgázókat, hogy a vizsga előtti hétfőn 10:45 és 12:00 között adják le a pontosan kitöltött jelentkezési lapot a vizsgadíjjal együtt a 040-es tanáriban. Kérem, hogy mielőbb jelezzétek e-mailben is, hogy melyik vizsgára szeretnétek regisztrálni. (E-mail cím a honlapunkon.) Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter
Találatok: 1473

Avram Hershko Országos Természettudományi Verseny

A verseny döntőjébe jutott lányaink - Horváth Szilvia, Keserű Barbara (11.B), Malatinszky Mercédesz (11.C) - nagyszerű versenyzéssel a 4. helyet szerezték meg! Az egész napos program során a résztvevők képességeit laboratóriumi gyakorlattal és elméleti feladatsorral is próbára tették, továbbá a versenyre előzetesen beadott esszéjüket is össze kellett foglalniuk egy tízperces prezentációval. Utóbbi versenyszámban lányaink a legjobbnak bizonyultak, így a zsűri döntése alapján különdíjban részesültek! Gratulálunk! Felkészítő tanáraik Sebőkné Orosz Katalin és Seregélyes János voltak.

Találatok: 2215

Rajztagozatosaink sikere

A Kondor Béla Közösségi Ház által meghirdetett Gyermek-és Ifjúsági Művészeti Találkozók 2013 képző-, ipar- és fotóművészeti pályázatán kiemelt díjat kapott Balázs Bence (9. D) fotóművészet kategóriában, valamint különdíjat kapott Pozsgai Barnabás (10. C) képzőművészet kategóriában.

A pályázaton, kiállításon szerepel még Dedinszky Vivien Beatrix (9.D), Tóth Brigitta (9.D), Bihaly Nikolett (10.D), Dani Orsolya (10.D), Hranyczka Stephanie (11.B), Várady Szonja (11.C), Danielfy Marianna (11.D), Holicza Anna (11.D), Szombati Dorina (11.D), Tapolcai Anett (11.D), Törtei Rita (11.D) fotó-, és képzőművészet kategóriákban.

A tárlat március 30-ig tekinthető meg.

Találatok: 2358

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2013

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2013-ban: 2013.03.18-19.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 857 tanuló 1528 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2013. április 19-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket az iskoláknak. Ezt követően - 2013. április 25-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 9512

Kazinczy Szépkiejtési Verseny

A Kazinczy Szépkiejtési Verseny fővárosi fordulójában szépen szerepelt Vásárhelyi-Varga Míra (11.D), s így bejutott az országos döntőbe! Gratulálunk és szurkolunk!

Találatok: 2378

ECDL vizsgák márciusban

Az alábbi modulokból lehet vizsgát tenni:

2013. március 7-én 14:15-kor:
 • operációs rendszerek (Windows XP)
 • internet és kommunikáció (Mozilla FireFox 3)

2013. március 14-én 14:15-kor:

 • képszerkesztés (Gimp)
 • szövegszerkesztés (MS Office 2007)

2013. március 21-én 14:15-kor:

 • webkezdő (Kompozer)
 • táblázatkezelés (MS Office2007)

Kérem a vizsgázókat, hogy a vizsga előtti hétfőn 10:45 és 12:00 között adják le a pontosan kitöltött jelentkezési lapot a vizsgadíjjal együtt a 040-es tanáriban. Kérem, hogy mielőbb jelezzétek e-mailben is, hogy melyik vizsgára szeretnétek regisztrálni. (E-mail cím a honlapunkon.) Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter
Találatok: 1330

Így írunk mi...

Ismét szép sikert értek el tehetséges diákjaink az "Így írtok ti..." kreatív szépíróversenyen. A budapesti verseny közel 200 diákírója közül vers kategóriában II. díjat nyert Kornis Vivien (11.D). Vers különdíjat nyert: Vásárhelyi-Varga Míra (11.D) és Farkas Mónika (12.B). Próza kategóriában különdíjat nyert: Nagy Dóra (9.C) és Kürti Adrienn (9.C). Gratulálunk!

Találatok: 2537

A szóbeli felvételik beosztásáról, 2013

Folyamatosan - és örvendetesen nagy számban - érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2013. február 21-én az esti órákban  - tudjuk weblapunkon közzétenni.

A jelentkezési lapok érkezése

Találatok: 6469

Elhunyt Udvardi Erzsébet

udvardi_erzsebetÉletének 84. évében súlyos betegségben elhunyt Udvardi Erzsébet Kossuth- és Munkácsy Mihály-díjas festőművész.

Udvardi Erzsébet Baján született 1929-ben, pedagógus családban. 1948-1953 között a budapesti Képzőművészeti Főiskola Bemáth-osztályán tanult. A főiskola befejezése után rajztanári oklevéllel gimnáziumunk elődjében, a Leövey Klára Tanítóképzőben rajzot és művészettörténetet tanított. 1958-tól Badacsonytomajon élt és alkotott.

  www.artportal.hu www.mno.hu

Találatok: 2036

Érettségi-felvételi tájékoztató

Február 5-én, kedden a 7. órában Sebőkné Orosz Katalin igazgatóhelyettes a Kodály-teremben érettségi-felvételi tájékoztatót tart a végzős évfolyam diákjai és érdeklődő szüleik számára.

Találatok: 1915

ECDL vizsgák februárban

Az alábbi modulokból lehet vizsgát tenni:

2013. február 7-én 14:15-kor:

-adatbázis-kezelés (Access 2007)

2013. február 14-én 14:15-kor:

- táblázatkezelés (MS Office2007),
- bemutatókészítés (MS Office2007)
- képszerkesztés (Gimp)

Kérem a vizsgázókat, hogy a vizsga előtti hétfőn 10:45 és 12:00 között adják le a pontosan kitöltött jelentkezési lapot a vizsgadíjjal együtt a 040-es tanáriban. Kérem, hogy mielőbb jelezzétek e-mailben is, hogy melyik vizsgára szeretnétek regisztrálni. (E-mail cím a honlapunkon.) Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter
Találatok: 1403

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése

Idézünk: "A december 31-én közzétett információk kiegészültek a felsőoktatási szakképzésekkel, az osztatlan tanárképzéssel, valamint a felsőoktatási intézmények pontosították  minimális és maximális kapacitásukat. A jelenleg olvasható szövegbe beépültek egyéb módosítások, pontosítások is, ezért minden jelentkezőt kérünk, hogy alaposan tanulmányozza a tájékoztató szövegét, és ezek figyelembevételével jelentkezzen." Tájékoztatás a hivatalos kiegésztésről Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Találatok: 2639

Írásbeli felvételi, 2013: az eredmények

Az írásbelik eredményei már lekérdezhetők portálunkon. Az eredmények értékeléséhez segítséget nyújthat a - nálunk írt - dolgozatok alapján készült kis statisztika. Feladatsorok és javítási útmutatók: az OH honlapján. A kijavított dolgozatok 2013. január 29-én, (kedden) 8-16 óra között tekinthetők meg iskolánkban, ekkor lehet átvenni az értékelő lapokat is.

Találatok: 9120

ECDL vizsgák januárban

Az alábbi négy modulból lehet vizsgát tenni január 24-én (csütörtökön) 14:15-kor:

 • Adatbázis-kezelés (Access 2007)
 • Internet és kommunikáció (Mozilla Firefox és Thunderbird)
 • Webkezdő (NVU)
 • Képszerkesztés (Gimp)

Kérem a vizsgázókat, hogy hétfőn 10:45 és 12:00 között adják le a pontosan kitöltött jelentkezési lapot a vizsgadíjjal együtt a 040-es tanáriban. Kérem, hogy mielőbb jelezzétek e-mailben is, hogy melyik vizsgára szeretnétek regisztrálni. (E-mail cím a honlapunkon.) Jó felkészülést kívánok!

Fehérné Dallos Eszter

Találatok: 1354

Táncos diákunk bécsi sikere

Geissler Zsófia 11.B osztályos tanulónk a hétvégi bécsi nemzetközi versenyen az egyéni gyakorlatával és a triójukkal 2. helyezést ért el, csapattal pedig elsők lettek. Gratulálunk a szép eredményekhez! 

Találatok: 2799

Hulladékmágusunk

Tapolcai Anett (11.D) díjazott lett a „HULLADÉKMÁGIA” design pályázaton. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. Design pályázatának eredményhirdetésén 2012. dec. 16-án, a Mikulás Gyárban díjazták tanulónk különleges ruhakölteményét.

Találatok: 3244

LKG-s diákok, a "Téli Tárlaton"

Idén újra szerepelnek a Leövey Klára Gimnázium diákjai a Művészetek Palotájában megrendezett „Téli Tárlaton“. Kiállítóink: Dedinszky Vivien Beatrix (9.D), Várady Szonja (11.C) és Vásárhelyi-Varga Míra (11.D). 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találatok: 2602

EBCL próbavizsga

Az EBCL (European Business Competence Licence = Egységes Európai Gazdasági Oklevél) őszi próbavizsgájára 2012 december 12-én (szerdán) kerül sor gimnáziumunkban. A pontos beosztás:

Találatok: 1289

Szent-Györgyi eredmények

A 2012. évi Szent-Györgyi Albert Komplex Természettudományi Csapatversenyen gimnáziumunk diákjai igen eredményesen szerepeltek: két első, és két harmadik helyet szereztek meg! Gratulálunk a versenyzőknek és tanáraiknak! A részletes eredmények:

Találatok: 2988

Gyászhír

Sajnálattal értesítjük mindazokat, akik ismerték és szerették, hogy a Leövey Klára Gimnázium egykori tanára, Pais János, életének 80. évében elhunyt. Búcsúztatása a Szent Gellért Urnatemetőben (XI. Bartók Béla út 149.) 2012. november 12-én, 14 órakor lesz. Emlékét megőrizzük.

Találatok: 1449

Szaktanári fogadóest, 2012 ősz

Szaktanáraink 2012. november 15-én, 17 órától fogadóestet tartanak a gyermekeik előmenetele iránt érdeklődő szülők számára. Bejelentkezés: az e-napló "Fogadóóra" menüpontjában!

Találatok: 914

Nyílt napok, 2012

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2012. október 16-án és 17-én, valamint november 13-án, 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen helyet foglalnak maguknak weblapunkon. (A novemberi nyílt órákra történő helyfoglalás már elérhető.)

Találatok: 3954

Gyászunk

sebiMély fájdalommal tudatjuk, hogy szeretett kollégánk - 1976 óta munkatársunk -, Sebestyén Judit, életének 60. évében, 2012 augusztus 16-án elhunyt. Emlékét megőrizzük.

Hamvasztás utáni búcsúztatója 2012. szeptember 6-án 14:00 órakor a Farkasréti temető ravatalozójában lesz.

Találatok: 1189

A 2012. évi őszi érettségi vizsgák időpontjai

A 2012. évi október-novemberi érettségi vizsgák időpontjai letölthetők az Oktatási Hivatal honlapjáról. Ugyanitt megtalálhatók a Hivatal által nyilvánosságra hozott anyagok is! Jelentkezési határidő: 2012. szeptember 5. A jelentkezési lapokat kizárólag a vizsgaszervezésre kijelölt középiskolákban lehet beszerezni! A jelentkezni szándékozók feltétlenül keressék meg Sebőkné Orosz Katalin igazgatóhelyettest, ill. Nagy Gergő tagozatvezetőt!

Találatok: 1717

Gyászolunk

Haid KornélnéHaid Kornélné (1932-2012) – leöveys diákok, tanárok generációi számára: Edit néni – 2012 július 24-én váratlanul elhunyt. Nemcsak egy enciklopédikus tudású, meghatározó munkásságú kollégát, de egy bölcs, kedves, mindig segíteni kész embert is elveszítettünk. Temetése 2012. augusztus 17-én, délután 4 órakor lesz a Szent Gellért templomban.

Találatok: 2552

Dobogón a világbajnokságon!

Az IDF (International Dance Federation) Londonban megrendezett tánc-világbajnokságán Geissler Zsófia (10.B) csapatban a 3., egyéniben az 5. helyen végzett! Gratulálunk!

Találatok: 2334

Ezüstérmes időutazónk

Tóth Antal (11.A) az Időutazó elnevezésű országos történelem versenyen második helyezést ért el. Tanára: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2633

Újabb első hely!

A "Magyarország az én hazám" elnevezésű országos komplex műveltségi vetélkedőn a 11. A osztály csapata (Szűcs Orsolya, Háló Ádám, Szládovics Tamás) első helyezést ért el. Tanáruk: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2303

Franciás eredmények

Ismét sikerült megnyernünk a kerületi francia civilizációs versenyt! Csapattagok: Mikó Boglárka, Jécsi Vivien, Zsigovics Dóra, Mallár Gyöngyvér, Baranyi Dóra. Tanáruk: Pribilla Andrea. Gratulálunk!

Találatok: 2405

Egy újabb töris siker

A 11.A osztály lelkes kis csapata (Szűcs Orsolya, Háló Ádám és Szládovics Tamás) bejutott a "Magyarország az én hazám" elnevezésű komplex műveltségi vetélkedő országos döntőjébe. Tanáruk: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2409

Föld Napja: a dobogó tetején!

A Föld Napja alkalmából megrendezett kerületi komplex természettudományi csapatversenyen I. kategóriában (7.-9. évfolyam) 1. helyezést ért el a 9.B-sek egyik csapata (Petrovszki Adrienn, Lőrentei Barbara, Pécsi Andrea Brigitta, Pongó Zsófia, Bakacsi Anna), 3. lett a 9.B-sek másik csapata (Rajner Dániel, Nyulas Botond, Süveges Dániel). A II. kategóriában (10.-13. évfolyam) 1. helyezett lett a 11.B csapata (Agárdi Csilla, Polán Alexandra, Selmeci Áron, Hidasi Mátyás, Kolle Gabriella). Tanáraik: Gerséné Varga Ildikó, Seregélyes Gábor, Rácz Lilla, Almási Orsolya, Závodszky Judit, Sebőkné Orosz Katalin. Gratulálunk!

Találatok: 2695

ENSZ diákdiplomatáink sikere

Balku Laura és Gelencsér Adél (11.A) a "Ki az ország legjobb ENSZ diákdiplomatája" elnevezésű országos verseny döntőjében a 3. helyet szerezték meg! Tanáruk: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2449

Felvételi végeredmény, 2013

felvételiA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2013. április 19-én, 22:15-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés 

Gimnáziumunk 2013. április 25-ig postára adja a felvételi eredményről szóló értesítést: hivatalos közlésnek csak ezen küldemény minősül.

(Sajnálatos módon a "nem felvétel" okát - "máshová" ill. "helyhiány" - kezdetben több tanuló esetében tévesen adtuk meg. A hibát azóta kijavítottuk, a lekérdezés már a helyes eredményt szolgáltatja. A tévedésért elnézést kérünk.)

Találatok: 3687

Felvételi végeredmény, 2012

felveteli-kepA felvételi végeredményt - a személyiségi jogok és az adatvédelmi előírások tiszteletben tartásával - 2012. április 20-án, 18:15-kor lekérdezhetővé tettük honlapunkon. A lekérdezés  ( Miért ilyen "későn"?)

Figyelem! Az OH-tól 2012.04.19-én megkapott listák alapján maradt néhány szabad férőhelyünk. Az érdeklődőket arra kérjük, keressék titkárságunkat (tel.: 215-9590, e-mail: naptitkargmail.com) a lehetőségek miatt!

Találatok: 12304

ENSZ diákdiplomatáink

Balku Laura és Gelencsér Adél (11.A) bejutottak a "Ki az ország legjobb ENSZ diákdiplomatája" elnevezésű országos verseny döntőjébe. Tanáruk: Bors Lászlóné. Gratulálunk!

Találatok: 2216

Gordiusz eredmények

A Gordiusz Matematika Tesztversenyen gimnáziumunk az 5. legeredményesebb budapesti iskola lett! Külön kiemelendő végzőseink teljesítménye: Karácsony Tímea (12.F), Németh Andrea (12.F), Márkus Csaba (12.B) Budapest IV. régiójában rendre a 4., 5., 6. helyet szerezték meg. Tanáraik: Duffek Valéria, Fábián Tamásné, Fehérné Dallos Eszter, Kiss Ildikó. Gratulálunk!

Találatok: 2759

Elkápráztató kémikusaink

Az ELTE Kémiai Intézete "Alkímia ma" előadássorozatának keretében megrendezett kísérletbemutató versenyen - melyen meghívásos alapon a Leövey, az Apáczai és a Trefort csapatai vettek részt - diákjaink - Horváth Szilvia (10.B), Malatinszky Mercédesz (10.C), Márkus Csaba (12.B) - a 2. helyet szerezték meg! Felkészítő tanáruk: Seregélyes János. Gratulálunk!

Részletek az Alkímia ma honlapján

A leöveys prezentáció (szerintünk a legjobb Smile)

Találatok: 2652

Illatszertár: fergeteges siker!

Színjátszóink - dr. Kutassyné W. Melinda rendezésében - frenetikus sikert aratva adták elő (a Leövey Napok keretében, április 3-án) László Miklós Illatszertár című vígjátékát. A zsúfolásig telt Kodály-terem közönsége szűnni nem akaró tapssal honorálta a pergő komédia szereplőinek alakításait. Köszönjük és gratulálunk!

Új: A nagy sikerre való tekintettel a társulat másodszor is előadja a darabot április 19-én 13.00-kor és harmadszor is április 23-án, 13.00-kor!

A színlap Új: Fotók az előadásról

Találatok: 2853

Fizikusaink sikere

A szegedi József Attila Tudományegyetem és az Eötvös Loránd Fizikai Társaság által szervezett országos kísérleti fizikaversenyen Urbán Norbert (9.B) 2., Illés Lilla (10.E) 4. helyezett lett; Schuckert Richárd (10.D) és Andrási Bence (10.E) emléklapot kapott. Felkészítő tanáruk: Székely Péter. Gratulálunk!

Találatok: 2446

Úszóink újabb érmei

Az Úszó Diákolimpia országos döntőjében Bíró Ádám (10.E) aranyérmet szerzett 100 méteres mellúszásban, Bartha Dániel (11.E)  a 3. helyet szerezte meg 100 méteres hátúszásban. Gratulálunk!

Találatok: 2486

Kémia-verseny: 1. hely

A 12.B osztály kémia faktosaiból álló csapat - Esztermann Áron, Osgyáni Dániel, Szabó Zsófia, Vinnai Dániel - megnyerte a kerületi kémiaversenyt! Tanáruk: Seregélyes János. Gratulálunk!

Találatok: 2596

Kreatív angol íróink

A "Rejtelmes élet", angol nyelvű kreatív íróverseny fővárosi döntőjében Karácsony Tímea, Kállai Flóra, Kárász Kitty (12.F) a 6. helyet szerezték meg. Tanáruk: Ekert Jutka. Gratulálunk!

Találatok: 2526

Leövey Ösztöndíjasok, 2011/12, 2. félév

A Leövey Ösztöndíjra hét - igen alapos, meggyőző - pályázat érkezett. Az igazgatóság, az Alapítvány és a DÖK képviselőiből álló bíráló bizottság Karácsony Tímea 12.F, Szántó Anna 13.E (50-50 ezer Ft); illetve Hidasi László Mátyás 11.B, Selmeci Áron 11.B (40-40 ezer Ft) tanulóknak ítélte meg a támogatást, melyet a Leövey Gimnáziumért Alapítvány finanszíroz.

Találatok: 3530

EBC*L próbavizsga-nap

2012. április 18-án országos EBC*L próbavizsga-nap lesz. Viszont a jelentkezési határidő: 2012. március 26.! A próbavizsgára a gazdasági irodában lehet jelentkezni! Pontos menetrend és további részletek:

Találatok: 1295

"Szép magyar beszéd" verseny

A "Szép magyar beszéd" verseny fővárosi fordulójából Vásárhelyi-Varga Míra (10.D) bejutott az országos döntőbe! Tanára: Némethné Nagy Viktória. Gratulálunk!

Találatok: 2682

ECDL - márciusi vizsgák

 • Március 12. hétfő 14:15 - Képszerkesztés (GIMP)
 • Március 19. hétfő 14:15 - Adatbáziskezelés (Access 2007) 
Találatok: 2103

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2012

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2012-ben: 2011.03.14-19.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 846 tanuló 1662 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2012. április 19-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket az iskoláknak. Ezt követően - 2012. április 25-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 12091

Informatika döntősök

A Fővárosi Középiskolai Informatika Alkalmazói Verseny döntőjébe jutottak:

 • I. kategória - Kreitzer Kitti 10.A és Schuckert Richárd 10.D
 • II. kategória - Veszteg Márk 11.B

Tanáraik: Darukáné Eszenyi Katalin, Horváth Zsófia, Székely Péter. Gratulálunk! 

Találatok: 2680

A szóbeli felvételikről, 2012

Folyamatosan - és örvendetesen nagy számban - érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - várhatóan 2012. február 23-án  - tudjuk weblapunkon közzétenni. Emlékeztetőül: a szóbeli beszélgetésekre 2012. február 25-én, valamint március 3-án kerül sor.

Találatok: 2225

(Ex)leöveys képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalfesztiválon!

A közönség és a zsűri döntése alapján a Compact Disco Sound of Our Hearts című dala képviseli Magyarországot a májusi Eurovíziós Dalfesztiválon. A dal szerzői és előadói: Pál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba és Lotfi Behnam. Walkó Csaba 2000-ben érettségizett a Leöveyben, ének-tagozatos osztályunkban. Szurkolunk!

Találatok: 3462

Leövey a FIÓK-ban

A FIÓK (Ferencvárosi Információs Oktatási Kiadvány) 2012 tavaszi számában több cikkben is (Ferencvárosi Pedagógiai Napok beszámolói, versenyek eredményei) kiemelten esik szó gimnáziumunkról... Smile Érdemes olvasgatni! (Az állomány elég nagy, ~ 4 MB, pdf)

Találatok: 2934

Úszó aranyérmek

Bartha Dániel (11.E) 100 m-es hát- és 100 m-es gyorsúszásban, Bíró Ádám (10.E) 100 m-es mellúszásban nyert aranyérmet a Budapesti Úszó Diákolimpián. Gratulálunk!

Találatok: 2782

Új falmászóbajnokunk

Ismét leöveys bajnokot hirdettek: Kiskunfélegyházán, az országos sportmászó diákolimpián Pálos Ildikó (11.C) a VI. korcsoport döntőjében lett első! Gratulálunk!

Találatok: 2759

A 2012. évi érettségiről - korábban végzett diákjaink számára

Figyelem! Nappali tagozaton már nem tudunk újabb jelentkezéseket fogadni, csak a Felnőttoktatási tagozaton!

Gimnáziumunk természetesen lehetőséget biztosít korábban nálunk végzett diákjainknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek középszintű (ún. kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. A tudnivalók:

Találatok: 3606

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2012

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 5112

Felsőoktatási férőhelyek, képzési költségek

Elfogadta a kormány a 2012-es évre vonatkozó felsőoktatási felvételi keretszámokat, a képzési költségek irányszámait. Végzőseink - saját érdekükben - NAGYON ALAPOSAN tanulmányozzák az alábbi információkat!

Találatok: 3846

BUÉK!

Minden kedves olvasónknak boldog új évet kívánunk!

Happy New Year! Onnellista Uutta Vuotta! Bonne année! Prosit Neujahr! Felix sit annus novus! Laimigo Jauno Gadu! Sszczęśliwego nowego roku! Feliz ano nuevo! S Novim Godom! Gott nytt ar! Felice anno nuovo!

Találatok: 838

Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató

Megjelent a 2012. szeptemberében induló képzéseket ismertető Felsőoktatási felvételi tájékoztató. Figyelem! Végleges kormányzati döntés hiányában a tájékoztató nem tartalmazza az államilag finanszírozott és az önköltséges létszámok arányait, illetve az önköltség képzésenkénti összegét. Ezen információk - a felvi.hu szerint - legkésőbb 2012. január 31-ig, a felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésében meg fognak jelenni. Minderről bővebben a felvi.hu-n...

Találatok: 3199

Sakk-siker

Tapolcai Anett 10.D osztályos diákunk újabb sikert aratott. Anett a korosztályában minden játszmáját megnyerte és első lett a kerületi tanulóknak rendezett sakkversenyen. Szívből gratulálunk!

Találatok: 2869

ECDL szabadon...

ecdl tuxMeghirdetjük első olyan ECDL vizsgaidőpontunkat, amelyen résztvevőink szabadon választhatnak két munkakörnyezet, Linux, ill.  Windows XP között:

2011. december 15. csütörtök 14:30 Szövegszerkesztés
Linux: openoffice.writer
Windows XP: MSWord 2007

A jövőben minden csütörtökre hirdetett vizsgán biztosítjuk a választás lehetőségét.

Találatok: 2910

Jelentkezés a központi írásbeli felvételire, 2011

A központi írásbeli felvételire 2011. december 12-ig kell jelentkezni a kiválasztott középiskolában, az alábbiakban letöltölthető jelentkezési lappal. Érdemes tanulmányozni a korábbi évek felvételi feladatsorait is! 

Bővebben a felvételiről
Találatok: 3410

Felvételi tájékoztató szülőknek, 2011

2011. november 29-én, 17 órakor az érintett - azaz nyolcadikos gyermekkel "rendelkező" - szülők számára felvételi tájékoztatót tartunk gimnáziumunk Kodály-termében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találatok: 3331

Legközelebbi ECDL vizsgák a Leöveyben

 E félévben újabb modulokból tehető vizsga iskolánkban az alábbi beosztás szerint:

2011. 11. 25. péntek 14:10 Szövegszerkesztés Word 2007
2011. 12. 06. kedd 8:00 Szövegszerkesztés Word 2007
2011. 12. 06. kedd 8:00 Képszerkesztés Gimp
2011. 12. 07. szerda14:10 Táblázatkezelés Excel 2007
2011. 12. 07. szerda 14:10 Prezentáció Powerpoint 2007
2011. 12. 20. kedd 8:00 Operációs rendszerek Windows XP
2011. 12. 20. kedd 8:00 Táblázatkezelés Excel 2007

Találatok: 2338

Tudománynap, 2011 november

Tudományos ismeretterjesztő előadásokat hallgathatnak diákjaink a Tudástársadalom Alapítvány szervezésében november 17-én. Az előadásokat a tehetségfejlesztő program részeként a természettudományos tárgyak iránt fokozott érdeklődést mutató, kiemelkedő eredményeket elérő tagozatos és fakultációs csoportok diákjainak szervezzük.

Találatok: 4020

Nyelvi nagykövetek a Leöveyben

Az Amerikai Kereskedelmi Kamara tagvállatainak képviselői személyes példájukkal mutatnak rá az idegennyelv-tudás fontosságára. Az előadásokra november 8-23. között kerül sor, tanórákon.

Találatok: 3014

Ferencvárosi Pedagógiai Nap

Ebben az évben is gimnáziumunk ad otthont a Ferencvárosi Pedagógiai Napnak, melynek idén a tehetséggondozás áll a központjában. A rendezvényre 2011. november 16-án kerül sor. A nap programja:

Találatok: 3753

Legközelebbi ECDL vizsgák

Szövegszerkesztés modulból tartunk legközelebb vizsgát két alkalommal az I. számítástechnika teremben.

Alkalmazandó szoftver: Word 2007

Időpontok:
2011. október 21. péntek 14:20
2011. október 26. szerda 14:15

Találatok: 2187

Gyászolunk

Kauders Tamás

Kauders Tamás, 1954-2011

Szeretett kollégánk, diákok nemzedékeinek méltán becsült és tisztelt tanára, hosszú, súlyos - méltósággal és bölcsességgel tűrt - betegség után 2011. szeptember 27-én elhunyt.
Munkásságát - immár annak emlékét - iskolánk legjobb, legnemesebb hagyományai között őrizzük meg.
Resquiescat in pace! 

Kauders Tamás temetése 2011. október 12-én, 14:45-kor lesz, az Újköztemető szóróparcellájában (1108, Budapest, Kozma u. 8-10.)

Egy hajdani diákunk - Gémes Antos - dala,  aki nagyon szerette a tanár urat...

Találatok: 3200

Tehetséggondozás a német nyelv oktatásában

Tanári motiváció és a tehetséggondozás a német nyelv oktatásában címmel október 27-én 15 órától Dr. Dávid Ágnes és Magyar Ágnes tartanak továbbképzést iskolánkban a kerületi kollégáknak, a Tehetségpontok tanárainak.

Találatok: 4568

Nyílt napok, 2011

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2011. október 18-án és 19-én, valamint november 15-én, 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen helyet foglalnak maguknak weblapunkon. (A novemberi nyílt órákra történő helyfoglalás itt érhető el.)

Találatok: 5877

Felvételi előkészítők, 2011

Gimnáziumunk a 2011/2012-es tanév első félévében felvételi előkészítő tanfolyamokat indít nyolcadik osztályos tanulók számára matematikából és magyar nyelvből.

Találatok: 5835

Induló osztályaink, 2012

A 9. évfolyamon induló képzések programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy diákjaink érdeklődésüknek, pályaválasztási szándékaiknak megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Találatok: 18311

Induló osztályaink, 2014

A 9. évfolyamon induló képzések programjának összeállításakor arra törekedtünk, hogy diákjaink érdeklődésüknek, pályaválasztási szándékaiknak megfelelő oktatásban részesülhessenek.

Találatok: 26736

Az e-napló használatáról

A Leövey e-naplójának (a LeN-nek) használatához szükséges kódokat (felhasználói név, jelszó) a 9.-es diákok első informatikai óráik egyikén, szüleik pedig a szeptember 22-én esedékes szülői értekezleteken fogják megkapni megkapták. Bővebben az e-napló használatáról...

Találatok: 3612

Felvétel szakképzésre

A 2013/2014-es tanévre az alábbi képzésre hirdetünk felvételt:

Képzéseinkre érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők jelentkezhetnek a kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével. A jelentkezési laphoz kérjük csatolni az érettségi bizonyítvány másolatát. (A jelentkezési lap gimnáziumunkban, az iskolatitkári irodában vehető át, illetve   innen letölthető.) Jelentkezési határidő: 2013. augusztus 30-ig.

A beiratkozáshoz szükséges:

 • Érettségi bizonyítvány
 • Személyi igazolvány
 • Lakcímet igazoló hatósági igazolvány
 • Diákigazolvány (amennyiben rendelkezik vele)
 • Oktatási azonosító kártya (amennyiben rendelkezik vele)
 • TAJ - kártya
 • Nyelvvizsga bizonyítvány (amennyiben rendelkezik vele)
Találatok: 11383

Beiratkozás a 9. évfolyamra, 2011

Mint azt a felvételről szóló levélben már közöltük, a beiratkozás 2011. június 27-én (hétfőn) 14:00-17:00 óra között lesz. Sajnos a beiratkozás - mint minden hivatalos eljárás - kicsit körülményes, hosszadalmas Frown. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében kérjük gondoskodjanak a szükséges dokumentumok meglétéről! Azaz...

Találatok: 2861

ECDL vizsgaidőpontok

A 2011. január-június hónapokban tervezett vizsgaidőpontok.(pdf)

Következő vizsgák időpontjai:

 • 2011. június 1. 14:15 Operációs rendszerek (Windows XP)
 • 2011. június 8. 14:30 Táblázatkezelés (Excel 2007)
 • 2011. június 8. 14:30 Szövegszerkesztés (Word 2007)
 • 2011. június 8. 16:00 Internet és kommunikáció (Mozilla Firefox 3)
 • 2011. június 9. 14:15 Webkezdő (NVU)
Letölthető jelentkezési lap. (doc)

További részletek a www.ecdl.hu oldalon.

Találatok: 5047

Szakmai vizsga, 2011

A 14.Q-s gazdasági informatikusok szakmai vizsgája 2011. május 19-én kezdődik. Érdemes és fontos az alábbi dokumentumokat tanulmányozni!

Találatok: 5333

EBCL konferencia a Leöveyben

2011. április 14-én iskolánkban kerül megrendezésre az "Innovatív minőségirányítás az oktatásban" és az "EASY BUSINESS - BLENDED LEARNING: a vállalkozói kompetenciafejlesztés hatékony módszere" című konferencia. Meghívó

Találatok: 1880

Felsőoktatási felvételi, 2013

Megjelent az a kormányrendelet, amely tartalmazza, hogy a 2013-ban felvételizőknek mely szakokra, milyen tárgyakból kell emelt szintű érettségit tenniük. A dokumentum alapos tanulmányozását 10.-es diákjainknak és szüleiknek ajánljuk! (A lényeg a 6-8. oldalakon található.)

Találatok: 5145

Ideiglenes felvételi jegyzék (="rangsor"), 2011

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Fontos!
Mivel egy tanuló több jelentkezést is beadhatott/beadott, így biztosnak tekinthető, hogy a felvételi keretszámot jelentősen meghaladó "helyezésű" tanulók is felvételt nyernek gimnáziumunkba.
(A helyezések és esélyek értelmezéséhez, mérlegeléséhez jelentős segítséget nyújthat az elmúlt évek adatainak az idei adatokkal történő összehasonlítása, illetve a GYIK tanulmányozása. A táblázatokból kiolvasható, hogy az elmúlt években hányan jelentkeztek egy tagozatra, és közülük hányadik "helyezett" nyert még felvételt.)

Ezek a rangsorok több szempontból is csak előzetesnek tekinthetők:

 • a felvételi eljárásról szóló rendelet szerint: "az általános iskola az általános felvételi eljárás idején egy alkalmat (2011-ben: 2011.03.17-18.) köteles biztosítani ahhoz, hogy a tanuló és a szülő közösen módosíthassa a tanulói adatlapot... A módosítás során az eredetileg benyújtott tanulói adatlapon feltüntetett iskolához újabb tagozat írható be, (erről bővebben a GYIK-ben) illetőleg az eredetileg beírt rangsor megváltoztatható, ...", tehát a tanulók "helyezési számai", és így felvételi esélyei is módosulhatnak ennek következtében.
 • gimnáziumunkba 615 tanuló 1206 jelentkezést adott be: bármennyire is törekedtünk a pontosságra, elképzelhető, hogy néhány esetben tévedtünk, amiért elnézést kérünk. Az adatok ellenőrzése folyamatban van.

A már hivatkozott rendelet szerint az OH 2011. április 18-ig visszaküldi a tanulói adatlapok alapján egyeztetett felvételi jegyzéket az iskoláknak. Ezt követően - 2011. április 27-ig - postázzuk a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőnek és az általános iskolának, illetve ezen lapokon közzé tesszük a végleges felvételi eredményeket.

Megjegyzések:
    - amennyiben a tanuló nem jelent meg a szóbelin, vagy nem kaptuk meg írásbelijének értékelő lapját, úgy megfelelő résztpontszámát 0-nak tekintettük,
    - azonos pontszámot elért tanulók azonos helyezési számot kaptak,
    - a "mentes" tanulók maximális szóbeli pontszámot kaptak.

Figyelem! A lekérdezéshez (adatvédelmi okokból) szükséges a jelentkező TANULÓ 11 jegyű OKTATÁSI AZONOSÍTÓJA! (pl. 71122334455)

Rangsorok lekérdezése (Új ablakban nyílik meg!)

Találatok: 11112

Még egy szó a szóbelikről

Ebben az évben a szóbeli felvételi vizsgákat (igazából: beszélgetéseket) az eddigi gyakorlatunktól eltérő, új rendszerben fogjuk lebonyolítani. A váltás miatt - bármennyire is törekedtünk az optimális szervezésre - előfordulhatnak kisebb zökkenők. Ezeket megpróbáljuk azonnal kiküszöbölni - megértésüket és együttműködésüket előre is köszönjük!

"Gyermekbarát" felvételi rendszerünk egyik legfontosabb szempontja, hogy a nálunk vizsgázó diák minél kevesebb időt töltsön "stresszes" helyzetben iskolánkban. Ezt többnyire sikerült is megoldanunk; azonban az 5-6 tagozatra is hozzánk jelentkező tanulók esetében nincs igazán jó megoldás - bizony több bizottságban is meg kell jelenni, tételt kell húzni, felkészülési idő után felelni... ez akár több óráig eltarthat! Kérjük, erre készüljenek fel!

Találatok: 2630

Szóbeli felvételik beosztása, 2011

A szóbeli felvételikre - mint az felvételi tájékoztatónkban is írtuk - 2011. február 26-án, illetve március 5-én kerül sor. Gimnáziumunkba 613 diák összesen közel 1200 jelentkezést adott be.

A szóbelik pontos beosztása már lekérdezhető!

Találatok: 10848

Írásbeli felvételi, 2011: az eredmények

Az írásbelik eredményei már lekérdezhetők portálunkon. Az eredmények értékeléséhez segítséget nyújthat a - nálunk írt - dolgozatok alapján készült kis statisztika. Feladatsorok és javítási útmutatók: az OH honlapján. A kijavított dolgozatok 2011. január 31-én, 8-16 óra között tekinthetők meg iskolánkban, ekkor lehet átvenni az értékelő lapokat is.

Találatok: 5614

Jelentkezés az érettségi vizsgára, 2011

A határidő (február 15.) közeledtével érdemes áttekinteni, hogyan kell/lehet az érettségi vizsgára jelentkezni. Alapvetően három esetet kell megkülönböztetnünk:

 1. végzős diákjaink az ún. rendes érettségi vizsgára jelentkeznek,
 2. alsóbb éves tanulóink ún. előrehozott érettségi vizsgára jelentkezhetnek,
 3. korábban végzett diákjaink ún. kiegészítő, ismétlő, vagy javító érettségi vizsgákra jelentkezhetnek.
Találatok: 11101

A 2011. évi érettségiről - korábban végzett diákjaink számára

Gimnáziumunk természetesen lehetőséget biztosít korábban nálunk végzett diákjainknak arra, hogy - amennyiben továbbtanulásukhoz szükséges - nálunk tehessenek középszintű (ún. kiegészítő vagy ismétlő, esetleg javító) érettségi vizsgát. (Informatika érettségi vizsgára sajnos nem tudunk jelentkezéseket elfogadni!) A tudnivalók:

Találatok: 3550

EBCL Nemzetközi Verseny, döntő

Az EBCL Nemzetközi Verseny döntőjére Bécsben, 2011. január 20-21-én kerül sor. A döntőben 21 ország versenyzői vetélkednek, Magyarországot 9 fő képviseli, köztük két leöveys: Takács Martina és Keresztes Zoltán. A bécsi döntő programja

Találatok: 1667

Felkészítés az ECDL prezentáció-vizsgára

A következő prezentáció vizsga 2010. december 15-én,szerdán (14.15-kor) lesz. Az érdeklődők december 8-án és 9-én (a 7. órában) gyúrhatnak a vizsgára Darukáné Eszenyi Kata tanárnő vezényletével a SzT1-ben.

Találatok: 1786

Hatalmas siker a 2010-es EBCL-versenyen!

A hatodik alkalommal - gimnáziumunkban - megrendezett EBC*L Champions League-en 90 versenyző három kategóriában - középiskolás diák, felsőfokú tanulmányokat folytató diák, fiatal felnőtt - mérte össze tudását. A "felsőfokú tanulmányokat folytató diák" kategóriában 1. helyezett lett Pálmai Dániel (13.Q), és a "fiatal vállalkozó" kategóriában az 1. helyet Keresztes Zoltán (14.Q) szerezte meg! Gratulálunk!

A versenyzők angol tudását is figyelembe véve a Bécsben tartandó Nemzetközi Versenyre két tanulónk jutott tovább: Bürger Krisztina (13.Q), Keresztes Zoltán (14.Q).

Fotók Cikk az ebcl.hu-n

Találatok: 1847

Naptár-hiba

Úgy tűnik, hogy - általunk nem követhető ok miatt - a Google-ban üzemeltetett "Leövey Naptár" hibásan jelenik meg az Információk -> Napi ügyekhez -> Naptár menüpont alatt. Frown (Lsd. szalagavató időpontja,ami dec. 12-én lesz!). Próbáljuk megkeresni a hiba okát, addig is egy közvetlen link: LKG Naptár

Találatok: 1395

A klónok támadása

2010. november 20-án az ELTE Növényélettani Tanszékén a  Nagy Gén program keretében a Genetikával Az Egészségért Egyesület közreműködésével a végzős kémia-biológia fakultációs tanulóinknak és tanáraiknak alkalmunk volt arra, hogy a mai tudományos színvonalnak megfelelő génmanipulációs gyakorlaton részt vehessünk.

Találatok: 2261

Felvételi tájékoztató szülőknek, 2010

2010. november 30-án, 17 órakor az érintett - azaz nyolcadikos gyermekkel "rendelkező" - szülők számára felvételi tájékoztatót tartunk gimnáziumunk Kodály-termében.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Találatok: 2401

Jelentkezés a központi írásbeli felvételire, 2010

A központi írásbeli felvételire 2010. december 10-ig kell jelentkezni a kiválasztott középiskolában, az alábbiakban letöltölthető jelentkezési lappal. Érdemes tanulmányozni a korábbi évek felvételi feladatsorait is! 

Bővebben a felvételiről
Találatok: 3572

LKG e-Napló

Az LKG e-Naplóról (a LeN-ről) bővebben itt lehet olvasni...

Találatok: 5299

Nyílt napok, 2010

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2010. október 19-én és 20-án, valamint november 16-án, 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen regisztrálják magukat weblapunkon. (A novemberi nyílt órákra történő regisztráció itt érhető el.)

Találatok: 4354

Érettségi, felvételi változások 2012-ben

A 2012-ben életbe lépő változások három lényeges eleme:

 1. A felvételi eljárás során kapható többletpontok mértéke 80-ról 100-ra nő, tehát 400+100 pontos rendszer lesz.
 2. Az emelt szintű érettségiért adható többletpontok mértéke 40-ről 50-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy mivel legfeljebb két emelt szintű érettségiért kapható többletpont, így azokkal meg lehet szerezni a maximálisan szerezhető többletpontot.
 3. A felvételi eljárás során a minimális bejutási küszöb 240 pontra nő.

A fenti változásokat első alkalommal a 2012-es keresztféléves eljárásban kell alkalmazni, azaz a 2012 februárjában induló szakokra jelentkezők pontszámát már a fentiek alapján számolják. (Bővebben:  felvi.hu)

Találatok: 6669

Felvételi előkészítők, 2010

Gimnáziumunk a 2010/2011-es tanév első félévében felvételi előkészítő tanfolyamokat indít nyolcadik osztályos tanulók számára matematikából és magyar nyelvből.

Találatok: 5086

Digitális Középiskola a Leöveyben

A Leövey Klára Gimnázium 2010 szeptemberétől új képzési formát vezet be érettségi vizsgát tenni szándékozó felnőttek számára, amely egyesíti az interneten keresztül történő távoktatás és a hagyományos jelenléti órákra épülő oktatás előnyeit. Várjuk a jelentkezőket! Bővebben...

Találatok: 6457

Előrehozott érettségi osztályozóvizsgája

A vizsgára legkésőbb az utolsó nyári ügyeleti napon (augusztus 11. 9-13 óráig) lehet jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével és a titkárságon történő leadásával. Ha a jelentkező mégsem kíván osztályozó vizsgát tenni, a visszalépésről írásban tájékoztatnia kell az iskola vezetését 2010. augusztus 11-ig.

Találatok: 2102

Beiratkozás a 9. évfolyamra, 2010

Mint azt a felvételről szóló levélben már közöltük, a beiratkozás 2010. június 24-án (csütörtökön) 14:00-17:00 óra között lesz. Sajnos a beiratkozás - mint minden hivatalos eljárás - kicsit körülményes, hosszadalmas. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében kérjük gondoskodjanak a szükséges dokumentumok meglétéről! Azaz...

Találatok: 2506

Szóbeli érettségik

Június 15-én elkezdődntek a szóbeli érettségi vizsgák. (Az egyes osztályok beosztása  itt látható.) A 12.A, 12.C osztályok ünnepélyes nyitójára  hétfőn (2010.06.21), 8 órakor kerül sor. Figyelem: ezen az ide beosztott "előrehozottaknak" is meg kell jelenniük!

Találatok: 2146

Végzősök, figyelem!

Ugye tudjátok, hogy a felvételi eljárás szabályai szerint a felvételi jelentkezés (márc. 1.) után megszerzett dokumentumok (pl. 12./13. tanév végi bizonyítvány) másolatát 2010. június 2-ig be kell küldenetek a megfelelő felsőoktatási intézménybe? Keressétek az ofőket, segítenek! Részletek...

Találatok: 2508

Felvételi eredmények közzététele, 2010

Gimnáziumunk az ún. végleges felvételi jegyzéket április 8-án elküldte a Felvételi Központnak. A Felvételi Központ az ennek (pontosabban ezek) alapján kialakuló, a felvételi döntés alapjául szolgáló, ún. egyeztetett felvételi jegyzéket április 19-én továbbítja az iskoláknak. Így a felvettek névsorát - várhatóan - április 22-én tudjuk közzétenni portálunkon.

Találatok: 3116

AZ OKTATÁSI HIVATAL KÖZLEMÉNYE

A felsőoktatási felvételi jelentkezések benyújtásának határideje 2010. február 16-án 22 órára módosult!

"A felsőoktatási felvételi jelentkezéshez használható elektronikus rendszer elérési nehézségei miatt a felsőoktatási felvételi jelentkezések benyújtásának határideje 2010. február 16-án 22 órára módosult.

2010. február 15-én a késő esti órákban a felsőoktatási felvételi elektronikus jelentkezési rendszere hosszabb ideig nehezen elérhető, majd elérhetetlen lett. A jelenség hátterében - az első vizsgálatok alapján - a rendszert egyidejűleg nagy számban használók miatt kialakult túlterheltség állt. Az informatikai szolgáltató tájékoztatása szerint ebben az időszakban az elmúlt években tapasztalt jelentkezői igény többszörösét kellett volna a rendszernek kiszolgálnia.

Az elektronikus közszolgáltatásokra vonatkozó jogszabályok alapján - tekintettel a jelentkezési határnapon bekövetkezett szolgáltatás-kiesésre - döntés született a határidő 2010. február 16-án 22 óráig történő meghosszabbításáról.

Bakonyi László s.k.
az Oktatási Hivatal elnöke"
Találatok: 2317

Felvételi jelentkezés: közeledik a határidő!

A középiskolai felvételire történő jelentkezés határideje 2010. február 19. (Tehát az általános iskoláknak eddig kell továbbítaniuk a jelentkezési lapokat a középiskoláknak, a tanulói adatlapokat pedig a Felvételi Központnak.)

Kérjük, hogy amennyiben a felvételiző nem a mi iskolánkban írta meg a központi írásbelit, úgy az értékelési lap másolatát csatolják a jelentkezési laphoz!

Induló osztályaink; A felvételi eljárás; Felvételi tájékoztatóink

Találatok: 2937

Adatvesztés?! Nem kell aggódni!

Mint kiderült, valamiféle hiba történt csütörtök (2010.02.04.) délután a középiskolások érettségi jelentkezéseit kezelő központi szerveren. A - nehezen értelmezhető - adatvesztés diákjainkat nem érinti, "csak" az érettségi adatok rögzítésével foglakozó kollégáink számára jelent plusz munkát.

Linkek: OH közlemény; Origo ; Index

Találatok: 2283

Írásbeli felvételik eredményei

A 2010. évi központi írásbeli felvételik összesített eredményei már láthatók portálunk Felvételi/Adatok/Írásbelik részében!

Az egyéni eredmények  a Felvételi/Lekérdezések menüpont alatt tekinthetők meg. (A "személyre szabott" lekérdezéshez - adatvédelmi okokból - szükséges a felvételiző diák oktatási azonosítója.)

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kijavított, értékelt központi írásbeli dolgozatokat 2010. február 1-jén, 8 és 16 óra között tekinthetik meg iskolánk Kodály-termében. A dolgozatok eredményét feltüntető értékelő lapot a tanuló vagy képviselője is ekkor veheti át.

Találatok: 3691

A szakképzési hozzájárulás fogadásának menete

A szakképzési hozzájárulás fogadásának - meglehetősen összetett - ügymenete az alábbi:

 1. A támogatott iskola vezetője az utolsó oldalon szignálja a Támogató által aláírt – hiánytalanul kitöltött megállapodást
 2. A támogatott iskola a Fejlesztési Megállapodást 4 példányban eljuttatja a TISZK székhelyére (1143 Budapest, Szobránc u. 6-8. 403-as iroda)
 3. TISZK iktatási rendszerében rögzíti és iktató számmal látja el a Fejlesztési Megállapodást
 4. TISZK ellenőrzi a Fejlesztési Megállapodás teljességét (amennyiben hiány merül fel, pótoltatja)
 5. TISZK vezetője aláírja a Fejlesztési Megállapodást
 6. TISZK 1 aláírt példányt megküld a Támogatónak
 7. TISZK 1 aláírt példányt megküld a támogatott iskolának
 8. TISZK iskolánként nyilvántartást vezet a fogadott támogatásokról, könyvelést végzi
 9. TISZK megállapodást köt a támogatott iskolával a fejlesztési támogatás továbbadásáról
 10. Támogatott iskola a hatályos jogszabályoknak megfelelő elkülönített nyilvántartást vezet a fejlesztési támogatás felhasználásáról, melyet az NSZFI felé történő adatszolgáltatás/elszámolás céljából TISZK rendelkezésére bocsájt

A Fejlesztési Megállapodásról:

 1. 4 példányban kell kitölteni a megállapodást (1 pld. Támogató, 2 pld. TISZK, 1. pld. támogatott iskola)
 2. az 1. oldalon kérjük a Támogató adatait értelemszerűen töltsék ki
 3. az 5. oldalon az 5.1 pontban kérjük a támogatás összegét számmal és betűvel kiírva is tüntessék fel
 4. a 6. oldalon a 9.8 pontban kérem, tüntessék fel, a Támogató kapcsolattartójának nevét és elérhetőségeit
 5. a 7. oldalon kérjük tüntessék fel a megállapodás aláírásának helyét és idejét (Kelt:)

A szakképzési hozzájárulás fogadása kizárólag az innen letölthető Fejlesztési Megállapodás, és annak 1-2. sz. melléklete alapján történhet 2009. július 1-től.

Találatok: 8935

Délutáni programok, 2009/2010

 

HÉTFŐ

KEDD

SZERDA

CSÜTÖRTÖK

PÉNTEK

14.00 – 15.00

Barabás Péter

terepasztal építés

(kéthetente)

Steiger Péter

röplabda fiúknak, lányoknak

Dr. Karácsony Piroska

röplabda

lányoknak

Mélykuti Márta és Perneki Renáta

testnevelés fakultáció

Steiger Péter

röplabda

fiúknak,

lányoknak

 

Dr. Mile Lajos

floorball és futball

fiúknak

Soltész Viktória

színjátszó kör

Steiger Péter

röplabda

fiúknak,

lányoknak

15.00 - 16.00

 

Barabás Péter

terepasztal építés

(kéthetente)

16.00 - 16.30

 

 

 

 

 

Találatok: 7964

Nyílt nap, 2009 november

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára egy újabb nyílt napot szervezünk november 17-én 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen regisztrálják magukat weblapunkon.

Fontos: kérjük, ha a tanuló mellett a szülő is részt kíván venni az órán, akkor kétszer regisztráljanak! Például: 1. regisztráció - Kovács István ..., 2. regisztráció - Kovács István (szülő) ...
Figyelem! A novemberi órákra történő regisztrációt november 16-án (hétfőn) délben lezárjuk!

Találatok: 2899

Nyílt napok, 2009

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2009. október 13-án és 14-én, valamint november 17-én 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen regisztrálják magukat weblapunkon.
Figyelem! Az októberi órákra történő regisztrációt október 12-én (hétfőn) délben lezárjuk! (A novemberi nyílt órák beosztása - és a regisztráció - várhatóan november 9-én lesz elérhető.)

Találatok: 2616

Felvételi előkészítők, 2009

Gimnáziumunk a 2009/2010-es tanév első félévében felvételi előkészítő tanfolyamokat indít nyolcadik osztályos tanulók számára matematikából és magyar nyelvből.

Találatok: 5719

Gazdasági informatikus (régi)

Gazdasági informatikus  (OKJ: 54 481 04 0010 54 01)

Emelt szintű szakképesítés, 4 félév.

"A gazdasági informatikus marketing információs rendszereket tervez; vállalkozások alapvető pénzügyi-számviteli folyamatait, összefüggéseit szervezi; kezeli a gazdasági folyamatokat; alapvető statisztikai elemzési eszközökkel dolgozik; megfogalmazza a gazdálkodás informatikai igényeit..."

A képzés tantárgyai:

 Tantárgy  Összes óraszáma
 Informatikai alapismeretek  211
 Munkatervezés és -szervezés  64
 Projektirányítás  132
 Szoftvermenedzsment  50
 Vállalkozásmenedzsment  93
 Informatikai ismeretek  222
 Gazdasági ismeretek  61
 Programozási ismeretek  84
 Menedzselési ismeretek  116
 Gazdasági ismeretek 2.  802

A képzés részletes tartalma (pdf)

Gazdasági informatikus "mintavizsga" ("vendégként" kell belépni...)

Találatok: 12298

Ügyintéző titkár képzés

Ügyintéző titkár (OKJ: 54 346 01 0010 54 03)

Emelt szintű szakképesítés, 4 félév.

"Az ügyintéző titkár protokoll feladatokat végez, rendezvényeket, eseményeket szervez; titkári tevékenységet lát el (idegen nyelven); személyi titkári feladatokat végez; menedzserasszisztensi munkát lát el. Irodai munkafolyamatokat készít és szervez meg..."

A képzés tananyaga:

Tantárgy
Összes óraszáma
 Gépírás és iratkészítés 244
 Számítástechnikai alkalmazások 110
 Ügyviteli eszközök 12
 Dokumentumkezelés 24
 Számítástechnikai alkalmazások 2.
 228
 Dokumentumkészítés 98
 Gazdasági-vállalkozási ügyintézés 192
 Titkári feladatvégzés 160
 Iratfogalmazás 24
 Kommunikáció 96
 Rendezvényszervezés 172
 Munkaügy 102
 Szervezés 180
 Minőségirányítási folyamatkezelés 194

 

Találatok: 3318

Webmester

Webmester (OKJ: 54 481 03 0010 54 07)

Emelt szintű szakképesítés, 4 félév.

"A webmester honlapokat tervez és készít, tartalmat frissít; közreműködik tervezési, fejlesztési feladatokban; részt vesz a szolgáltatás biztonsági és funkcionális tervezésében, kialakításában; hozzáférési jogosultságot biztosít a partnereknek; biztosítja az állandó elérhetőséget..."

A képzés tantárgyai:

 Tantárgy Összes óraszám
 Informatikai alapismeretek 235
 Munkatervezés és -szervezés 40
 Projektirányítás 75
 Szoftvermenedzsment 50
 Vállalkozásmenedzsment 58
 Hardvertechnológia 122
 Szoftverismeretek 337
 Web technológia I.
 55
 Web technológia II. 448
 Web szolgáltatás 416

A képzés részletes tartalma (pdf)

Webmester "mintavizsga" ("vendégként" kell belépni...)

 

Találatok: 10940

Beiratkozás a 9. évfolyamra

Mint azt a felvételről szóló levélben már közöltük, a beiratkozás 2009. június 23-án (kedden) 14:00-17:00 óra között lesz. Sajnos a beiratkozás - mint minden hivatalos eljárás - kicsit körülményes, hosszadalmas. A zökkenőmentes lebonyolítás érdekében kérjük gondoskodjanak a szükséges dokumentumok meglétéről! Azaz...

Találatok: 2601

Felvételi eredmények

2009. április 20-án délelőtt megkaptuk az ún.  egyeztetett felvételi jegyzéket a Felvételi Központtól. Az adatok gyors ellenőrzése után az eredményeket   közzétettük honlapunkon. A felvételt nyert diákoknak gratulálunk, a máshova jelentkezőknek/felvetteknek további sikereket kívánunk!

A hivatalos értesítéseket 2009. április végéig postázzuk. 

Az eredmények lekérdezése

Találatok: 2437

Felvételi eredmények közzététele

Gimnáziumunk az ún. végleges felvételi jegyzéket április 7-én elküldte a Felvételi Központnak. A Felvételi Központ az ennek (pontosabban ezek) alapján kialakuló, a felvételi döntés alapjául szolgáló, ún. egyeztetett felvételi jegyzéket április 20-án továbbítja az iskoláknak. Így a felvettek névsorát - várhatóan - április 22-én tudjuk közzétenni portálunkon.

Találatok: 2842

Felvételi rangsorok, 2009

FelvételiAz alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Találatok: 6677

Ideiglenes felvételi sorrend

A szóbeli felvételiket lezártuk. A gimnáziumunkba jelentkezettek ideiglenes sorrendje várhatóan március 14-én (szombaton) lesz lekérdezhető itt a honlapon.

Találatok: 3361

Szóbeli időpontok lekérdezése

Immár lekérdezhető a szóbelik beosztása!

Figyelem! A felvételi beszélgetésre mindenki hozza magával ellenőrző könyvét, valamint a matematika- és magyarfüzetét.

A felvételi időpontok esetleges módosításhoz kérjük keressék a titkárságot (215 9590), legkésőbb a megadott időpont előtti napon, déli 12 óráig. A jelentkezők nagy száma és az idő szűkössége miatt csak egy alternatív időpontot tudunk biztosítani. Megértésüket köszönjük.

A felvételi pontos helyét a felvételi napján az iskolai hirdetőtáblán közöljük. A felvételi beszélgetésen a szülők is jelen lehetnek.

A szóbeli beszélgetésekre 2009. március 3-4-én, valamint március 10-én kerül sor.

Találatok: 2509

A szóbeli felvételikről

Folyamatosan és örvendetesen nagy számban érkeznek a jelentkezési lapok gimnáziumunkba. Jelenleg feldolgozásuk, adataik rögzítése zajlik. A szóbeli felvételi vizsgák beosztását csak az adatrögzítés végeztével - előreláthatóan 2009. február 28-án 27-én 14 órakor - tudjuk weblapunkon közzétenni.

Figyelem: aki nem csatolta a jelentkezési lapjához a központi írásbeli értékelő lapját, haladéktalanul juttassa azt el iskolánkba, mert annak hiányában nem tudjuk felvételiztetni!

A szóbeli beszélgetésekre 2009. március 3-4-én, valamint március 10-én kerül sor.

Találatok: 2251

Írásbeli felvételi eredmények

A központi írásbeli felvételi eredményei a Felvételi/Lekérdezések menüpont alatt tekinthetők meg. (A "személyre szabott" lekérdezéshez - adatvédelmi okokból - szükséges a felvételiző diák oktatási azonosítója.)

Az eredmény értékeléséhez ("jó", "rossz", stb.) némi támpontot nyújt a Felvételi adatok részben található összegző kimutatás.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a kijavított, értékelt központi írásbeli dolgozatokat 2009. február 10-én, 8 és 16 óra között tekinthetik meg iskolánk Andor Ilona-termében. A dolgozatok eredményét feltüntető pontozó-értékelő lapot a tanuló vagy képviselője is ekkor veheti át.

Kérjük, feltétlenül olvassák el Felvételi: ponthatárok módosítása, időpontok című közleményünket is!

Találatok: 2171

A felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése

2009. január 30-án jelent meg a 2009. szeptemberben induló képzéseket tartalmazó Felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítése.

A kiegészítésben új képzéseket is meghirdettek az intézmények, így az idei képzési kínálat 27 alapképzési és egységes osztatlan képzési, 49 felsőfokú szakképzési, valamint 92 új mesterképzési jelentkezési lehetőséggel bővült. Ezen felül egyes meghirdetéseknél változott az irányszám, a költségtérítés összege, némely mesterképzéseken a pontszámítás, míg egyes képzéseket visszavontak az intézmények.

Részletek (OKM)

Találatok: 1995

Az egyes szakmákról

Ügyintéző titkár

Iskolai rendszerű nappali tagozatos szakképzés (OKJ szám: 52 3404 04)

A képzés célja

A középfokú ügyintéző-titkár megfelelő mélységű számítógép-kezelési és szövegszerkesztési, gépírási, titkári, gazdasági, jogi ismeretek és idegennyelv-tudás birtokában hazai és idegen érdekeltségű cégeknél (gazdálkodó egységeknél) ügyintéző és titkári feladatokat lát el, elsősorban középszintű vezetők mellett, illetve nagyobb intézményeknél, gazdálkodó egységeknél titkárságon munkatársként.

A vizsga részei

Írásbeli vizsga:

  Gépírás. Részfeladatai: A) Tízperces másolás (10 perc alatt legalább 1700 leütés terjedelmű szöveg másolása nyomtatott szövegről, sortartással.) B) Hivatalos levél készítése. Folyamatos írt szövegből kb. 1000 leütés terjedelmű levél készítése a gépelt levél adott időszakban érvényes műszaki irányelvei alapján.

Gyakorlati vizsga:

  Szövegszerkesztés. A vizsgázó lemezen 10 000 karakteres, bekezdésenként tagolható szöveget kap, melyben 100 egységnyi hiba található, s 1000 leütésnyi szöveg hiányzik, melyet be kell írnia. Ezenkívül megkapja a bevitt szöveg korrektúrajelekkel ellátott lenyomatát, amelynek alapján kell feladatait elvégeznie, melyek felölelik a szövegszerkesztés legfontosabb fő funkcióit.

Szóbeli vizsgarész:

  A szóbeli vizsgán a jelölt egy előre témakörönként külön-külön kiadott tételjegyzékből húz tételt, amely felöleli a következő szakterületeket: titkári ismeretek, jogi ismeretek, gazdasági ismeretek.

Tantárgyak, óraszámok

A képzés az MKM által, a 2733/17/1995 számon kiadott "Központi programra" épül. Ennek alapján a következő tantárgyi rendszert alakítottuk ki:.

Tárgy

heti óraszám

összes óraszám

Titkári ismeretek 3/5 óra 135 óra
Számítógép-kezelői és szövegszerkesztői ism. 5 óra 175 óra
Gépírás 10 óra 350 óra
Gazdasági ismeretek 3 óra 105 óra
Jogi ismeretek 2 óra 70óra
Idegen nyelv 3 óra 105 óra
Irodatechnika 2/0 óra 40 óra
Testnevelés 2 óra 70 óra
Óraszám összesen: 30 óra 1050 óra

 


Emelt szintű gazdasági informatikus

Iskolai rendszerű esti szakképzés (OKJ azonosító: 54 4641 01)

A cél olyan szakemberek képzése, akik alkalmasak: a gazdasági szférában - elsősorban a vállalkozások területén - keletkező információk feltárására, gyűjtésére; számítógépes feldolgozásában és nyilvántartásában való közreműködésre; az információk karbantartására, hasznosítására. Ennek megfelelően járatosak a gazdaságtannal és az informatikával összefüggő ismeretek alkalmazásában, munkájuk során hatékonyan alkalmazzák az e feladatok megoldásához szükséges számítástechnikai eszközöket.

A képzés időtartama 4 félév , melynek során a hallgatók összesen mintegy 900 tanórán - heti 3 alkalommal, délutánonként - vesznek részt. A tanulók a képzés sikeres befejezése után érettségire épülő emelt szintű szakképesítést kapnak.

A képzés témakörei
   • Számítástechnikai alapismeretek
   • Operációs rendszerek, hálózatok
   • Információ és kommunikáció
   • Szövegszerkesztés táblázatkezelés
   • Adatbázis-kezelés, prezentáció és grafika
   • Adatvédelem, adatbiztonság
   • Közgazdaságtan
   • Matematika
   • Általános és üzleti statisztika
   • Gazdasági jog
   • Programozás alapjai
   • Információrendszerek fejlesztésének általános és módszertani ismeretei
   • Pénzügy, számvitel
   • Marketing
   • Komplex rendszerelemzés és tervezés gyakorlat

Térítési díj (1993. évi LXXIX. törvény 116. § (1) d); 117. § (1) d)): 25 000 Ft/félév
A térítési díj a tankönyvek árát nem, de a félévi tantárgyi vizsgák és a szakmai képesítő (záró-) vizsga díját magában foglalja.

A szakmai vizsga részei
Írásbeli vizsga
Az írásbeli vizsga két részből áll:
- informatikai ismeretek
- gazdasági ismeretek
A tételeket az MKM központilag adja ki és a jelölt a vizsgán kapja meg. Segédeszköz nem használható.
Gyakorlati vizsga
A gyakorlati vizsga a szakdolgozat elkészítéséből áll.
A szakdolgozatok tárgya komplex feladat, a szakmai irányultságnak megfelelően.
A szakdolgozatokat csak a képző intézmény által jóváhagyott témában lehet benyújtani, a képzés befejezését követő 2 évig.
Szóbeli vizsga:
A szóbeli vizsga két részből áll:
- szakdolgozat védése,
- válaszadás a vizsgakövetelmények alapján összeállított 2 tételsorból húzott kérdésekre.
A két tételsor:
- informatikai ismeretek tantárgy,
- gazdasági ismeretek tantárgy.

Találatok: 13933

Szakmai képzés

Szakmai képzéseinkre az érettségi vizsga letétele után jelentkezhetnek a diákok. A képzés végén a hallgatók OKJ szerinti szakmai vizsgát tehetnek.

Figyelem!

A 2014/2015-ös tanévben iskolánkban a szakképzést szüneteltetjük!

Iskolánk a 2013/2014-es tanévre az alábbi képzésekre hirdet felvételt:

Jelentkezés:

Képzéseinkre érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők jelentkezhetnek a kitöltött és aláírt jelentkezési lap beküldésével. A jelentkezési laphoz kérjük csatolni az érettségi bizonyítvány másolatát. (A jelentkezési lap gimnáziumunkban, az iskolatitkári irodában vehető át, illetve   innen letölthető.)

Költségek:

 • Nappali tagozaton TANDÍJMENTES annak a 22. életévét be nem töltött fiatalnak a képzése, aki még nem rendelkezik iskolarendszerben szerzett OKJ-s szakképesítéssel.
 • Esti tagozaton az első iskolarendszerű OKJ-s szakképesítést szerző felnőtteknek a jogszabályok értelmében térítési díjat kell fizetniük, melynek mértéke 20.000,- Ft/félév.
 • Ha a jelentkezőnek már van államilag finanszírozott formában megszerzett OKJ-s szakképesítése, a térítési díj 20.000,- Ft/félév, nappali és esti tagozaton egyaránt.

Letölthető tájékoztató (pdf)

(Figyelem! A 2013 szeptemberében induló képzések esetében jelentősen megváltoztak a követelmények! Honlapunkon már ezek az információk találhatók meg, amelyek természetesen nem vonatkoznak a korábban indult képzésekre.)

Találatok: 25997

Jelentkezés, beiratkozás felnőttoktatásra

Beiratkozás:

 • 2009. augusztus 24. hétfő, 14.00-17.00 óra között
 • 2009. augusztus 25. kedd, 14.00-17.00 óra között
 • 2009. augusztus 26. szerda, 14.00-17.00 óra között

Letölthető Ugrás jelentkezési lap (rtf).

Figyelem! Akik korábban adtak le jelentkezési lapot, azoknak is el kell jönni beiratkozni. A beiratkozáshoz hozzák magukkal bizonyítványukat, személyi igazolványukat.

Térítési díj:

A Ferencvárosi Önkormányzat rendelete értelmében a 11-12. évfolyamos hallgatóknak ún. térítési díjat kell fizetniük. Ennek mértéke a 2009/2010-es tanévre 18 000 Ft/tanév. (A rendeletnek nincs visszamenőleges hatálya, azaz a már 2007/2008-as tanévben és azóta is folyamatos tanulói jogviszonnyal rendelkező hallgatókra nem vonatkozik!)

A felnőttoktatás keretében szakképesítés is szerezhető iskolánkban. Az alábbi csoportokra hirdetünk felvételt:
   •  emelt szintű gazdasági informatikus
         Iskolai rendszerű esti szakképzés - OKJ: 54 4641 01
   •  középfokú számítástechnikai szoftver üzemeltető
         Iskolarendszeren kívüli esti szakképzés - OKJ: 52 4641 03
   •  EBCL (European Business Competence License)- Egységes Európai Gazdasági Oklevél

Felmerülő kérdéseikre szívesen adunk tájékoztatást a 216-0304 telefonon. E-mail: feltitkar(kukac)leovey.hu

Találatok: 18778

Felvételit segítő prezentációk a felvi.hu-n

Akár elektronikusan, akár papíron jelentkezik bárki a felsőoktatásba, nem árt, ha tisztában van a szabályokkal, a kitöltési tudnivalókkal. Az alábbi letölthető prezentációinkkal az e-felvételi használatához, illetve a jelentkezési lapok kitöltéséhez kíván segítséget nyújtani a felvi.hu

Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata

Kitöltési útmutató a felsőoktatási felvételi jelentkezési laphoz

Találatok: 2028

Előkészítősök! Figyelem!

A 8.-os előkészítős omega csoport december 8. helyett december 11-én, csütörtökön 14.30-ra jöjjön magyar előkészítőre. Csak azon a héten!!

Amennyiben csütörtökön nem tudna jönni valaki, akkor csatlakozzon azon a héten az alfa csoporthoz. Tehát hétfőn menjen matematikára, kedden pedig magyar előkészítőre. 

Találatok: 1882

Jelentkezés a központi írásbelire

A központi írásbeli felvételi vizsgára a tanulóknak 2008. december 10-éig kell jelentkezniük. A jelentkezési lapot abba középiskolába kell beadni, ahol a tanuló a felvételit meg kívánja írni.

"Leöveys" jelentkezési lap letöltése
Tájékoztató az írásbeli vizsgákról
Korábbi évek írásbeli feladatai
Központi (általános) írásbelit szervező intézmények listája
Tájékoztató diákok és szülők számára a központi írásbeli vizsgák rendjéről

Találatok: 2176

e-Napló hozzáférés

Mint arról már korábban hírt adtunk, ebben a tanévben kísérleti jelleggel két osztályban (9.B, 11.B) bevezettük az elektronikus napló használatát. A diákok (az érintettek) az őszi szünet után megkapták hozzáférési jogaikat a naplóhoz.

Az e-Napló lehetőségeit használni kívánó (9.B, 11.B "osztályos") szülők a november 13-i szaktanári fogadóesten vehetik át az osztályfőnököktől a hozzáférést biztosító felhasználónév-jelszó párt.

Találatok: 1959

Felvételi végeredmény

A felvételi végeredményt - a jogszabályi előírásoknak megfelelően - várhatóan 2013. április 25-én tesszük közzé. Az ekkor lekérdezhető adatok csak előzetes jellegűnek tekinthetők, valamennyi hozzánk jelentkezett diák postai úton hivatalos, írásbeli értesítést kap felvételéről, vagy elutasításáról. A felvételt nyert tanulók értesítése tartalmazni fogja a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat is.

Találatok: 17710

Felvételi rangsorok

A rangsor publikálása 2009. március 17-én várható!

Az alább lekérdezhető - az általános iskolai eredmények és a felvételi vizsgák alapján készült - rangsorokat fogja gimnáziumunk az Oktatási Hivatal (OH) felvételi központjához (KIFIR) továbbítani.

Találatok: 10042

Szóbeli beosztás

A szóbeli vizsgák beosztása a beérkező jelentkezési lapok feldolgozása után - várhatóan 2009. február 28-án lesz elérhető honlapunkon.
Találatok: 1997

Írásbelik eredménye

Az írásbeli felvételi eredmények várhatóan már 2009. február 6-án délután lekérdezhetők lesznek!

FIGYELEM! Az itt lekérdezhető adatok tájékoztató jellegűek! A hivatalos végeredményekről írásos tájékoztatást adunk.

Találatok: 2843

LKG IntraNet

Ezen lapok szolgáltatásai csak a Leövey Klára Gimnázium belső hálózatának gépeiről érhetők el - ott viszont az ún. távoli hozzáférésnél lényegesen gyorsabb munkát tesznek lehetővé. A szolgáltatások többsége jelszóhoz kötött; némelyik biztonságos (https) protokollt használ. (A hivatkozások többnyire új ablakban nyílnak meg!)  Az egyes szolgáltatásokról, használatukról bővebben az alábbiakban...

LKG ToP

Az e-learning (e-oktatás) felé kacsintgató portálunk (LKG ToP =LKG Távoktatási Portál) elsősorban a Leövey Klára Gimnázium diákjainak szellemi épülését hivatott szolgálni, de több tananyag vendégek számára is hozzáférhető.

e-Napló

Ebben a tanévben kísérleti jelleggel - két osztályban - bevezettük az elektronikus napló használatát. A kínálkozó lehetőségek közül választásunk a Városmajori Gimnáziumban kifejlesztett (és ott már évek óta használt) MaYoR rendszerre esett, amit több középiskola is alkalmaz.
A „kísérlethez” két osztályt választottunk: egy „egyszerűt” (egy nyelv, nincs fakultáció, stb.) – ez lett a 9.B; és egy „bonyolultat” (nyelvi sáv, fakultáció) – ilyen a 11.B. Ezekben az osztályokban viszont teljes körűen (= haladási + osztályozó napló), a tanév végéig folyamatosan az e-naplót használjuk.

Bővebben az e-naplóról...

TINTA

Rövidesen...

DÖK blog

A Diákönkormányzat hírei, eseményei, közleményei...

LKG TV

2008 decemberének elején indult útjára a LKG médiacsoportja által készített LKG-TV, és a hozzá tartozó weboldal is.

Találatok: 24724

LKG ExtraNet

A bal oldalon látható menü szolgáltatásait csak a Leövey Klára Gimnázium informatikai rendszerének regisztrált felhasználói tudják igénybe venni. Mindegyik szolgáltatás jelszóhoz kötött; többségük biztonságos (https) protokollt használ. (A hivatkozások többnyire új ablakban nyílnak meg!)  Az egyes szolgáltatásokról, használatukról bővebben az alábbiakban...

e-Napló

A 2008/2009-es tanévben kísérleti jelleggel - két osztályban - bevezettük az elektronikus napló használatát. A kínálkozó lehetőségek közül választásunk a Városmajori Gimnáziumban kifejlesztett (és ott már évek óta használt) MaYoR rendszerre esett, amit több középiskola is alkalmaz.
A „kísérlethez” két osztályt választottunk: egy „egyszerűt” (egy nyelv, nincs fakultáció, stb.) – ez lett a 9.B; és egy „bonyolultat” (nyelvi sáv, fakultáció) – ilyen a 11.B. Ezekben az osztályokban viszont teljes körűen (= haladási + osztályozó napló), a tanév végéig folyamatosan az e-naplót használjuk.

Bővebben az e-naplóról...

Hozzáférés a Novell fájlszerverhez

Ezen szolgáltatás ("Netware Remote Manager") révén minden iskolai felhasználó hozzá tud férni a Novell Netware szerveren tárolt állományaihoz.
A szolgáltatás biztonsági okokból csak titkosított protokollon (https) keresztül érhető el!
A bejelentkezéskor a teljes (ún. contextet tartalmazó) felhasználói nevet (de nem ponttal kezdve!), majd a jelszót kell megadni. (Pl.: b10vezke.b10.d.lkg, vagy ikszy.tanar.lkg)

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

Dokumentumtár

Itt tárolódnak az iskolai munkához szükséges dokumentumok, "hagyományos" - azaz .doc, .xls, stb. - formában, alapvetően tanárok számára. Ezek a dokumentumok szabadon másolhatók, nyomtathatók, DE! jelentős részükhöz valamiféle szerzői jog kapcsolódik (hiszen szellemi termékek), tehát iskolán kívüli terjesztésük csak a szerző(k) - iskolai anyagok esetében: az igazgató - engedélyével lehetséges!

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

Napi helyettesítés,  teljes órarend

A "napi helyettesítést" és a "teljes órarendet" csak belső felhasználók láthatják (felhasználói név és jelszó szükséges): az utóbbi tartalmazza a terembeosztást, tanárokat, stb. Az órarendek új ablakban nyílnak meg.

Netware Extranet

Az iskola tanárai és diákjai számára készített (csak jelszóval látogatható) oldalakon minden olyan információt igyekeztünk összegyűjteni, elérhetővé tenni, amelyet az iskola életében /-hez fontosnak, szükségesnek érzünk.

Nagyon fontos! A kapcsolat lezárásakor a böngészőt is be kell zárni!

 

Találatok: 106615

Az érettségiről általában

A felvételi eljárásban - s így az érettségiben is - 2008-tól két alapvető változás lépett életbe:

 • minden felsőoktatási szakon két (2) tantárgy számít "felvételi" tárgynak,
 • a 144 (=120+24) pontos rendszert felváltotta a 480 (=400+80) pontos pontszámítási rendszer.
A rendszer egyéb elemei változatlanul maradtak. Azaz:
Találatok: 7408

Délutánonként, 2008/09

   Hétfő  Kedd Szerda CsütörtökPéntek
14:00-14:45

kosár

fiú-lány

színjáték

EBCL

tanf.

vasút-modell

röpi

lány

kezdő finn

EBCL

tanf.

  házibajn.énekkarfoci, floorballhal. finn 
EBCL tanf.
dobkurzus
 röpi fiú-lány
14:45-15:30
pszich. szakkör
aerobikfilmklub
15:30-16:15
              
Találatok: 8157

Nyílt napok, 2008

Az iskolánk életébe bepillantani szándékozók számára nyílt napokat szervezünk 2008. október 14-én és 15-én, valamint november 11-én 9 órától. Az igazgatói tájékoztatót követő tanítási órák megtekintését – az érdeklődők nagy száma miatt – csak azok számára tudjuk biztosítani, akik előzetesen regisztrálják magukat weblapunkon.
Figyelem! A regisztrációt november 10-én (hétfőn) délben lezárjuk!

  Az októberi Nyílt napok képei

Találatok: 1895

A felvételiről

A felvételiről

(Rövidített kivonat letölthető felvételi tájékoztatónkból.)

A felvételire az általános iskolákban, a központi felvételi lapon lehet jelentkezni. A felvételt eldöntő felvételi rangsort a felvételi pontok alapján készítjük el.

Ennek kiszámítása: felvételi pontszám = „hozott” + „írásbeli” + „szóbeli”

A felvételi pontok fenti számítása minden esetben azonos.

Találatok: 57089

Felvételi előkészítő tanfolyamok!

Gimnáziumunk a 2008/2009-as tanév első félévében felvételi előkészítő tanfolyamokat indít nyolcadik osztályos tanulók számára matematikából és magyar nyelvből.

Találatok: 7345

Tanáraink, 2008/2009

  Tárgyak Megbízások
Nappali tagozat  
Almási Orsolya történelem, földrajz osztályfőnök
Andróczky Józsefné angol, orosz
Antal Ferenc informatika
Bánhegyesi Zoltán matematika, informatika igazgató
Bíróné Rácz Mária gépírás
Bors Lászlóné történelem munkaközösség-vezető
Buró Lászlóné matematika
Czakó Csilla német osztályfőnök
Csonó Ildikó ének
Dorogi Lászlóné földrajz
Duffek Valéria matematika, fizika munkaközösség-vezető
Egyedi Csabáné német munkaközösség-vezető
Ekert Jutka angol osztályfőnök
Fábián Tamásné matematika
Fehérné Dallos Eszter matematika, informatika munkaközösség-vezető
Fehérvári Zsolt angol
Gerse Anna matematika, latin osztályfőnök
Gerséné Varga Ildikó biológia, földrajz
Héjas Anita magyar, filozófia
Horváth Ibolya fizika, kémia osztályfőnök
dr. Karácsony Istvánné testnevelés  
Kaszibáné Paulheim Márta matematika, informatika
Kauders Tamás történelem, informatika rendszergazda
Kiss Ildikó matematika, informatika osztályfőnök
Kóbor Annamária angol osztályfőnök
Kokits Gizella
matematika 
dr. Kutassyné Weisz Melinda angol, magyar munkaközösség-vezető, of.
Magyar Krisztina
angol
 
Márványkövi Milán rajz
Mélykuti Márta testnevelés
dr. Mile Lajos testnevelés munkaközösség-vezető, of.
dr. Nagy Emília